HET VERLOREN SYMBOOL Dan Brown vakantie boek voor onderweg

Zes jaar na De Da Vinci Code ( we hebben daar 2 pagina’s over in het segment reizen Frankrijk – Italie – Engeland ) is het nu dan eindelijk  zover! Het langverwachte, nieuwe deel in de internationale bestsellerserie over Robert Langdon, Het verloren symbool, gaat verschijnen.

Niets is wat het lijkt in een thriller van Dan Brown. Het verloren symbool neemt je mee in een avontuur dat zich afspeelt in een tijdspanne van slechts twaalf uur als de hulp van professor Langdon weer wordt ingeroepen. Ideaal voor vakantie onderweg.

Bloedstollend spannend

en onderbouwd met gedegen research: Het verloren symbool laat zien waarom Dan Brown terecht ’s werelds bestverkopende thrillerauteur is.

1 dollar : begin van de dollarreeks toont dit symbool met pyramide en alzien oog van de vrijmetselaars

1 dollar : begin van de dollar-reeks toont dit symbool met de 13-treden pyramide en alziend oog van vrijmetselaars en Illuminaten

Dit boek was een vreemde en een prachtige ( vakantie ) reis,’ aldus Brown. ‘Om vijf jaar onderzoek om te zetten in een verhaal dat slechts twaalf uur duurt, was een ontzettende uitdaging. Het leven van Robert Langdon gaat duidelijk een stuk sneller dan het mijne!

Da Vinci – Katharen Rome

Gaat het dan opnieuw over Da Vincide Katharen , over de Pausen en de RK-kerk ( Vaticaan ). Over Engelse mythen en sagen,  zeer waarschijnlijk niet.

Je kunt je wel afvragen waarom Robert Langdon in casu Dan Brown ditmaal dichtbij huis blijft. Of zijn er geheime links verbonden. Tussen de Europese OUDE WERELD en de NIEUWE WERELD van Washington DC bijvoorbeeld. Kijken we in plaats daarvan naar het Vaticaan. Dit keer naar het White House oftewel het Witte Huis, het Pentagon. Vakantie doel Washington ?

Washington in Amerika

Duidelijk is al wel dat één van de gebouwen in Washington D.C.  voorzien lijkt te zijn van de zeer verre toekomst : het symbool van Darth Vader uit de Star Wars films. De periode van De Duistere Kant van de Kracht, the Force ( gerucht ) afgebeeld.

De bouwmeesters hier of in Amerika

In menig kathedraal of pyramide vinden we de tekens van de ‘bouwmeesters’ terug, de vrijmetselaren , is het die verbinding ? Vakantie speur werk.

In Guthrie, Oklahome, VS, vinden we de tempel van de Schotse ritus van de Vrijmetselaren , met 33 graden het bekendste en meest verbreide systeem ter wereld

In Guthrie, Oklahome, VS, vinden we de tempel van de Schotse ritus van de Vrijmetselarij , met 33 graden het bekendste en meest verbreide systeem ter wereld

Gaan we natuurlijk de gangen  na van de welbekende CIA. Wat houden ze nog meer verborgen. Kennen ze doorgangen naar de pyramides ? Gaan we dus ook in de tijd terug, van de oude Egyptenaren. Bestaat er een tunnel van tijd.  ….. Er wordt nog een tip ontsluierd over geheime rituelen, plengoffers.

 

De nieuwe wereld is – kan niet anders – gebaseerd op de oude wereld, nog steeds zijn de nodige mystieke ordes actief zoals Vrijmetselaren, Illuminaten, Rozenkruizers en meer.  Kom er ook achter, hoe de lijnen precies lopen, wie de macht koestert, wie waar en wanneer manipulatie uitoefent, mis dit boek niet. Je vakantie wordt er completer door.

Amerikaanse fiscus met 7e symbool en winkelhaak, rechtvaardige balans ?

Amerikaanse fiscus met 7e symbool en winkelhaak, rechtvaardige balans ?

Vrijmetselarij hier en daar, europa en amerika

Bekende namen : keizer Wilhelm I, Von Goethe, Giacomo Casanova, Horatio Nelson, Montesquieu. Wat denkt u van Wolfgang Amadeus Mozart : hij componeerde de overbekende Zauberflöte. De Fransman Voltaire trad eveneens toe tot de Vrijmetselarij ( uitgenodigd tot..). Ook Fransman : Gustave Eiffel die de Eiffeltoren heeft nagelaten. Steken we de Oceaan over : Frédéric-Auguste Bartholdi, hij tekende voor Lady Liberty ofwel het Vrijheidsbeeld van New York.

een sleutel opent via het slot een deur tot kennis verborgen in het boek van Dan Brown » het verborgen symbool , vergezeld van de 33 graden van de Vrijmetselarij in Oklahoma

een sleutel opent via het slot een deur tot kennis verborgen in het boek van Dan Brown » het verborgen symbool , vergezeld van de 33 graden van de Vrijmetselarij in Oklahoma

En wat denkt u van George Washington, eerste president van Amerika. Er wordt geschreven dat  zijn eerste regering ook volledig uit leden van de Vrijmetselarij bestond. Op zich dus helemaal geen gek idee om juist dit boek nu van Dan Brown te verwachten. Net als de “oude wereld” is de Vrijmetselarij ook betrokken in de “Nieuwe Wereld”.

Naar schatting zouden er een kleine 4 miljoen vrijmetselaren in de Verenigde Staten leven. Vermoedelijk meer.

De Illuminati ofwel de ‘verlichten’

Ook hierover is al eerder door Dan Brown geschreven. Deze orde ( zo men wil : gebaseerd op of afgesplitst van de Vrijmetselaren )  is gesticht door Adam Weishaupt in 1776 in Ingolstad.

Men zegt wel dat de afbeelding op het Amerikaanse geld niet George Washington zou zijn. Maar de afbeelding van Adam Weishaupt. Zal wel niet bewezen kunnen worden. De structuur van de orde van de Illuminati vertoont wel gelijkenissen met die van de Vrijmetselaren.

Verloren Symbool deel van de reeks

In deze zin is dit boek “het verloren symbool” een volkomen logisch vervolg op Bernini en de Da Vinci Code.

Zie verder ook de pagina over Amerika . En vooral alle vakantie mogelijkheden.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Voor geïnteresseerden in die materie, lees op deze webpagina verder.

top pagina