vaderdag kado / cadeau
Vaderdag valt bij ons in Nederland op de derde zondag in juni, waarbij de vaders door hun kinderen en eega verwend worden met een cadeau of kado, hoe je het ook schrijven wilt.

Wanneer wordt Vaderdag elders gevierd

In andere landen zoals België wordt dit festijn gevierd op de tweede zondag in juni, hoewel in een deel van het land en in Spanje, diezelfde feestdag op 19 maart valt, de dag van de vader van Jezus en dat is dan de feestdag van : Sint Jozef. In Duitsland wordt het feest gevierd op Hemelvaartsdag en dat is dan weer de dag dat Jezus terugkeert naar zijn Vader in de hemel, althans zo zien we dat.

Varianten

zijn mogelijk, maar hier hebben we dan wel de meer recente achtergrond van vaderdag, volgens de riten van de christelijke geloofsbeleving, het vaderdag cadeau daarbij nog niet inbegrepen.
Aanbiedingen

Vaderdag, de herkomst

Vaderdag, de herkomst : het valt aan te nemen, dat de religieuze invulling een andere oorsprong verbergt.
Er is geen enkel steekhoudend wetenschappelijk bewijs 🙂 , maar stel nu eens :
Hestia was de oudste dochter van Kronos en Rheia in de oude mythologie. Hestia en haar vaderdag Hestia van huis, haard, vaderfiguur Chronos voor de orde en de veiligheid, haar en onze vaderdag ?.

De Romeinse variant van Hestia : Vesta, haar altaar had de vorm van de letter pi het symbool PI en de vorm van het altaar van Vesta / Hestia , relatie met Vaders dag ? , en werd beschouwd als het centrum van de aarde, immers een bol = allemaal cirkels. Vestia en haar vadersdag. Chronos, er kwamen min of meer vaderdag cadeaus langs in juni ( beeldjes ) de oorsprong van de Vadersdag en ingezet door Hestia / Vespa ? Het zou zomaar kunnen. Is al lang geleden, mogelijk ergens tussen 2000 tot 753 v.Chr., CSI bewijs, het is er (nog) niet, zal het misschien elders nog eens uitleggen. Maak er dan ondertussen maar een gezellige festiviteit van!

Vaders dag = zou dus teruggevoerd kunnen worden op de “goddelijke vaderfiguur” zoals in de mythologie de Chronos.

Vaderdag en vaderdagcadeau of vaderdagkado vanuit Amerika

Ook met vaderdag is een Amerikaanse activiste aan te wijzen en wel mevrouw Sonora Smart Dodd ( Spokane in de staat Washington ) die naar men daar aanneemt in 1909 vaderdag heeft ingesteld omdat zij in 1909 haar vader William Jackson Smart ( veteraan uit de de Amerikaanse burgeroorlog ) wilde herinneren. Maar de echte oorsprong van het vaderdagcadeau is het niet, al is commercie de Amerikanen wel toevertrouwd. Amerika heeft Europa vooral als bron, en daarmee ook de Romeinse en Griekse Oudheid, al is de Griekse wellicht op een andere plek nog ouder.

vaderdag plus commercie = cadeau

De Hollandse nuchterheid viert de dag van de vaders eerst sinds de laatste decennia , dapper aangemoedigd door het midden en kleinbedrijf, en natuurlijk de gelijkberechtiging van zowel het een als het ander, nietwaar. En waar elk dag van de vaders qua cadeau een uitwisseling van muntjes met zich meebrengt is uw activiteit in deze hogelijk te waarderen : u versterkt onze gezamenlijke economie, vanuit die visie : ga u vooral te buiten aan het vaderdag cadeau. Het lost veel op. vaderdag cadeau is goed voor onze gezamenlijke economie, onze toekomst, Hestia en Vespa gingen ons voor[pto search=”belevenis” results=”20″]


zie eventueel ook de pagina over Moederdag
en een idee voor een dagje uit ……. wat heet, een website “vakantie-trips.nl” vòl 😉 !!


top pagina