Vietnam Saigon vakantie of een rondreis maken

Vietnam of beter de “Socialistische Republiek Vietnam”.

Waar zijn we dan : Zuidoost-Azië ofwel Land van het Zuiden , en de rechtsvorm is republiek. Vietnam is bijna acht keer zo groot als Nederland. Vietnam of ook wel : “Land van de Rijzende Draak”.

kaart van Vietnam

Vietnam en Indochina

Vietnam ligt op het schiereiland ‘Indochina’.
De buren in het noorden : China in het noorden. Aan de waterkant komen we de Golf van Tonkin tegen met het Chinese eiland Hainan in het noordoosten.
In het Zuidoosten vormt de Zuid-Chinese Zee een grens. Terwijl in het zuidwesten Cambodja ligt en in het noordwesten Laos.

Hanoi en Saigon ( Ho Chi Minh stad )


Aanbiedingen

De hoofdstad is het in het noorden liggende Hanoi. Maar in het zuiden en grootste stad vinden we ‘Ho Chi Minh’ stad, wellicht beter nog bekend als Saigon.
Ho Chi Minh stad
Het vroeger opgedeelde Noord en Zuid Vietnam werd in 1976 verenigd als een socialistische volksrepubliek.
Door politieke en economische hervormingen vind Vietnam steeds meer aansluiting bij de wereldeconomie en kent één van de sterkste economische groei in de regio.

Het groene Hanoi ademt nog steeds een typisch Franse sfeer uit. Met unieke koloniale gebouwen. Bezienswaardig zeker het Kunstmuseum, zie ook verderop. Wat ook opvalt zijn de traditionele Vietnamese hoeden.

Het weertype hier

Vietnam kent door het langgerekte land maar liefst drie klimaat types.
Het zuiden van Vietnam heeft een tropisch klimaat met gemiddeld een temperatuurtje van 32 °C. met een regenseizoen van juni tot en met september.
In het midden van het land begint het regenseizoen in september en eindigt eind november.
En in het noorden is het koeler afhankelijk van het seizoen.

In de berggebieden vriest het zelfs met af en toe sneeuw.

De beste tijd voor een bezoek is in de herfst en het voorjaar.
Halong Bay

De Vietnamese taal

Het Vietnamees is een toontaal. In het Vietnamees zijn er 6 tonen. Dat betekent dat elke lettergreep of elk woord op 6 manieren kan worden uitgesproken. Wordt weergegeven door extra leestekens.

Vietnamese oorlogen

Je kunt er niet om heen. Hoewel ver weg, was Europa er bij betrokken èn Amerika.

De Eerste Indochinese Oorlog of ‘Franse Oorlog’ duurde van 1946 tot 1954. Oorlogsgebied Vietnam, en in de grensgebieden van Laos en Cambodja.
We tellen 1946 en de Unie van Indochina, een kolonie van Frankrijk. Op de achtergrond het bondgenootschap tussen Amerika en Frankrijk. Duurde tot 1954 en leidde tot een tweedeling op de 17e breedtegraad noord als grens. De deling tot Zuid Vietnam en Noord Vietnam. Leider van het noorden : Ho Chi Minh. Waar Saigon naderhand naar vernoemd is.
Marble Mountains
De Tweede Indochinese Oorlog en binnen Vietnam Amerikaanse Oorlog genoemd, tussen het op de Verenigde Staten georiënteerde Zuid-Vietnam en het op Rusland en China georiënteerde Noord-Vietnam. Aanvang ca 1957. Amerika werd gesteund door onder meer Thailand, Australië, Nieuw-Zeeland en de Filipijnen. Effectief duurde dit tot liefst juli 1976. In wezen een voortzetting van de eerste oorlog, en feitelijk heeft Vietnam nog steeds een schuld aan China en Rusland, is het in die zin nòg niet voorbij voor de “gewone” bevolking.

Mary Ann Morales als Lea Salonga zingt de Movie In My Mind uit de musical Miss Saigon

De Hennie Huisman Soundmix Show wordt op 23 november 1997 gewonnen door Mary Ann Morales … Zij zingt : Movie In My Mind uit de musical Miss Saigon .

Vele malen Miss Saigon beluisterd, en niet met de minsten, zoals Mary Ann Morales en ook Lea Salonga, zie leasalonga.com/bio.
Maar deze versie is sedert 1997 nooit meer uit m’n hoofd verdwenen, die film blijft me bij, vandaar ……

  1. Djoser Reizen

    Meer dan 200 reizen naar zo'n 100 landen. Bij Djoser zit je goed!.
  2. Sawadee Verre Reizen Vakanties Rondreizen naar de mooiste bestemmingen in de wereld

~

 

top pagina