Drenthe bezienswaardigheden

Bezienswaardigheden tips en evenementen kleuren je lange of korte vakantie, en voor Drenthe zijn er heel veel tips. Met bijbehorende weblink, dus check vooraf of het feest / evenement nog steeds door gaat.

Deze Drentse bezienswaardigheden / evenementen worden regelmatig nagelopen , maar er kan er altijd eentje tussentijds van gedachten veranderen.

Drenthe bezienswaardigheden

 1. Wildlands Adventure Zoo Emmen

  Een combinatie van vaak grote groepen dieren, mooie beplanting en spannende exposities, niet zozeer een enkel Dierenpark maar wat men ziet als een natuurbeleving. Niet meer in Emmen Centrum maar wel in de naaste omgeving en van veel grotere omvang.

 2. Planetron Cinedome Dwingeloo Drenthe West

  Op een groot koepelvormig projectiescherm van 350 m2, het grootste projectiescherm van Noord Nederland, worden duizelingwekkende voorstellingen getoond. Voorzover bekend helaas gesloten sedert 2020.

 3. Rijk der Kabouters

  een leuk kabouterbos en een speeltuin met veilige speelattributen geschikt voor een leuk uitje voor peuters en kinderen tot ongeveer 8 jaar : Gieterstraat 20 9463 PX Eext

 4. Sprookjeshof Zuidlaren

  Buitenspeeltuin, overdekte kabouter klauter kasteel en natuurlijk ook een sprookjespark en kinderboerderij en als dat nog niet genoeg is kunnen jullie ook nog een rondvaart maken over het Zuidlaardermeer.

 5. Drouwenerzand Attractiepark

  Break Dance Happy Sailor Hunebed8baan Piratenboot Ezelbaan Apekooi Botsauto’s Sky Glider Wild West Swing Authentieke Caroussel Disney Airport Spinning Coaster Para Jump Oldtimerbaan Speeltoestellen Pony rijden Twister

 6. Boomkroonpad tussen Borger Gieten Rolde Hondsrug

  Buitencentrum Het Boomkroonpad, tocht door de worteltunnel, als een eekhoorn door de toppen van de bomen, spelen op De Bosweide of in Het Lorkenspeelbos, hutten bouwen, broodjes bakken, speurtocht door het woud

 7. hunebedcentrum Borger Hondsrug Oost Drenthe

  Bronnegerstraat 12 Borger staat informatie over de hunebedden, Geopark de Hondsrug en het goud van Drenthe

 8. Familiepark Nienoord Leek Noordwest Drenthe

  Nienoord, borg vol verhalen en Pretpark : begint bij 1525 en jonker Wigbold, hij bouwt de Nije Oord, het grootste landhuis van Noord-Nederland. Met schelpengrot en een legende over een nieuwsgierig dienstmeisje

 9. Orvelte heden en verleden van Drenthe midden

  prachtige, rietgedekte Saksische boerderijen, oude ambachten, oude werktuigen, proeverijen, workshops EN de tijd van NU : de appel met een hapje eruit, een onvervalst Apple-museum, na Rome en Moskou !

 10. Havezate Mensinge in Roden Drenthe

  Havezate Mensinge – tot 1985 bewoond – dateert van 1381 en van oorsprong het leengoed van de bisschop van Utrecht. Nu is het een uniek museum: alle vertrekken zijn toegankelijk

 11. Schloss Dankern net over de grens bij Haren Emsland

  In Haren Emsland Dld ligt het oude kasteel Schloss Dankern (1680) met Dankern-Meer en vakantiepark Schloss Dankern met recreatiepark en (watersport-)meer, prijzen op de website. Grens Rutenbrock of Zwartemeer.

  Jammer, de Nederlandstalige webpagina’s zijn opgedoekt. Toegevoegd zijn de vakantiehuizen op de website.

 12. Centrum Beeldende Kunst Emmen Drenthe

  educatie, onderhoud en beheer van het gemeentelijk kunstbezit, de kunstuitleen en advisering met betrekking tot kunst in de openbare ruimte, naast organisatie van workshops en andere exposities

 13. Museum Vledder Kunst met een glimlach

  Wat is het verschil tussen een vervalsing en een kopie? Hoe worden de mensen belazerd? Hoe zorg je dat jij niet opgelicht wordt? Deskundige rondleiders vertellen het allemaal, met een knipoog.

 14. Vogelpark Ruinen Drenthe

  vogelpark Ruinen heeft als doelstelling informatie te geven over het houden en huisvesten van vogels, er zijn aanzienlijk meer vogels te zien dan je denkt, da’s mooi

 15. Gevangenis Museum Veenhuizen Drenthe

  Een dagje gevangenismuseum is beslist geen straf! Het Gevangenismuseum toont in historisch detentiedorp Veenhuizen de geschiedenis van strafrecht en strafuitvoering in Nederland op een VRIJE wijze.

 16. Sport Landgoed Swartemeer in Zwartemeer Drenthe

  Feest bouwen: van buggy rijden tot paintball en van golf tot lekker even op het buitenterras zitten met een heerlijk drankje. Ook in de avonden is er veel te doen met een DJ, beatboxer en een Afrikaanse danseres.

