Vakantie met een verhaal

amerika continent vol vakantie

Vakantie bestemmingen met een vleugje Oranje en Nassau “op het spoor van …”

 

 1. Huis Nassau en de Dillenburg in Duitsland, Hessen net boven Frankfurt introductie van het Huis Nassau, met dank aan de erfenis van René van Chalon ook de vorstelijke titel van “Oranje”.
 2. verdwijnen van het Hertogdom Brabant en terugkeer Hertog en het Nederlandse Noord-Brabant waar er geen Zuid-Brabant is, dus waarom “Noord-” nog handhaven ? Enfin, Oranje “kreeg” Nederland met dank aan het Congres van Wenen in 1815 op de Noord-Brabant pagina.
 3. over Kleef en Brazilië, net over de grens in Duitsland en daarmee Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen
 4. en de connectie via Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen , wiens kleindochter was gehuwd met Everwin II van Bentheim, en een andere kleindochter was gehuwd met Bernhard van Bentheim.
 5. Nederlands-Brazilië of beter: Nieuw Holland was van 1630 tot 1654 dus een Nederlandse kolonie in Zuid-Amerika. Met bestuurlijke invloed van Graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen.
 6. Brussel met het Egmont paleis van Lamoraal van Egmont , die via de link van moeder Françoise van Luxemburg-Gavere én Prins was én neef van Keizer Karel V (..)
  het paleis in Brussel op de Coudenberg van Keizer Karel V én de landvoogden van de Nederlanden, is verloren gegaan.
 7. Willem de Zwijger was bevriend met Prins Lamoraal van Egmont Het 3-mansschap zogezegd. Maar óók Kamerheer en adviseur van Keizer Karel V .
 8. De ontbrekende van dat driemanschap was dan de Graaf van Horne. Op de pagina van Annie van de Statie…..
 9. Hoe Nassau in het bezit kwam van Oranje = Orange , Prinselijk vorstendom in Zuid Frankrijk. Ook “Je maintiendrai” werd van daaruit geïmporteerd.
 10. Heinsberg Gelre Geldern naar Gelderland , Van Gerard de Vlaming = Gerard van Antoing vanuit Henegouwen ( Hainaut ) en het allodium Wassenberg naast Heinsberg. Aan de hand van Arnold en het Huis Van Egmont walsen we dan de familie Van Nassau binnen, evenals de provincie Gelderland.

 

Vakantie bestemmingen met een legende op de achtergrond is ook nooit weg (..)

  1. de legende van Rübezahl de reus van het Reuzengebergte.
  2. de dochter van de Graaf Von Are in het Ahrdal en haar ‘geheime’ liefde die de Riddersprong heeft genomen. Altenahr dus.
   Rittersprung Burg Altenahr
  3. de legende van Sint Joris en de Draak ook wel “het mannetje” Tetri Giorgi. We voeren u mee naar de provincie Limburg, dan wel het Hertogdom Limburg, Moresnet en nog véél meer in Europa.
  4. de legende van de BEER van BERN en zo véél meer beren in Europeese wapenschilden van steden als Berlijn etc. Ze komen vermoedelijk uit Trier.
  5. de legende van Gravin Idda van de Toggenburg.
  6. de legende van Sint Maarten of Martinus. En een vakantie op Sint Maarten. Ze liggen nogal uiteen.
  7. zou dit het land van Rood Kapje zijn ?. En het Knollenland ?
  8. hier treft u de achtergrond van de verhalen van de broers Grimm. Denk ook aan de Rattenvanger van Hamelen. Ook de leefwereld van de bekende Baron Von Münchhausen. En om het nòg erger te maken : ook het klokkenspel van Doctor Eisenbarth, reizend chirurg.
  9. de Annekes en de Mannekes van het Brabantse Molenschot.
  10. over de Ark van Noach, Ur van de Chaldeeën, de berg Ararat en uw vakantie in Oost Turkije.
  11. over Kasteel Rosenberg bij Lipno en de Moldau ofwel vakantie in Tsjechie Zuid Bohemen en gelijktijdig de zilverschat van de Witte Dame scoren..
  12. en mag natuurlijk de legende van Wilhelm Tell niet ontbreken als de vrijheidsliefende Zwitser .. met appel, dat wel.
 1. Ootmarsum in Overijssels Twente Zo tegen de Duitse grens. Zou gesticht zijn door ene koning Odomarus of Odimaro, tenminste volgens de ons bekende dominee Picardt.
  Niet helemaal waarschijnlijk. “Tot ons gekomen” via de monnikenorde der Benedictijnen gaat het om Ottmar, 1e abt van het Klooster St Gallen, en komen we terecht op onze pagina over Konstanz en de Bodensee met het eiland van St Ottmar wat u hieronder ook al tegenkomt waar het gaat om de muziek van Udo Jürgens.

Op de navolgende interne pagina gaan we verder met nòg meer soorten verhalen, zie de nummering linksonder van de pagina.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

top pagina