bikini of kini en Ginny come Lately via Hawai Amerika en dus vakantie , vaak zon en zee

Zo hier en daar zie je dan dit citaat staan  : Het badpak is genoemd naar het eiland Bikini met de verwijzing dat het badpak moest “inslaan in de markt”. Ben zo eigenwijs om aan deze identificatie ietsje te twijfelen. Het mag dan zo zijn dat er in die bewuste regio nogal eens proeven met explosieven worden uitgevoerd, maar om dat nu te koppelen aan een paar stukjes textiel ? Nou nee.

Maar het één links laten liggen, en er geen alternatief voor bieden, laat een leegte achter, is ook niet netjes, dus hoe zou het dan zitten. Zoals
hierboven links al is aangegeven, is het woord-deel “bi” van bikini te herleiden tot “twee” en houden we “kini” over. “Kini” kunnen we tegenkomen als familienaam van Indiase Seraswat Brahmanen, als Japanse meisjesnaam, als meisjes en jongensnaam op Hawaï, als Afrikaanse vuurgod, als bergdorp in Mexico, als de Kini Beach in Griekenland en ga zo maar door. Dat Griekse eiland heeft overigens wel wat, gegeven ook de Italiaanse mozaiektekening die nogal eens de ronde doet.

bikini, van 1 badpak naar 2 badpakdelen en als monokini weer terug met als variatie de tankini bikini, van 1 badpak naar 2 badpakdelen en als monokini weer terug met als variatie de tankini

, maar het eiland Bikini, atol in Micronesië in de Grote Oceaan, deel van de Marshall eilanden met maar liefst 10 inwoners, nee, dat wordt ‘m niet.

Hawai linkt Bikini

Ga meer voor Hawaï, het kini dáár wordt gebruikt als verbastering van het Amerikaanse “Gini“/”Ginny” :

Ginny Come lately

Zang : Brian Hyland (1988).

( weergave plaatwerk over de pagina heen.) Lees hier de songtekst over Ginny of Jean, en staat voor het meer volledige Virginia. Dat virginia is op zich een verbreding van Virgin en dat kennen we als maagd en zodiac teken Maagd uit de dierenriem van astrologie, astronomie wordt ook afgebeeld als vrouw, specifiek : onbesloten, onschuldig, onervaren, onbestemd, zuiver, madonna vrouw en in het Italië van dat mozaiek : als “Vergine“.
Hebben we het over een badpak voor een vrouw, dat uit twee delen bestaat

bikini van nu en / of bikini op Hawaii

Hawai en Bi_kini of bikini , bandeau bikini t/m microkini

…………. houden we het toch eenvoudig op een twee delen voor dames : bi_kini of bikini , een stuk dichter bij huis.  De  bikini met vermoedelijk Italiaanse oorsprong kennen we nu min of meer als “bandeau bikini” en voor de rest , variaties te over : monokini, tankini, microkini, maar wat wel interessant is, is dat de variaties bijna onuitputtelijk zijn, de stoffen en de dessins laten toe dat de ladies zich kunnen onderscheiden, en vergezeld van overige strandkleding zoals een pareo, strandtuniek, strandjurk, strandhoed, ach wat kun je dan nog meer wensen ? »


Hawai vakantie eiland

De eilanden van Hawaii in de Grote Oceaan vormen een pracht vakantie bijvoorbeeld door het westen van Amerika, maar kan prima als een vakantiebestemming op zich zijn. Amerika eigenlijk met een vleugje Oosterse mystiek, wuivende palmbomen en wilde brandingen.
Honolulu met uitgestrekte stranden en veel vertier.
Maui, Kauai met een enorme bloemenpracht en het toch iets ruwere Big Island .. of meer dan één eiland combineren. Ook een vakantie idee !

Connectie Hawai en Obama

Michelle Obama, de echtgenote van de anno 2012 (november) net weer herkozen Barack Obama en dus wederom President van de United States of America (ondertussen hebben we Trump gehad en gaan we Biden krijgen , maar dat geheel terzijde….) zei: “wie mijn man wil begrijpen, moet naar Hawaii afreizen”

Om toeristen te trekken? “Nee, het is echt zo. Diversiteit verdeelt ons niet, maar verenigt ons. Dat is niet zomaar een slogan. We wonen op eilanden. Als je ruzie met iemand maakt, kom je hem / haar de volgende dag weer tegen. Dan zoek je automatisch naar consensus en wind je je niet snel op. Dat zie je ook aan Obama.”

En inderdaad, het was bijna z’n noodlot geworden door wellicht iets te aardig jegens zijn opponent te zijn in de debatten. Hij heeft het toch gered. Leer ook de sfeer kennen van de eilanden van Hawaii, deel van de Verenigde Staten.


Hawai Aanbiedingen

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~terug naar de pagina over Amerika


top pagina