geluk gelukbrenger hoefijzer cadeau gelukshoefijzer feest achtergronden

geluk is niet te koop, je kunt het kijgen, verwerven, ondergaan ook bij een gelukshoefijzer

Geluk , kun je het afdwingen met symbolen? We hebben er een aantal verzameld met hun geluk eigenschappen als gelukbrenger. Ook wel talisman of amulet.  Misschien door te doen alsof je het gaat krijgen,  je geluk visualiseren, welke geluk symbolen zijn er dan om jezelf een geluk brengend kado te bezorgen, lees dan hier verder :

zelfs Guusje Geluk zittend in een hoefijzer heeft het niet altijd voor het zeggen, toch, z'n naam zegt veel

waarom denkt u dat de Lucky cowboy zoveel geluk had, rijdend op 4 paardenbenen met gelukshoefijzers ? nou dan Geluk, wat is dat. Een gevoel, een emotie, een idee-fixe. Heb je geluk in het spel, heb je geluk in de liefde, vind je het geluk in de cijfers ( numerologie ) , vind je het geluk in de voorspelling ( astrologie ), of gewoon doordat je ergens van kunt genieten, wat dat ook mag zijn en je dan dus gelukkig voelt. Een reis, door het land van het gelukshoefijzer, vakantie door de landen waar het gelukshoefijzer óók bekend is naast andere geluk symbolen, een een wereldwijde vakantie reis met geluk. Niettemin, zolang de mens leeft, zijn we altijd op zoek naar dat ongrijpbare geluk , drukken dat uit in (geluk -) symbolen, gelukbrenger(s) soms omdat het helpt of omdat we denken dat het helpt, soms omdat we van oudsher die symbolen zonder het te weten, al bij ons hebben en soms weten we helemaal niet waarom iemand een mazzelaar is. Hierna enkele voorbeelden van gelukshoefijzers en geluk symbolen als gelukbrenger.

gelukshoefijzer

mooi hoefijzer cadeau idee : theelichtje in houder met het gelukshoefijzer ervóór » sfeergeluk cadeau Een hoefijzer als gelukshoefijzer cadeau ? Kan een hoefijzer een gelukbrenger zijn ? Een hoefijzer wordt vaak in verband gebracht – indien niet onder een paard – met geluk. Waarom zou je een (geluk-) hoefijzer cadeau doen ? Enkele suggesties ( overigens kunnen de gelukshoefijzer gegraveerd worden met een boodschap naar keuze !!) :

 • origineel gelukshoefijzer cadeau als huwelijk cadeau, je wenst hen toch alle geluk voor de toekomst : cadeau met diepgang !
 • verjaardag cadeau, nou eens niet die sokken, die keukenhanddoek, geef een gelukshoefijzer cadeau, we lijken het steeds méér nodig te hebben
 • verliefd ? Begin je ook niet direkt met ringen te gooien, maar wat dan ? Een durfcadeau, je durft hem of haar een cadeau te geven voor geluk en misschien jezelf erbij en dus een xxx gelukshoefijzer  😉
 • jubileum cadeau, ja natuurlijk, flessen wijn komen er al genoeg, toespraken ook, een gelukshoefijzer is een opvallend cadeau, en zegt zonder toespraak exact wat je de ander gunt !
 • geboorte, ja , nog een heel leven lang en gelukkig, gelukkig ? symboliek van het gelukshoefijzer, al eeuwenlang
 • zakelijk , daar zijn zoveel gelegenheden om dat als cadeau te doen, denk aan een eindejaarscadeau als gelukshoefijzer, je wenst je zakelijke partners toch ook geluk ? Doe dat dan eens opvallend met een gelukshoefijzer.
 • beterschap wensen, door geluk te wensen, geen garantie natuurlijk, maar een gelukshoefijzer is toch anders, toch opvallender, dan een bloemetje of een fruitmand en het bederft niet, hoeft geen water, geen plant of fruitverzorging maar wel een continu herinnering aan méér geluk en de gulle gever / geefster (symboliseert ook dat je voortdurend aan de ander denkt en dat geeft ook geluk)
 • afscheidscadeau met een gelukshoefijzer, natuurlijk, denk aan emigratie, geluk in het andere land, geluk waar dan ook ter wereld en een gelukshoefijzer neem je gemakkelijk mee.
 • en analoog aan het afscheidscadeau kan ook het krijgen van een nieuwe baan met een gelukshoefijzer beloond worden, juist dan !
 • en een diploma gelukshoefijzer  …. goed voor de volgende ronde
 • en mocht u een paard hebben, doe het paard er dan gelijk 4, voor elk been één gelukshoefijzer. Wel zo aardig !
 • Last but not least : we wensen elkaar jaarlijks een GELUK kig nieuwjaar , waarom niet een concreet teken en dus een GELUK (brengend ? ) hoefijzer, een gelukshoefijzer erbij overhandigen ?
Bekijk vrijblijvend op deze specifieke pagina van Bol.com welke aanbiedingen er zijn voor gelukshoefijzers en ander geluk !!

