Provincie Noord-Holland en Haarlem de stad van Bavo en Kenau

Sint Bavo naar wie de Bavo kathedraal vernoemd is
Noord-Holland en Haarlem stad van Bavo en Kenau gaat over zee strand en IJsselmeer watersport, Texelse stranden en Amsterdam,over de muggen van Haarlem , Kenau, Ripperda en vakantie aanbiedingen !, plus stranden aan de kust en vakantiehuizen en vakantieparken.

Pagina navigatie provincie Noord-Holland

 

onderwerp navigatie deze pagina


Aanbiedingen

Noord-Holland

Noord-Holland ligt in het noordwesten van Nederland, met als hoofdstad Haarlem, zo’n 2½ miljoen inwoners en met als grootste stad Amsterdam, die daarmee dus niet de provincie-hoofdstad is, maar wel een ideale plek voor uw Vakantie Noordholland.

In het verleden zag het er allemaal wat anders uit dan nu, zo vormde Noord-Holland samen met Zuid Holland de gehele provincie Holland en was daarmee de belangrijkste provincie in de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden.
In 1815 (inclusief met West-Friesland ) een provincie in het Koninkrijk der Nederlanden, maar om de macht te spreiden werd bij het aftreden van Koning Willem I, Holland gesplitst in Noord-Holland en Zuid-Holland. Ook het eiland Texel behoort tot een perfecte Vakantie Noord-Holland.

De provincie wordt doorsneden door het Noordzeekanaal , ondanks de aanwezige tunnels toch nog altijd een beetje een “bottle-neck” en misschien ook reden tot iets cultuurverschil tussen de ene en de andere zijde van het kanaal. Ook verticaal is er een belangrijk verschil aan te geven : de linkerzijde met aan zee vele strand- en badplaatsen met duinen en lichte bebossing, daarna het polderlandschap vanuit de vroege historie al zo bepaald, om dan voorbij Amsterdam het bos- en zandgrond rijke Gooi te omvatten. Rijk aan natuur.
Klik hier voor : Holland Waterland zonder dijken , weergave plaatwerk over de pagina heen. Maar eertijds heel veel ‘vakantie water’.

 

Amsterdam en Schiphol

Ten zuiden van het kanaal liggen de steden Amsterdam, Haarlem, maar ook de luchthaven Schiphol (waar Amsterdam medeaandeelhouder van is). Een Vakantie Noordholland, een van de weinige vakantie-oorden mèt vliegveld, zonder dat u er naar toe hoeft te vliegen.

bekende Badplaatsen in Noordholland

Bekende badplaatsen zijn:

 • Zandvoort, Noordhollands autocircuit maar ook langerekt zandstrand
 • Egmond voor bos, natuur en natuurlijk zandstranden, en een graaf van Egmond
 • Bergen ook voor bos en strand, duinen dorpen
 • Noordhollandse kust streek bezijden Alkmaar en Schagen / Julianadorp
 • het eiland Texel, deel van Noord-Holland, voor vakantie, schapenwol en stranden
 • minder bad- maar wel aan zee : Marinapark Volendam !!

 

 

Zuiderzee IJsselmeer en de dijken, strijd tegen het water, strandplezier van water

In het noord-oosten wordt de provincie middels de afsluitdijk verbonden met de provincie Friesland, aan de oostkust liggen historische steden als Hoorn, Enkhuizen, Medemblik, Monnickendam , Edam , het eiland Marken en Volendam, en wordt de provincie ook met een dijk verbonden met de provincie Flevoland, daar waar je bij Lelystad en Batavia het vaste land weer bereikt.
Niet vergeten moet worden dat het water Nederland, dus ook Noordholland, ook inkomsten geeft van verre handel maar zeker ook visserij.

 

Vakantie Tips om te doen in Noord-Holland :

Deze tips staan nu op deze vakantie-trips.nl webpagina.


top pagina

 

Gemeenten in Noord-Holland:

pdf weergave gemeentes noordholland


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~


 

Vakantie Noordholland en Haarlem gaat over het water van de Noordzee en het IJsselmeer, Amsterdam als meest geruchtmakende hoofdstad van Nederland, maar zeker niet te vergeten de stranden aan de kust, en de badplaatsen daar en dus ook de vakantiehuizen en vakantieparken.

 

top pagina