Het Odenwald in Duitsland is vooral de omlijsting van Waldbrunn, is daarnaast een bosrijk gebied , en staatkundig begrensd door de deelstaten Hessen, Beieren en Baden-Württemberg.
Ertussen de regio van de Bergstrasse. Oostelijk wordt het Odenwald begrensd door de ruim 524 km lange rivier de Main. Het gebied ten zuiden van de rivier de Neckar ( afkomstig uit het Zwarte Woud ) het ‘Kleine Odenwald’.
Tenslotte beslaat dit Odenwald in noord en west een deel van de deelstaat Hessen, de zuidelijke contreien vallen onder Baden in de deelstaat Baden-Württemberg , en aan de noordoostelijke kant Neder-Franken. Een klein deel in het noordoosten valt onder het

Beierse Franken en Unterfranken.

Franken ?

Dat maakt het Odenwald met Waldbrunn uitermate geschikt om Frankfurt aan de Main te bezoeken, of Heilbronn, Mannheim, Mainz, Wiesbaden, Bad Friedrichshall, Heidelberg, Würzburg en zelfs Karlsruhe.

Aanbiedingen

Eutersee stuwmeer bij Hesseneck 34 km boven Waldbrunn

Het dorp Waldbrunn in het Odenwald

De plaats Waldbrunn maakt deel uit van de Neckar-Odenwald-Kreis in Baden-Württemberg, met ca 5.000 inwoners. Zoals de gemeente zelf zegt : u bent hier op het hoogste deel van het Odenwald. En dat vanwege de “verhoging” met de naam Katzenbuckel, mag een berg heten, immers 628 meter hoog en naar Nederlandse begrippen is dat een berg.
Tegen de hellingen van de Katzenbuckel in het Odenwald ligt Waldbrunn

En bij deze – op zichzelf niet bijzonder interessante – plaats cq dorp vinden we in of bij de immense en gezonde natuur :

Vakantiepark of Feriendorf Waldbrunn

Ligging van Vakantiepark Waldbrunn ten opzichte van Nederland : afstand is ca 508 km. gerekend vanaf Utrecht CS.

Het Duitse vakantiepark Waldbrunn ligt midden in Natuurpark Neckartal-Odenwald net iets buiten het dorp Waldbrunn. Dit gebied wordt gerekend tot een, in Duitsland, erkend luchtkuuroord …. zeer bosrijk. Een veelzijdige vakantiepark met uitgebreide ontspanningsfaciliteiten. Gevestigd aan de Holzerlipsweg 98 in 69429 Waldbrunn, Duitsland. Zie ook verderop qua straatnaam.
Een vakantie park met een vrij hoog gehalte aan privé-bezit ( komt steeds vaker voor bij vakantieparken ) zodat de inventaris / inrichting niet altijd identiek is aan de andere vakantiewoningen. Kan het ene vakantiehuis duidelijk verschillen van het andere, dus vraag ernaar bij het boeken.

Faciliteiten in en bij Vakantiepark Waldbrunn

Rust gepaard aan een afwisselende vakantie. Beetje sporten of wandelen door de idyllische natuur. Lokale items zijn natuurlijk rodel- en langlauftochten. En ‘s-avonds is er dan tijd – in de schemering – voor romantiek samen met familie en vrienden bij de gemeenschappelijke vuurplaats van het vakantiepark.

Wandelsport in het Odenwald

Heeft u èchte wandelneigingen, denk dan eens aan de Katzensteig, een alternatief voor de Neckarsteig en voert over het hoogste deel van het Odenwald, de Katzenbuckel (de hoge rug die een kat soms kan maken ofwel Kattenbochel ) , van Eberbach naar Neckargerach en terug. Lengte ca 26,5 km !!
De Weg der Kristalle in het bijbehorende GEO-park is welicht ook een idee om gelijk wat kennis van kristallen op te doen tijdens de wandeling.

Felsenhaus = Rotshuis van Hölzerlips

En voor geïnteresseerden is er het Felsenhaus, Rotshuis , van Hölzerlips. Daarbij staat Hölzer voor houtwaren, maar lips voor : Georg Philipp Lang waarbij Lips de afkorting voor Philipp was. Beroep : eerbaar struikrover en roverhoofdman in de 18e eeuw afkomstig uit Fulda. Hij is met een aantal maten nogal tragisch in Heidelberg aan z’n eind gekomen. In onze tijd is er nog een muziekband naar hem genoemd. Iets andere activiteit. En het rotshuis is te bezichtigen.

Kindvriendelijke vakantie in Waldbrunn

Voor kinderen zijn er speelvelden, ruimte om te klimmen en klauteren, met behoud van enig toezicht op afstand. Er is gedacht aan een inline-skatebaan. En voor de kleinsten en de groteren is er in het seizoen een animatieprogramma.

Restaurants op Feriendorf Waldbrunn

Feriendorf Waldbrunn beschikt over een eigen supermarkt / winkel waar dagelijks vers brood beschikbaar is, naast overige levensmiddelen. Het dorp kent overigens ook een restaurant en een hotel / Gasthof.

Omgeving Feriendorf Vakantiepark Waldbrunn

U bent al in de natuur, hoeveel natuur wilt u hebben ? Immers, het idyllisch natuurgebied Neckar-Odenwald. Maar ook diegenen die in zijn voor een interessantie stad, vinden hier op redelijke afstand bijvoorbeeld Heidelberg op 44 km. Een van de mooiste steden van de omgeving. Met bijv. het Slot van Heidelberg en bijbehorende cultuur te lezen op onze pagina daarover.

