Vakantiehuisje huren Zeeland

Zeeland met de meeste zonne-uren van Nederland ideaal voor vakantie

Zeeland Vakantie gaat over Luctor et Emergo, het water en de watersport, handel en deels nog visserij, toeristische centra, bezienswaardigheden in Zeeland en vakantiehuizen, gereserveerd voor u.

 

Pagina navigatie provincie Zeeland

 

onderwerp navigatie deze pagina


Aanbiedingen

Vakantie tips Zeeland en de som der delen

Vakantie tips Zeelandse contreien , waterland in zuidwest Nederland, een aantal schiereilanden nu, die ooit losse eilanden waren: de zeelanden. De provincie omvat ook Zeeuws-Vlaanderen, langs de grens met België en deels historisch sterk met het buurland verweven.

De (schier-) eilanden van dit vakantie land :

 1. Tholen
 2. Sint-Philipsland
 3. Schouwen-Duiveland (was een eiland)
 4. Noord-Beveland (was een eiland)
 5. Zuid-Beveland
 6. Walcheren (schiereiland)

 

Let op : Goeree-Overflakkee zijn ook eilanden maar behoren tot de provincie Zuidholland !
De belangrijkste wateren tussen de eilanden zijn ideaal voor watersport als vakantiedoel :

 • Westerschelde tussen Zeeuws-Vlaanderen en Walcheren / Zuid-Beveland
 • Veerse Meer tussen Noord-Beveland en Zuid-Beveland / Walcheren.
 • Oosterschelde tussen Noord-Beveland / Zuid-Beveland en Schouwen-Duiveland.
 • Grevelingen tussen Schouwen-Duiveland en het Zuid-Hollandse Goeree-Overflakkee

 

bekende steden / plaatsen in deze provincie

De hoofdstad is Middelburg. Vlissingen en Terneuzen zijn bekende havenplaatsen. Andere grotere plaatsen zijn Goes, Hulst , Zierikzee, Veere, Tholen en Sluis.

Gemeenten in de provincie:

 

 1. Borsele
 2. Goes
 3. Hulst
 4. Kapelle
 5. Middelburg
 6. Noord-Beveland
 7. Reimerswaal
 8. Schouwen-Duiveland
 9. Sluis
 10. Terneuzen
 11. Tholen
 12. Veere
 13. Vlissingen

Zeeland bezienswaardigheden

 

 1. Attractiepark Arsenaal in Vlissingen

  Het Arsenaal in Vlissingen is een echt familiepark in piratenthema. Beleef de spannendste attracties, aai haaien en roggen in het zee-aquarium en bezoek het kraaiennest op 65 meter hoog.

 2. de Lange Jan van Middelburg

  Abdijtoren de Lange Jan, centrum van Middelburg, is even klimmen, 207 treden om precies te zijn, de toren is 90,5 meter lang. Op heldere dagen kunt u vanaf de Lange Jan de omringende Zeeuwse eilanden zien.

 3. Delta Park Neeltje Jans

  Beleef de wereld van zeedieren, spetterende attracties en de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee,met verbazingwekkende exposities en stormachtige attracties.

 4. Fort Rammekens bij Vlissingen

  Fort Rammekens is het oudste zeefort van West-Europa (1547) met unieke uitzicht over de Westerschelde en vormt het hart van een uniek natuurgebied. Ook kinderen vinden het fort reuzespannend.

 5. Stoomtrein Goes – Borsele

  De Stoomtrein Goes-Borsele brengt u naar pittoreske stationnetjes, waar u allerlei leuke attracties en bezienswaardigheden vindt. Gravenpolder Nisse Kwadendamme Hoedekenskerke Baarland let op de rijdagen!

 6. Subtropische tuin op Fort Den Haak Walcheren

  subtropische park in Vrouwenpolder boven Middelburg, 2,5 hectare tuinplezier oa een 11 meter hoge berg en een 6 meter hoge waterval, palmenboulevard, oranjerie, voliére, en een wijnheuvel.
  De tuin is op dit moment geheel gesloten wegens Renovatie werkzaamheden.
  Om de prachtige tropische tuin toekomstbestendig te maken worden er in 2019/2020 verhuurlodges en een restaurant in de tuin gesitueerd.

