Straatnaambord kado doen.
ook artiesten krijgen een straatnaambord,goeie reden om ook degeen die u in gedachten heeft te vereren met een persoonlijk straatnaambord : persoonlijk cadeau

Bent u bekend, wordt u genoemd, wordt u VER- noemd ? Wie wat waar in de duiventil van de wereld, zonder naam en identificatie zijn we nergens. De naam – van U of van degene die u een cadeau wilt geven – is dus van groot belang. En u wilt indruk maken met uw cadeau …… 1+1 = 2 » een straatnaambord CADEAU vertaalt/vertelt.

Precies waar u en de ontvanger

blij mee zullen zijn !

Aanbiedingen

Cadeau van herinnering, een straatnaambord

In vroeger tijden noemden we onze straten helemaal nergens naar. Straatnamen waren niet algemeen, was meer “bij de molen rechtsaf”. Pas in de jaren 1800-1900 kwamen de straatnamen met huisnummers in de mode. Voor de organisatie en de vindbaarheid werden straatnaamborden aan de gevel van hoekwoningen bevestigd. Men zocht het vooral in wat er al was. Een singel van water, kreeg dan ook de naam Singel.

Straatnaambord van herkenning

betekenisvol straatnaambord, al hoeft er geen molen te staan
De Molenstraat had waarschijnlijk een molen in de nabijheid, de Hoofdstraat spreekt wel voor zich en zo kun je nog heel lang doorgaan.
duidelijkheid van de overheid : kies maar welke straatnaam klopt en welk straatnaambord je wilt volgen
Maar als de objecten “op” zijn, moet je met iets nieuws komen. Welaan, men neme bekende Nederlanders.  Zeg maar de “notabelen” van die tijd en die werden naderhand op de gevel vernoemd. Ook dat bleek – al doende leert men – enige orde nodig te hebben. En ontstond er aan het eind van de negentiende eeuw een naam voor een hele woonwijk zoals de “Muziekwijk”.  Met daarin per straat, laan, steeg, een componist of bekend musicus te herinneren. Te herinneren, want meestal ging het dan wel om overleden personen.

Het theater en de eigen ik, de eigen naam

Je naam dank je aan je ouders, soms bij toeval, soms berekenend. Altijd je eigen ik en je eigen waarde, eigenwaarde dus.
Analoog aan de straatnamen hebben onze voorouders de behoefte gevoeld om ook belangrijke gebouwen een naam te geven. Dit gaat veel verder dan een paar eeuwen en het gaat ook nog steeds door. Louvre – Fien de la Mar theater – Carré – het Binnenhof – het Catshuis en de nodige paleizen.

Je onderscheidt je van anderen, dus ook in cadeau. Een naam geeft een onderscheidend karakter en soms ook wordt iemand er mee geëerd. Het is als een lintje, vaak wordt een mens er door geroerd. Een ‘eigen’ straatnaambord’ op je huis.

De naam …. ons kenteken

De naam, ons kenteken,  zegt al heel veel over ons. Denk aan de numerologie, zit meer in dan je denkt, per letter zelfs.
Vooral sedert begin jaren 1800 bestaat in Nederland en omringende landen iemands volledige naam uit voornamen en achternaam. Al dan niet met tussenvoegsels, voorvoegsels en afsluitingen. Tussenvoegsel is bijvoorbeeld “van der” , een onderscheidend slotdeel is de verwijzing, en soms nog andere bijzonderheden.

je woonhuis een naam geven : Woonhuisbord

Eentalig of tweetalig, ieder wil zich onderscheiden. Gebouwen dus ook ook het huis waarin we wonen, kunnen een naam krijgen. Doen we dan ook : Vogelhorst, Eikenhorst, Ons nest, Kin Krekt ( Fries voor: konden we net nog kopen ). Daar bestaan weinig voorwaarden voor. Mag echter niet leiden tot een conflict met de diverse ‘onbevooroordeelde schoonheidscommissies’ in den lande.

Uniek en persoonlijk cadeau : eigen straatnaambord cadeau

Verdiepen in de persoon van de ontvanger levert altijd een blije ontvanger op. Het is voor ons allemaal een gevoelig punt om wat meer aandacht te ontvangen. Om een beetje in het zonnetje te staan ook al zijn we er soms wat onhandig in.

Maar stel nu eens, dat een collega van u vertrekt. Degene die het aangaat, gaat een cadeau krijgen, dat staat meestal wel vast. Is het dan niet een uniek gebaar wanneer u een origineel cadeau geeft. Origineel bereikt u altijd wanneer de naam van de ontvanger erbij betrokken is. En origineel bereikt u ook wanneer U, samen met ……. de gevers zijn van dat origineel cadeau. Begint u de originele kern van de zaak al te vatten ? Zou het dan niet mooi zijn om hem of haar te eren met een persoonlijk straatnaambord? Toegegeven, een echte straat ermee sieren, zal nog even niet gaan. Maar hij of zij kan er zeker wel de oprit naar de woning, de tuin, het huis ermee sieren. Ziet het dan elke dag meermalen en voelt zich gelukkig. En zal de gulle gevers telkenmale ook gedenken in de herinnering. Mooi toch ? DOEN !

Kunt u hier regelen :

dit is pas een persoonlijk kado : een straatnaambord
klik op het bord
voor je eigenste straatnaambord !

een cadeau met identiteit, de ontvanger zal verguld zijn met diens naam vereeuwigd op een eigen straatnaambord, da’s pas echt een persoonlijk cadeau.


top pagina van verzeker beter