Riu Hotels Voordelen
Riu Hotel voor méér dan verwennerij,  een holle frase ?

De Herberg en de Herbergier van vroeger was onderdak verschaffen en een goede pot voor de maag. Die basis blijft, al heet het nu Hotel en Restaurant. Je kunt je onderscheiden door een perfect gastheerschap of gastvrouwschap. En een maaltijd voor zetten met sterren en strepen. Maar dan nòg moeten de gasten in de wereld

het nog wel weten en komen !
RIU Hotel onderscheidt zich in service. En dat zit in die kleine maar heel belangrijke details. Bovenal : het (vakantie-) gevoel, de beleving, de vakantie die je bij blijft.

TUI ofwel de Touristik Union International en RIU

In Nederland staken jaren her enkele busondernemingen de koppen bij elkaar en richtten Reisbureau De Magneet op in het Nederlandse Noord-Holland. Precies , één van de vele reisleiders: ondergetekende. Met enkele andere Reisorganisaties werd dat Holland International, en dat groeide vervolgens verder onder de hoede van Arke c.q. TUI.

Maar die Reisbureaus brachten gasten. Zo werd bijvoorbeeld het Oostenrijkse Tirol door de Nederlanders op de kaart gezet.

In die Duitsland kende men toen de Duitse touroperator Dr. Tigges en ook die verdween onder de vleugels van TUI. Maar het was Reisbureau Tigges die RIU groots op de kaart zette. Riu ? Meer precies : Juan Riu Masmitjá. En zonder eega speel je dat ook niet klaar : María Bertrán Espigulés. En als gezin heb je nazaten : Luis Riu Bertrán en zie je van beiden de namen verenigd. Zij hadden het perfecte beeld van goede gastvrijheid gekoppeld aan kwaliteit van het restaurantgedeelte.

RIU op leeftijd of een eeuwige jeugd

Praten we qua oprichting wel over het jaar 1953. Eerst lokaal op het Spaanse Mallorca. Exact genomen in Playa de Palma. En qua grootte iets van 80 bedden.

Met behulp van het vliegtuig, chartermaatschappij en Reisbureau werden de eilanden met de naam Balearen verder ontwikkeld, en de bedrijfsvoering volwassen. In 1985 waren de Balearen te klein geworden en vestigde de familie zich ook op Gran Canaria. En in 1991 komt de Dominicaanse Republiek in beeld. En 7 jaar later de 3e generatie in de leiding van het bedrijf : Carmen en Luis Riu. De 4e generatie zal ook wel komen, zoals ook New York en vestigingen in Azie op de kaart zijn gezet.

Hoe doet RIU dat

Hoe RIU dat voor elkaar krijgt ? Kies goeie partners en ga voor net iets méér kwaliteit, even méér aandacht voor je gasten en maak het ze naar de zin. Ook precies wat ik zelf geleerd heb van die hotelier in het Tiroolse Kirchdorf ( ook nu onder een jongere generatie ) : het geheim is om het je gasten positief onvergetelijk te maken. Dat loont zich met een goeie bedrijfsvoering.

En inderdaad, dat is niet een ‘onderkomen’ bieden maar een RIU hotel in de zin van dat woord, culinaire verwennerij, ondersteund in veel gevallen door wellness aspecten etc. Een compleet pakket vergezeld van hetzij actief vakantie mogelijkheden, hetzij in combinatie met cultuur en wellness. Maar beiden in positieve zin : onvergetelijk.

Waar kunt u een TUI / RIU vakantie boeken

Totaal zo’n ruime 100 bestemmingen vakantie op niveau  😉

Bekijk het zelf even , vrijblijvend natuurlijk »

Bekijk deze aanbieding altijd vrijblijvend

en wat óók kan » vul bij de ‘vakantie bestemmingen’ zoekbox in ‘byRiu’ en bij land evt het gewenste land zoals Duitsland.


top pagina