 7. Nat.Park Oosterschelde

  Nationaal Park Oosterschelde is een wereld van getij, wind, en vooral water, veel water. Bij eb droogvallende slikken en platen verdwijnen weer als de vloed opkomt. Gelukweg 1, eiland Neeltje Jans.

 8. Berkenhof Tropical Zoo Kwadendamme

  Berkenhof Tropische Zoo omvat een dierentuin, plantentuin, vlindertuin en workshops in de gemeente Borsele in de zogenaamde Zak van Zuid Beveland, langs de weg van Woensdrecht naar Middelburg.

 9. Zeeuws Museum Middelburg

  Het ZM is in de middeleeuwse abdij hartje Middelburg: 80-jarige oorlog adhv wandtapijten de 16e eeuw, streekdracht, archeologie, schilderijen, porselein, mode en de Wonderkamers van wereldreizen.

 10. de Vleeshal in Middelburg

  collectie hedendaagse beeldende kunst gedurende ruim dertig jaar, Middelburg in Beeld, videokabinet, workshops, zoals een museum hoort te zijn : van en tussen de mensen.

 11. Watersnoodmuseum in Ouwerkerk Schouwen Duiveland

  Herinneren en herdenken waren tot voor kort de sleutelwoorden omtrent de Watersnood 1953, de expositie heeft nu vooral ook een educatieve functie, dus: voorlichting en informatie: waterbeleid en waterbeheer.

 12. Historisch Museum de Bevelanden Goes

  permanente tentoonstellingen over de burgerwacht en schutterij (schuttersgilde), inpolderingen en overstromingen, het weeshuis, merklappen, de stad Goes en Bevelandse klederdracht.

 13. Alle Zeeuwse Musea verzameld

  Op deze website vindt u informatie over ruim 45 Zeeuwse musea: grote en bekende, maar ook kleinere specialistische musea, met websites en bezoekadres.

 14. DijkMuseum Polderhuis Westkapelle

  de roerige geschiedenis van Westkapelle en Walcheren, interactieve media vertellen de historie van dit bijzondere dorp tussen dijk en toren, w.o. oorlogsverleden, dichten van de dijk, en de wederopbouw.

 15. Bunkerbehoud Middelburg

  Gaat over bunkerbehoud, Atlantik Wall, Walcheren, kazematten, Slag om de Schelde, Landfront Vlissingen, kortom informatief over eiland en mensen.

 16. Zeeuws Maritiem Muzeeum Vlissingen

  Het water bracht hier Werk. Scheepsbouw, visserij, Glorie; deze provincie bracht beroemde admiraals voort zoals Michiel de Ruyter. er waren spannende ontdekkingsreizen, oorlog, maar ook gevaar voor eigen leven.

 17. Glowgolf in Middelburg

  GlowGolf maakt van minigolf (of midgetgolf) een unieke belevenis in het thema Jungle Safari, tussen de olifanten, tijgers en apen; geheel overdekt en verlicht met fluorescerende black lights : da’s mooi !

 18. MiniMundi

  Miniatuur Walcheren! ook wel klein walcheren, geheel verlicht en op schaal 1 op 20, van het stadhuis en de Lange Jan van Middelburg tot de boulevard van Vlissingen. Met Attractiepark, indoorspeeltuin springkussen.

 19. Reptielen Zoo Iguana in Vlissingen

  Europees grootste, geheel overdekte reptielenzoo (een dierentuin van reptielen), loopt uiteen van vijf centimeter (de giftige Keizerschorpioen) tot zeven meter (Netpyton). Je wilt niet weten hoeveel !!

 

(checkdatum 30-06-2019)

Neptunus en Nehellennia

Dit vakantieland werd al vóór de tijd van de Romeinen bewoond. Uit die tijd stammen ook de beelden van o.a. de Godin Nehelennia. Die door vissers in de Oosterschelde zijn gevonden, al wordt daar in het “Oera Linda Bok” heel anders over gedacht. Bijvoorbeeld de stelling dat Neptunus eigenlijk een verbastering is van destijds “Neef Teunis”. “Don’t shoot the pianoman”. Het is slechts een kort citaat uit het boek over het leven van de familie Over de Linden. Die  overduidelijk een heel speciale visie deelt over het verleden – ook in Zeeland – weergeeft.