Dit bijgeloof komt uit een ver verleden. Een hoefijzer wordt van ijzer gemaakt en toen dat materiaal nog maar net bestond zag men het als toverkracht – vuur was ook al iets bijzonders – je kon het vervormen als het gloeiend heet werd gemaakt. het geluk brengende hoefijzer En nog veel magischer : wanneer het hoefijzer uit het felle schitterende vuur direct aan de paardenhoef werd genageld, leek het het dier geen pijn te doen. Men zag het als tovenarij en met tovenarij kon je boze geesten en duivels op afstand houden. Op afstand , dus bescherming. Maar een hoefijzer beschermt natuurlijk ook letterlijk: tegen de hardheid van de grond, de vooruitgang ! Er kwamen steeds meer verharde ( nou ja, verharde – ) wegen. Ondanks dat er zo’n 600 kilo paard op staat, slijt een ijzer nauwelijks en vervormt het niet. En met 4 paardenbenen brengt het ( soms ) geluk.

Veel hoefsmeden bevestigden een hoefijzer met 7 hoefnagels : het geluksgetal 7. (al kan dat ook uit praktische overweging gebeuren) Om het hoefijzer te laten ‘werken‘ moet het met de open kant naar boven op de huisdeur gespijkerd worden. Als een letter “U” dus. Dat komt omdat men er vroeger een paar takjes in vastmaakte, die er als een soort horentjes bovenuit kwamen ter afschrikking.

Hoewel, misschien zouden we in dit verband eens naar de Egyptische ankh moeten kijken, komt verderop aan de orde.

klaver 3 en het geluk van St. Patrick

Klaver 3 ofwel de “shamrock”.klaver 3 als geluk of klaver 4 Dit is een algemeen geluk symbool en gelukbrenger. Het is tevens het embleem van Ierland en wordt tijdens St. Patrick’s Day ( jaarlijks op 17 Maart) door Ierse mensen over de hele wereld gedragen. lees op deze pagina-popup meer over SintPatrick

als klaver 3 qua geluk niet helpt, dan maar het geluk van klaver 4 en lemniscaat

Het geluk symbool van eeuwig geluk, 2 x lemniscaat, Klaver 4 met vier blaadjes meer geluk met klaver4 brengt geluk, of het nu met geld is, in het spel of in de liefde. De oorsprong van de legende van het vinden van een klavertje vier (en het geluk dat het zou brengen) voert terug naar de tijd van St.Patrick, zie hiervoor en voor de lemniscaat hierna. Het getal vier komen we overigens ook tegen bij de west- europeese 4 elementen, terwijl de oosterse filosofie uitgaat van de 5 elementen en dat vinden we verderop terug bij het pentagram. De Klaver 4 of inbegrepen lemniscaat is dan natuurlijk uitermate geschikt als gelukbrenger.

