vakantie met een achtergrond cq een historisch tintje ofwel onderdeel van de voorpagina

Vakantie bestemmingen met een vleugje Oranje en Nassau “op het spoor van …”

 1. Huis Nassau en de Dillenburg in Duitsland, Hessen net boven Frankfurt introductie van het Huis Nassau, met dank aan de erfenis van René van Chalon ook de vorstelijke titel van “Oranje”.
 2. verdwijnen van het Hertogdom Brabant en terugkeer Hertog en het Nederlandse Noord-Brabant waar er geen Zuid-Brabant is, dus waarom “Noord-” nog handhaven ? Enfin, Oranje “kreeg” Nederland met dank aan het Congres van Wenen in 1815 op de Noord-Brabant pagina.
 3. over Kleef en Brazilië, net over de grens in Duitsland en daarmee Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen
 4. en de connectie via Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen , wiens kleindochter was gehuwd met Everwin II van Bentheim, en een andere kleindochter was gehuwd met Bernhard van Bentheim.
 5. Nederlands-Brazilië of beter: Nieuw Holland was van 1630 tot 1654 dus een Nederlandse kolonie in Zuid-Amerika. Met bestuurlijke invloed van Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen.
 6. Brussel met het Egmont paleis van Lamoraal van Egmont , die via de link van moeder Françoise van Luxemburg-Gavere én Prins was én neef van Keizer Karel V (..)
  het paleis in Brussel op de Coudenberg van Keizer Karel V én de landvoogden van de Nederlanden, is verloren gegaan.
 7. Willem de Zwijger was bevriend met Prins Lamoraal van Egmont Het 3-mansschap zogezegd.
 8. De ontbrekende van dat driemanschap was dan de Graaf van Horne. Op de pagina van Annie van de Statie…..
 9. Hoe Nassau in het bezit kwam van Oranje = Orange , Prinselijk vorstendom in Zuid Frankrijk. Ook “Je maintiendrai” werd van daaruit geïmporteerd.
 10. Heinsberg Gelre Geldern naar Gelderland , Van Gerard de Vlaming = Gerard van Antoing vanuit Henegouwen ( Hainaut ) en het allodium Wassenberg naast Heinsberg. Aan de hand van Arnold en het Huis Van Egmont walsen we dan de familie Van Nassau binnen, evenals de provincie Gelderland.

 
terug naar de voorpagina
 

top pagina