Heilbron en Mannheim net iets méér dan loopafstand

Ook op haalbare afstand van Waldbrunn is Heilbronn op zeg 57 km. . Wellicht niet voor de hand liggend, maar zeker wel de moeite waard is Mannheim op 85 km..

Het zout van Bad Friedrichshall

Hetzelfde geldt voor de zoutgrotten van Bad Friedrichshall op ca 40 km ten zuiden van Waldbrunn. Bad Friedrichshall, ca 20.000 inwoners, ligt dan weer net boven Heilbronn. En die zoutmijnen, de Südwestdeutsche Salzwerke AG, echt wel het bezoek waard, vind u aan de Alte Saline 9.

Burg of Slot Zwingenberg

Slot Zwingenberg Odenwald schloss-zwingenberg.de
82 km west van Waldbrunn. Een bezoek waardig.

de Burg Hornberg met wijnbouw in Neckarzimmern

Ook bezoekwaardig de Burg Hornberg met wijnbouw in Neckarzimmern op 27 km zuid van Waldbrunn. Van vinoloog : Baron Dajo von Gemmingen-Hornberg. (www.burg-hornberg.de)

Burg Guttenberg bij de Neckar ofwel Die Burg der Adler!

( burg-guttenberg.de/ ) tussen Neckar- en Mühlbachtal even boven Heilbronn, daterend uit de 12e eeuw. Nog steeds door de burchtheren bewoond. En je kunt er nog trouwen ook: Burgstraße 3 74855 Hassmersheim-Neckarmühlbach en 31 km zuid van Waldbrunn. Een burcht met valken en adelaars.

Wasserschloss of Waterslot Bad Rappenau

( http://www.badrappenau.de/stadtleben/kultur/wasserschloss ) Hinter dem Schloss 1, 74906 Bad Rappenau. Een burcht uit 1601 op de resten van een ouder slot van Eberhard von Gemmingen. 38 km zuid van Waldbrunn, iets westelijk van Bad Friedrichshall.

(Water – ) Slot of Schloss Dallau

Slot of Schloss Dallau van het jaar 1331 als “Veste Talheim”. Eerst rond 1371 werd een langgerekt gebouw opgericht op de resten van de afgebroken Turmburg met de nog bestaande ringmuur. In 1974 kwam de burcht in het bezit van de gemeente Elztal (zie gemeente website) en ziet er tegenwoordig fraai uit. In Elztal te bewonderen. 23 km Zuidoost van Waldbrunn.

Katzenbuckel-Therme

Overigens is er in Waldbrunn een “Wassergymnastik” in de Katzenbuckel-Therme gespecialiseerd in reuma-behandelingen. Immers, Waldbrunn staat ook voor “Luftkurort”.
En is ook de druipsteengrot in Eberstad bezienswaardig.

Frankfurt am Main

Frankfurt am Main treft u aan op ca 110 km boven Waldbrunn, ook bezienswaardig en zeker geschikt om uitgebreid te winkelen. Zie onze pagina.

En last but nog least : pretpark Holiday Park in Hassloch, 110 km westelijk voorbij Heidelberg. Het park is een onderdeel van de Plopsagroep ( Studio 100 in De Panne BE en Kabouter Plop ), kennen we in het Nederlandse Coevorden / Dalen en natuurlijk in België. Staat al sedert 1971 hier op u te wachten : Holidayparkstraße 1-5, 67454 Hassloch.


kaart plattegrond Waldbrunn in het OdenwaldWaldbrunn Vakantiepark in het Odenwald van Duitsland
Degelijke vakantiehuizen in een natuurpark om te wandelen, wellness beleven en veel op zoek te gaan naar omliggende kastelen en mooie steden.
prijs
indicatief vanaf € 111.=

bekijk vrijblijvend en boek deze aanbieding nu

Hotel Drei Lilien - Waldbrunn
In het Odenwald kent Booking.com zo’n 525 hotels, waarvan een 5-tal als hotel of pension in Waldbrunn, ga vrijblijvend even kijken. Hotel Drei Lilien ligt recht tegenover de Mülben Spatuinen en biedt een restaurant, gratis WiFi en gratis parkeergelegenheid. De accommodatie ligt op 1,5 km van het centrum van Waldbrunn.
prijs
prijzen van 525 hotels is té veel voor deze pagina en bovendien seizoensgebonden. Bekijk vrijblijvend de aanbieding van Booking.

bekijk vrijblijvend en boek deze aanbieding nu

Hotel Sockenbacher Hof
In Land gut Hotel Sockenbacher Hof te Waldbrunn kom je eenvoudig tot rust. De traditioneel ingerichte kamer zijn uitgerust met een radio, flatscreen televisie en gratis Wi-Fi. In de badkamer heb je beschikking over een toilet, douche en föhn. Ontbijt is bij het verblijf inbegrepen.
prijs
Prijs 2 personen per standaard kamer per nacht vanaf € 77.= excl city kosten en service kosten Bekijk vrijblijvend de aanbieding.

bekijk vrijblijvend en boek deze aanbieding nu

terug naar de hoofdpagina over zuid Duitsland


top pagina