Tijdens de 16e en 17e eeuw heeft Zeeland, evenals Holland, een grote bloeiperiode doorgemaakt. Middelburg, Vlissingen, Veere en Zierikzee waren toen aanzienlijk belangrijker in hun rol. Onderdeel van een zeevarende natie : visserij, koophandel en oorlogs – handelingen. In Middelburg was dan ook de Admiraliteit van Zeeland gevestigd.

Wat we ons nu als ‘rijk verleden’ herinneren, verwijten we tegenwoordig de huidige grootmachten. Namelijk inmenging, verovering, slavenhandel, alles is tijdgebonden. Ook tijdgebonden is dat vermoedelijk ons huidige vakantieland Zeeland wel eens belangrijker in de historie is geweest dan algemeen bekend.

watersnoodramp 1953 in Zeeland (en delen van Zuidholland)

In de nacht van 31 januari op 1 februari 1953 werd Zeeland (+ Zuid_Hollandse eilanden)  getroffen door de watersnoodramp. Helemaal eens zijn deskundigen het ook nu nog niet, hoe deze heeft kunnen ontstaan. Duidelijk is wel dat miscommunicatie oorzaak is geweest van het uitblijven van adequate hulp.

Niettemin, om een dergelijke ramp in de toekomst te voorkomen, (hopen we dan maar) zijn de Deltawerken uitgevoerd. Waarmee tevens ook de diverse eilanden meer en meer met elkaar zijn verbonden. Daar staat dan weer tegenover dat het vis terrein en de mosselteelt een ànder aanzien heeft gekregen, maar ja, het vakantie toerisme heeft weer wel een grote vlucht genomen. Er zijn nu prachtige bungalowterreinen en kampeerterreinen en ….. allemaal redenen om je vakantie in Zeeland te vieren, waar immers de meeste zonne-uren van Nederland voorkomen.

Onderdeel van de gehele reconstructie is ook de Zeelandbrug die sinds 1965 Schouwen-Duiveland met Noord-Beveland verbindt. Zuid-Beveland en Zeeuws-Vlaanderen worden sinds 2003 verbonden door de 6 ½ km lange Westerscheldetunnel.

folklore en wapen van Zeeland

Bekend zijn de Zeeuwse klederdrachten, de traditie van het ringsteken, de boterbabbelaars en de bolussen.

Het Zeeuwse wapen laat een leeuw zien, die worstelt met de golven, uitgevoerd met de wapenspreuk in het latijn : Luctor et Emergo wat staat voor “ik worstel en kom boven”, alleen slaat dit niet zozeer op de voornoemde watersnoodramp, maar op het gevecht met Spanje in de Tachtigjarige oorlog, hoewel indachtig de recycling, kun je natuurlijk het wapen associeren met de veerkracht van de Zeelanders, positief toch?

Zwembaden in Zeeland

 

 • Breskens , Zeebad
 • Domburg , zwembad De Parel
 • Goes Sportpunt Zeeland
 • Heinkenszand , zwembad De Stelleplas
 • Hulst , zwembad Reynaertland
 • Kamperland , zwembad De Roompot
 • Kapelle , bad Groene Woud
 • Kruiningen , bad Den Inkel
 • Nieuwerkerk , bad Dol-Fijn
 • Oostburg , zwembad De Eenhoorn
 • Terneuzen , De Vliegende Vaart, en Scheldorado
 • Tholen , Zwemschool de Agger
 • Vlissingen , Vrijburgbad
 • Zierikzee , Sportcentrum Onderdak

 

 

Vakantie Zeeland gaat over het water, het water dat de eilanden scheid en ook weer verbind, is tegenwoordig vooral water voor de handel en deels nog visserij, vooral ook voor de watersport. En daarmee zijn de steden weer voorzien van toeristische winkels, bezienswaardigheden en vakantiehuizen, staat allemaal klaar als vakantie bestemming om bezocht te worden

vakantietips voor : Zeeuwse bungalows, hotel en vakantie huizen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


top pagina