Single Vakantie Delen : waar je triple likeur drinkt, daarna double kijkt, en als single leeft
single alleengaanden vakantie wereldwijd, actief vakanties, van Limburg tot China. Alleen samen, of samen toch alleen blijven. Samen iets ondernemen zoals vakantie, gezamenlijk nà praten over wat je hebt meegemaakt. Hoeft niet, kan wel. Met een Single Vakantie.
Maar hoe weet je of samen een reisvakantie doen wel een succes wordt, kans van slagen heeft. Of je ook tijdens een vakantie “bij elkaar past” ? Weet niemand op zeker, maar er zijn soms weetjes die

je een handreiking kunnen doen ….
single reizen - alleengaande reizen tips

kleur – symboliek en samen op weg, op vakantie

over kleur – symboliek en samen op weg, op vakantie, hebben we deze pagina geschreven, klik hier

Taalkundige dating hoever gaat dat

Taalkundige dating, hoever gaat dat, immers vakantie of reis gaat soms ook ver. Wat je van ver haalt is lekker, en dat geldt ook voor ons gebruik van Engelse woorden in de Nederlandse taal. “Dating” is daar één van, net als ‘single’ die we dan ook nog heel vaak en uniek gebruiken. Gek genoeg alleen voor een date met iets van een samen gaan in zich. Terwijl ook een eenmalige vakantie reis een date kan zijn, uitgevoerd door een ‘single’. Dan dus wel ‘alleengaande’ genoemd.
Dating komt van het engelse “date”, je kiest dus een datum om – precies – een afspraak te maken. En “that’s it.”
We bedoelen ermee om afspraken aan te duiden. Afspreken, contact leggen, contact-advertentie maken, partner zoeken, kan ook. Dat we dat doen soms ‘zonder en soms mèt’ de bedoeling om verkering te zoeken of meer dan dat, is in beide talen hetzelfde. De basis is contact met een andere mens om samen iets tot stand te brengen.

dansgeluk voor 2 singles

dating georganiseerd en specifiek via internet

Enkele actieve dating-websites opgespoord:


Historie van dating voor reis ‘alleengaanden’

Historie van dating is zo oud als de wereld, gekoppeld aan reis of vakantie als alleengaanden iets korter, maar :

tafel voor 2 » samen een film doen, theater pakken, vakantie regelen, kwestie van doelen stellensamen een reis doen?

Dating tussen de ene single en de andere is een voor Nederland relatief nieuw woord en begrip, mede ingevoerd met dank aan Internet.
Zoals het voorheen heel gebruikelijk was om de ander te ontmoeten hetzij via de dansschool,de dansparty, schoolfeesten of andere feestjes, café, bruine kroeg en noem maar op, hebben we nu toch een wat meer handzame methode nodig, we willen een afspraak maken en soms willen we daarbij georganiseerde assistentie. En in vergelijking tot het verleden is dat het nieuwe : we maken er geen geheim meer van dat we gebruik maken van dating, het is nu deel geworden van onze “life style” en is ook het woord ‘alleengaanden’ ingeburgerd.

Blind date

Dan kan het een afspraak zijn waarbij we als single weten van de hoed en de rand, met wie en diens achtergronden, een date, of om het spannend te houden of gewoon iets meer privacy achterhouden, en we krijgen een “blind date”, waarbij we genoegen nemen met iets minder informatie vooraf, en dat nemen we dan op de koop toe en dat is ook een wijziging ten opzichte van het verleden.

En met dank aan de televisie, boer zoekt ….., “boerin zoekt” zal vast nog wel volgen, de miljonair is al uitgezocht, nieuwe programma’s zullen vast volgen. Kortom, al onze manieren om de andere single te vinden, worden anders.

speeddating : afgaan op je intuitie

We leven vlug en snel, dus ook onze manier van privé netwerken moet sneller, kontakten leggen moet ook snel, en dus ontstaat : speed dating. Daarbij moet eigenlijk binnen een korte ontmoeting van enkele minuten, de welbekende vonk overslaan, zo niet, tijd voor de volgende. Zoals de welbekende regel : de beste indruk van iemand ontstaat in de eerste 20 seconden, een tweede kans is er niet. Onmogelijk ? Dan onderschat u de capaciteiten van de mens, die we doorgaans ook ernstig wegmoffelen : instinct ofwel intuïtie! We zien en ruiken veel meer dan we vaak willen toegeven, al hebben we het nog wel eens over “liefde op het eerste gezicht“, al zijn er ook die er bij wijze van spreken jaren over doen.

flitsdate

Een flitsdate is in wezen hetzelfde als speed daten, snel nagaan of het klikt, ben je vertwijfeld of blijf je voortdurend twijfelen, dan hebben we het meer over een knipperlicht relatie en niet een flitsende date tussen de ene single en de andere.

dating regels

Uiteindelijk gaat het om ontmoetingen tussen leeftijdgenoten voor een relatie of vriendschap of zomaar met elkaar omgaan. Het moet ook voor de single gezellig blijven. Enkele tips:

  • Houd je eigen tempo aan ook met betrekking tot je anonimiteit en geef pas op je eigen moment je e-mail adres of telefoonnummer uithanden.
  • Spreek af op een drukke plaats en regel je eigen vervoer.
  • Vraag en check de antwoorden, let op dat het geen ontwijkende antwoorden zijn, dat zou kunnen wijzen op een poging om iemand op het verkeerde been te zetten.
  • Op z’n minst handig voor de herkenning : vraag om een foto
  • Blijf je zelf, doe je niet anders voor dan anders, hoef je ook niet bang te zijn om uit je rol te vallen en kom je meer zelfverzekerd over.

single en op vakantie : Single Vakanties : alleengaanden op reis

single en op vakantie : Single Vakanties : alleengaanden op reis met wie en waar:
Singlereizen en Alleengaand Reizen op wat grotere afstand
Singlereizen en Alleengaand Reizen op wat grotere afstand
. Wel iets kostbaarder maar dan heb je ook wat ;-), denk dan aan Bali – Thailand – Zuid Afrika – Sri Lanka – Cuba – Vietnam – China – Jordanië – Peru. Tja, lastminutes hebben ze ook, evenals aanbiedingen èn strandvakanties.

vrijblijvend het aanbod singlereizen bekijken
Kras heeft op dit moment 141 single reizen in de aanbieding

vrijblijvend het aanbod singlereizen bekijken
Effeweg heeft single reizen in de aanbieding
maar ook busreizen – fietsreizen – kerstreizen – muziekreizen – cruises etc.

Dating kan alleen gaand zijn en blijven, keus om soms samen iets te doen

Dating alleengaande reizen : single is alleengaand al dan niet uit eigen wil, de wens om niet alleen te blijven is persoonlijk. Om wel alleen te blijven ook. Voor iets ondernemen, een vakantie, een reis, iets bezichtigen, kan de wil omhoog komen om dat samen te gaan doen. Dan is het handig wanneer er wat handreikingen zijn zoals voor Single Alleengaanden Vakanties


top pagina