de Belgische kust gerekend van noord naar zuid aan de Noordzee

 

 • Knokke – Heist, heeft ca 12 km zandstrand, mag gerust een kustplaats heten en dus vakantie stek.
 • Zeebrugge, badplaats en de haven van Brugge ( Brugge = ca 21 km van de kust ), 1 van de 3 wijken van Zeebrugge is de strandwijk, en strand …. is aan de kust
 • Blankenberge, samen met Oostende is het ‘s-zomers de populairste kustbestemming, met een intercity verbinding vanuit Brussel via Brugge.
  Blankenberge het Huisje van MajutteWat u hier beslist even zou moeten bekijken is het Huisje van Majutte, een oude visserswoning.
 • De Haan of Le Coq aan de kust, mede dankzij het nabijgelegen park “met hier en daar” een vakantiehuisje aan de Belgische Kust van Center Parcs /Sunparks is de toerist in De Haan een bekend fenomeen
 • Oostende, de kustplaats, en badplaats voorzien van luchthaven en zeehaven
 • Middelkerke en Middelkerke – bad claimen de langste kust – stranden te bezitten, los van die discussie ook de meeste standbeelden van gekende stripfiguren zoals Kiekeboe, Lucky Luke, Robbedoes, de Smurfen, Suske en Wiske, Lambik en de Marsupilami. Dit mag je op Belgische kust vakantie in Belgie zeker niet mislopen.
 • Westende en Westende – bad, kwamen pas vooral op de kaart staan nadat Eduard Otlet 64 hectare duinen kocht, een zeedijk liet bouwen en dat alles al in het jaar 1897. Uitgegroeid naderhand van mondaine badplaats aan de Kust van België tot algemeen toegankelijke badplaats
 • Nieuwpoort en Nieuwpoort – bad, de plaats aan de Belgische Kust streek waar de roemruchte rivier de IJzer (= Isera waar het Keltisch ‘a’ of ‘Aa’ staat voor water en ‘Is’ of ‘Iser’ voor helder ) in de Noordzee uitkomt, de plaats ook van de Slag bij Nieuwpoort in 1600 tussen de Republiek der Zeven Ver. Nederlanden en de Spaanse legers
 • Oostduinkerke en Oostduinkerke – bad gelegen in 240 hectare duinenrijen, aan de Kust, spel van wind en water, en wat je hier ook zult aantreffen in de eerste week van de grote vakantie : de “garnaalfeesten”, elk jaar de “week van de zee”, de jaarlijkse carnavalsstoet en natuurlijk de de Vierdaagse van de IJzer, de nadruk ligt op de band met de zeekust.
 • Koksijde ( Coxyde ) en Koksijde – bad, de plek waar van ca 1100 – 1800 de Cisterciënzer monniken de abdij Onze – Lieve – Vrouw Ten Duinen hebben bewoond, maar waar ook de stripfiguur Jommeke een mini-Jommeke museum heeft gekregen
 • De Panne de meest zuidelijke badplaats aan de Belgische Kust, De Panne komt van duinpan, een komvormige diepte in de duinen.
 • Sint-Idesbald, oorspronkelijk Zeepanne – Baden, naderhand genoemd naar Sint – Idesbald, de derde abt van de abdij van de cisterciënzers, Onze-Lieve-Vrouw Ten Duinen.
 • Adinkerke, in de nabijheid van de Franse grens op ca 3 km van de kust aan het kanaal Nieuwpoort-Duinkerke, enerzijds in de beschutting van een duinengordel aan de zeekust. Naar de opgravingen aangeven al bewoond sedert de 5e eeuw, en sedert meer recent : attractiepark Plopsaland is hier ook aanwezig.

Belgische kust van Knokke tot het Franse Duinkerken


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

De Belgische Kust, een verhaal van zon, strand en zee, volop historie, ruimschoots smakelijke oude verhalen en gastvrije Belgen, een vakantieland bij de buren. Niet veraf, en toch bijzonder.

Nederland – Belgische Kust

De Belgische kust is natuurlijk te benaderen via het Nederlandse Zeeuws Vlaanderen, meer voor de hand ligt de weg van Antwerpen ( A10) naar Brugge en de snellere snelweg van Antwerpen via Gent naar Oostende, of tijdig afgeslagen, de weg ( A18) richting Duinkerken

top pagina

terug naar de hoofdpagina over België