kerstmarkt kerstreis stedentrip met de bus is comfortabel

Bus vervoer op vakantie of stedentrip vaak goedkoper in plaats van trein of vliegtuig is dat van ver geleden ? Voor veel mensen is dat zo, hebben zich lange tijd alleen maar gericht op vliegreizen met het vliegtuig en soms met de trein. De bus was iets voor excursie van Valkenburg in Limburg, naar de Eifel of de Ardennen. Niets is minder waar. Al langere tijd zijn de bussen heel aktief in Duitsland, Polen, Tsjechie, Oostenrijk, Zwitserland, Belgie, Luxemburg, Frankrijk en Spanje en soms verder weg.
Daar staat tegenover dat de service in vliegtuigen iets vermindert, de prijzen hier en daar ongemakkelijk en vooral onvoorzien stijgen, met name in het kader van bagage en aanvullende dienstverlening. Dan komt de tijd om weer eens het bestaande idee te herwaarderen ten gunste van de bus en de busreis of vakantie met de bus.

busbedrijven bieden stedentrips en andere korte vakanties aan

Voor een paar euro naar diverse grote en kleinere steden in de ons omringende landen, zoals Duitsland, België, Frankrijk, Luxemburg, Zwitserland en noem maar op. Hoe : de soms vergeten vakantiereisbedrijven – touroperators die met bussen werken als vervoer. Deze busbedrijven bieden stedentrips en andere korte vakanties aan voor en kostprijs (ver) beneden de tarieven van andere vervoerders.

Steeds meer aanbieders ook op het gebied van busreizen

Steeds meer aanbieders ook op het gebied van busreizen zoals van

  • het Duitse Flixbus
  • het Franse Veolia (Eurolines)
  • het Engelse Megabus

En binnenkort komt er dan ook nog vanuit Duitsland een aanbieder op de markt met de naam Flixbus, en dan vooral zonder gekoppeld verblijf danwel excursies. En dat heeft weer een weerslag naar de andere busbedrijven en gaan ze gezamenlijk de reiziger of vakantieganger blijvend mogelijk blijvend goedkoop vervoeren naar best interessante bestemmingen, vakantie bestemmingen waar deze website vol van staan. Met wat er te zien en te beleven is, ook de grotere winkels in steden zoals gebruik bij de stedentrip.

Richting Frankrijk kennen we ook in Nederland al de Veolia op bepaalde lijndiensten, en die werkt op dit terrein met Eurolines.
Vanuit Engeland, jawel, komt het bedrijf Megabus.

Service in het vliegtuig neigt te verminderen

En ongetwijfeld heeft ook u de persberichten gelezen over vliegtuigen waar de stoel en vooral de beenruimte meer en meer ingeperkt wordt, sterker, er wordt gedacht aan “staand vliegen”, kortom : de service in het vliegtuig neigt te verminderen. Kan u melden, dat het comfort in een bus van recente datum, aanzienlijk méér comfortabel kan zijn.

Alléénzaligmakend is de bus nu ook weer niet, waar het om gaat is : denkt u erover om te gaan, betrek dan ook de busaanbiedingen in de vergelijking voor een vakantiereis of vakantie stedentrip.


lees ook onze pagina over Kerstmarkten


top pagina