Zuidlaardermeer of Wolfsbargemeer

Strijd tussen gemeentes en provincies. Kennen ze dit Zuidlaardermeer niet in Groningen ? Kan kloppen, aan de overkant ligt het dorpje Wolfsbarge, en dus heet het Zuidlaardermeer daar Wolfsbargemeer tussen Kropswolde ( Groningen ) en De Groeve ( Drenthe ). Logisch toch? Terzijde van Kropswolde ligt aan hetzelfde meertje een woonwijk met imposante opstallen : Meerwijck.

Aan de Drenthe kant is men iets meer toeristisch ingesteld met Zuidlaren, vakantieplaats van oudsher, ook over de landsgrenzen heen.

Zuidlaardermeer Watersport en De Bloemert

De Bloemert aan het Zuidlaardermeer is een garantie voor een prachtige watersport vakantie
Prijzen varieren van 200 tot 800 euro voor een weekend, maar dat staat en valt natuurlijk bij een verblijf van korter of langer, welke bungalow/vakantiehuis u afneemt en met welk aanvullend pakket aan voorzieningen en op welke datum. Klik vrijblijvend hieronder en u ziet de specificaties, er kunnen kosten bijkomen zoals reserveringskosten.

Historie van het oude perceel De Bloemert

De Bloemert is een vakantiepark wat nog niet heel erg oud is, beter : zoals het er nu staat onder de Landal groep. De Bloemert op zich is wel degelijk heel oud : De Bloemert was ooit een boerderij in 1899 verbouwd als café-restaurant, in 1904 verbouwde dhr Zeeven de ‘uitspanning’ en breide het uit met speeltuinen, beneden kwamen er zalen en zitkamers, terwijl op de bovenverdieping een aantal hotelkamers werd ingericht. Werd gecompleteerd met de aanschaf van een viertal roei- en zeilboten. Overigens is de boerderij, café en vakantiepark vernoemt naar Hendrik Harmens Bloemerts, – en dus “De Bloemert” –  die in 1754 het landgoed in bezit kreeg. Wat er nu staat is modern, eigentijds, luxe te noemen.

Vakantiepark Drenthe De Bloemert bij Midlaren en vakantiebungalows

vakantie bestemming : Drenthe De Bloemert Midlaren biedt 4-persoons bungalow Type 4B1 Geschakelde bungalow. Oppervlakte ca. 55 m2.

 • Woonkamer met zit- en eethoek. TV en radio-/cd-speler.
 • Open keuken met o.a. magnetron.
 • Twee slaapkamers met elk twee 1-persoonsbedden, waarvan één slaapkamer op de begane grond.
 • Badkamer met ligbad, douchecabine en wastafel.
 • Apart toilet.
 • CV.
 • Terras met tuinmeubelen.
 • Bedden voorzien van dekbedden.
 • Er mag geen auto bij deze bungalow geparkeerd worden.

 

Faciliteiten van vakantiepark De Bloemert bij Midlaren

De Bloemert beschikt over diverse faciliteiten voor kinderen. Zo is er een midgetgolfbaan, basketbal- en volleybalveld en zijn er diverse speeltuintjes en vismogelijkheden. Natuurlijk is er ook het Zuidlaardermeer, waar niet alleen kan worden gezwommen maar u kunt er ook waterfietsen, roeien, surfen en zeilen.

de omgeving van vakantiepark De Bloemert bij Midlaren

In de omgeving van De Bloemert zijn er ook leuke uitstapjes voor de kinderen. Op vertoon van de Guest Card ontvangt u korting op de entreeprijs van het subtropische zwemparadijs Aqualaren in Zuidlaren. En de Sprookjeshof in Zuidlaren zal u ook graag ontvangen.

Wanneer water en watersport echt uw ding is, kunt u niet zonder De Bloemert met prachtige vakantiehuizen en het Zuidlaardermeer op vaarafstand, zie hieronder bij het overzicht.
Is dat “all there is” over een Zuidlaardermeer Vakantie? Natuurlijk is de Bloemert wel heel erg dichtbij, maar iets verderop aan de andere kant van Zuidlaren vinden we vakantiepark Akenveen, in Zuidlaren vinden we hotels zoals Golden Tulip, in Zeegse is een pracht hotel – restaurant, iets meer verder en overigens ook over provinciegrens heen een Van der Valk in Zuidbroek, Hotel Vriezenbrug in Vries, ook gemeente Tynaarlo en desnoods is het Zuidlaardermeer voor vakantie ook per vliegtuig te bereiken via Eelde Groningen Airport.


Berend Botje van Zuidlaren

Vermoedelijk gaat Berend Botje van Zuidlaren terug op ene Berend Drenth, een rijke reder ( met een bootje verbasterd tot ‘botje’ ) uit Groningen die midden negentiende eeuw zijn wrakke schepen de Oostzee opstuurde om later, als de schepen waren vergaan, het verzekeringsgeld op te strijken. Dat wil zeggen, Berend bleef met het geld, maar de bemanning en het bootje kwamen nooit meer terug. Het beeld is overigens – voor de zekerheid – een replica.

De Havezathe Laarwoud in Zuidlaren

Vermoedelijk dateert de havezathe Laarwoud uit de zeventiende eeuw, vooreerst bewoond door de familie Van Selbach, en naderhand overgenomen door het geslacht van Van Heiden (zie bovenstaande weblink ). Later de jonkheren de Milly van Heiden Reinestein, die het voortdurend bewoonden en begin 20e eeuw kwam het Huis Laarwoud in handen van de toenmalige gemeente Zuidlaren en werd het de burgemeesterswoning. Gemeenten zijn samengevoegd, en is nu Tynaarlo. Waarop in 2004 het pand in handen komt van de familie Wagenborg, een familie van ondernemers, reders en schippers.

Ondermeer bekend uit de Quote 500.


vakantiepark De Bloemert vindt u in onderstaand overzicht nr 3 :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


Op deze pagina over de Oranjeroute in Duitsland leest u meer over diverse hoofdpersonen in de familie Oranje Nassau.

terug naar de hoofdpagina over Drenthe


top pagina