Vakantie bestemmingen met een legende op de achtergrond is ook nooit weg (..)

of juist reden om op weg te gaan naar die vakantie regio (..)

 1. de legende van Rübezahl de reus van het Reuzengebergte.
 2. de dochter van de Graaf Von Are in het Ahrdal en haar ‘geheime’ liefde die de Riddersprong heeft genomen. Altenahr dus.
 3. de legende van Sint Joris en de Draak ook wel “het mannetje” Tetri Giorgi. We voeren u mee naar de provincie Limburg, dan wel het Hertogdom Limburg, Moresnet en nog véél meer in Europa.
 4. de legende van de BEER van BERN en zo véél meer beren in Europeese wapenschilden van steden als Berlijn etc. Ze komen vermoedelijk uit Trier.
 5. de legende van Gravin Idda van de Toggenburg.
 6. de legende van Sint Maarten of Martinus. En een vakantie op Sint Maarten. Ze liggen nogal uiteen.
 7. zou dit het land van Rood Kapje zijn ?. En het Knollenland ?
 8. hier treft u de achtergrond van de verhalen van de broers Grimm. Denk ook aan de Rattenvanger van Hamelen. Ook de leefwereld van de bekende Baron Von Münchhausen. En om het nòg erger te maken : ook het klokkenspel van Doctor Eisenbarth, reizend chirurg.
 9. de Annekes en de Mannekes van het Brabantse Molenschot.
 10. over de Ark van Noach, Ur van de Chaldeeën, de berg Ararat en uw vakantie in Oost Turkije.
 11. over Kasteel Rosenberg bij Lipno en de Moldau ofwel vakantie in Tsjechie Zuid Bohemen en gelijktijdig de zilverschat van de Witte Dame scoren..
 12. en mag natuurlijk de legende van Wilhelm Tell niet ontbreken als de vrijheidsliefende Zwitser .. met appel, dat wel.
 13. Ootmarsum in Overijssels Twente Zo tegen de Duitse grens. Zou gesticht zijn door ene koning Odomarus of Odimaro, tenminste volgens de ons bekende dominee Picardt.
  Niet helemaal waarschijnlijk. “Tot ons gekomen” via de monnikenorde der Benedictijnen gaat het om Ottmar, 1e abt van het Klooster St Gallen, en komen we terecht op onze pagina over Konstanz en de Bodensee met het eiland van St Ottmar wat u hieronder ook al tegenkomt waar het gaat om de muziek van Udo Jürgens.

terug naar de voorpagina

top pagina