geluk zit in een klein hoekje : lemniscaat

Lemniscaat of de liggende acht lemniscaat als 8 is de oneindigheid op 2 nivo's is een Grieks woord dat bloemenslinger betekent en gebruikt werd wanneer een overwinnaar na een gevecht onthaald werd. Ook komt de lemniscaat voor in de tarot, in de Magiër (Le Bateleur) die ook wel de jongleur wordt genoemd. De lemniscaat is een symbool voor het evenwicht tussen het stoffelijke en het geestelijke. Oneindig symbool. Dit is ook het symbool, dat binnen de wiskunde word gebruikt om oneindig aan te geven. En een dubbele lemniscaat lemniscaat dubbel = dubbel geluk ? ziet er dan zo uit. En kijk nu nog eens naar de klaver 4 en dus 2x geluk of dubbel geluk ?

de mestkever als gelukbrenger : scarabee kever

De scarabee is de heilige kever uit het oude Egype. Het is in deze tijd nog steeds populair als geluk brenger als hanger, oorbellen of broche. scarabee egyptisch geluk De scarabee werd door de oude Egyptenaren in verband gebracht met voortplanting, potentie, wijsheid, vernieuwing, wederopstanding en onsterfelijkheid. In europa wordt het beestje toch vaak iets anders bekeken.

pentagram of vijfhoek

Penta of vijf uit het pentagram is een mystiek getal dat ook staat voor alle richtingen bijvoorbeeld in de Chinese Feng Shui. De in één lijn doorgetrokken vijfpuntige ster. Draagt ook namen als merrievoet (van nachtmerrie), druïdenvoet, (Latijn:) pentangulum of pentaculum. pentagram of vijfhoek met harmonie en geluk lees op deze pagina-popup meer over Pythagoras en de vijfpuntige ster

De vijfpuntige ster vind u als geluk cadeau ook bij de internet juwelier (klik op de klavervier hiervoor).

anch of anker, houvast : ankh

Het ankh of minder gebruikt : het hengselkruis ( Latijns : crux ansata ), is een oud Egyptisch symbool dat ‘leven’ betekent. Het kan als T-vormig kruis opgevat worden, met bovenaan een lus die als handvat dient. Het wordt daaraan door goden als de levensschenkende stralen van de zon aan de mensen voorgehouden, maar ook wel afzonderlijk afgebeeld op beeldwerk dat het overleven van de lichamelijke dood voorstelt. In vroeg Christelijk tijd werd in Egypte het ankhkruis als symbool van het eeuwige leven gezien. ankh als gelukbrengend sieraadankh als hieroglyf ofwel tekening Op oude afbeeldingen kun je zien dat de farao / priester de ankh ook op anderen richt en let dan eens op de houding van de vorm. En houdt daarbij dan ook de vorm van het hoefijzer in gedachten. De vorm zó richten zou kunnen betekenen , krachten aan iemand of iets onttrekken. De vorm zó omhoog richten is dan bijv. de hemelse zegeningen naar je toe trekken. Keer je de vorm om , trek je de aardse krachten naar je toe en afgezien van het eventueel vinden van een rijke oliebron is dat wellicht niet de bedoeling. Want, even oneerbiedig gezegd, die rechte poot kan ook de weergave zijn van een gevisualiseerde licht of magnetische stralenbundel…..of het venus- symbool. Of het allemaal zo is….. de oude kennis is helaas verloren gegaan. Als het maar geluk brengt. Geluk : een geloof zo groot als een mosterdzaadje is toereikend, staat geschreven. Hoe het ook zij. Meestal dwing je geluk af, door te doen alsof je het gaat krijgen en er dus naar te handelen. Als zo’n symbool je daarbij gevisualiseerd helpt, is daar niets op tegen, toch ? ook een gelukstoepassing : geluk met de tijd, een klokje vervat in een gelukshoefijzer met een malen plaatje als achtergrond

Anderzijds, kun je misschien beter en gemakkelijker alvast anderen geluk brengen, en vanuit zo’n heel oud gezegde “wie goed doet, goed ontmoet” komt dan het geluk ook van anderen naar jou. ‘t proberen waard ? Geslaagd als gelukbrenger !
Bekijk vrijblijvend op deze specifieke pagina van Bol.com welke aanbiedingen er zijn voor gelukshoefijzers en ander geluk !!

trek het geluk als een magneet naar je toeOf is dit te revolutionair gedacht….


top pagina