 17. Plopsaland bij Coevorden Drenthe

  Bezoek het Plopsa pretpark en ontmoet je helden: K3, Bumba, Kabouter Plop, Mega Mindy, Amika, Plan je schoolreizen of vier je verjaardagsfeestje en communie of lentefeest in Plopsaland

 18. Zippa Zebra FunJungle Hoogeveen

  Vermaak je in de luchtkussens, glijbanen, tokkelbanen, slingertouwen, apenkooi, klimtoestellen, schietkooi,fietscircuit, scootercircuit, disco, griezel in het spookhuis Of een rodelbaan van 15 meter

 19. Solex verhuur Ruinen

  Met de Solex er op uit in Ruinen Drenthe Een Solex toertocht duurt ongeveer 2½ uur (incl. korte pauze) bij een rit van ca 30 kilometer lang.

 20. Van Gogh museum Veenoord Drenthe

  Bezoek het enige, voor publiek toegankelijke, huis in Nederland waar Vincent van Gogh heeft gewoond en gewerkt! Van Gogh en zijn leven in Drenthe.

 21. kinderspeelparadijs Cowboy & Indianen Speelreservaat

  Ben jij klaar voor het grote avontuur in het Wilde Westen? Kom dan als een pijl uit een boog naar het Speelreservaat.

 22. Streek en handkarren museum De Wemme Zuidwolde

  Buurtschap Wemmenhove : beeldenexpositie verhuren handkarren edeltingieterij ‘Tin-Art’ collectie van tinnen sieraden en voorwerpen, en officiële trouwlocatie van de gemeente De Wolden

 23. Stedelijk Museum Coevorden Drenthe

  De eerste heeren van Coevorden waren burggraven, aangesteld door de bisschop van Utrecht, maar soms begrepen ze elkaar niet. Die historie van Coevorden en nog veel meer treft u aan in dit Stedelijk museum.

 24. Klimpark Outdoor Grolloo

  Klimpark rond De Kleine Moere met 6 parkoersen van 2 – 10 meter hoog, 76 hindernissen en 725 meter kabelbaan. Uitdaging, plezier, avontuur en een gegarandeerde adrenalinekick wachten op jou.

 25. Paviljoen Appelbergen Glimmen

  Na wandelingen in het natuurgebied Appelbergen bij Glimmen » vers bereide pannenkoeken eten

 26. Koloniehof van Frederiksoord in Drenthe

  Museum de Koloniehof in Frederiksoord vertelt het verhaal van de Maatschappij van Weldadigheid, opgericht om de armoede begin negentiende eeuw te bestrijden. Men bracht werk, huisvesting, scholing en zorg

 27. Museum Buitenplaats in Eelde Drenthe

  De Buitenplaats toont en verzamelt figuratieve kunst van na 1945 met de nadruk op in Nederland woonachtige kunstenaars. De tentoonstellingen vinden zowel in het museumpaviljoen als in de museumtuin plaats.

 28. Kasteel Coevorden w.i. Hotel De Vlijt

  Het kasteel stamt uit de elfde eeuw als motte. De leenheren gedroegen zich al snel als zzp ‘ers dus ruzie met de Bisschop. In 1395 bepaalt Bisschop Frederik van Blankenheim bemoeit zich ermee, zie onze Eifel Dld pagina

 29. Drukkerij Museum in Meppel Drenthe

  Vanaf de eerste communicatie – tekens via het schrift en ons huidige alfabet tot en het machinezetten in de jaren 50 van de 20e eeuw. De basis van de drukkunst staat hier zwart op wit.

 30. Drents Museum in Assen Drenthe

  Van archeologie tot hedendaags realisme, van unieke Neanderthalervondsten en het meisje van Yde, een zogenoemde Balzaal, waar u in de sferen komt van de periode rond 1900.Plus een Prenten- en boekenkabinet

 31. Pinetum Ter Borgh tussen Anloo en Eext Drenthe

  Aangeplant bos, hoofdzakelijk lariks, fijnspar, grove den en beuk, met lanen van voornamelijk Amerikaanse eik en afgewisseld met vennen en heidevelden.

 32. Magnus Kerk in Anloo Drenthe Etstoel

  Kerk uit de 11e eeuw is vernoemd naar Magnus, heilig verklaarde bisschop van Trani (Italië). Op de derde zaterdag van augustus, houdt de middeleeuwse Etstoel zitting (Drents ‘Gerechtshof’)

 33. TT circuit van Assen

  TT (Tourist Trophy) van Assen op de laatste zaterdag in juni. Alle Grand Prix klassen komen hier aan bod, begeleid door kermis, drie dagen durend TT Festival en de beroemde TT Nacht. Andere races komen ook voor.

 34. Veenpark Museumpark bij Emmen Drenthe

  In het Veenpark in Barger-Compascuum, komt de Drentse veenhistorie tot leven. Met een natuurlijk hoogveengebied met turfafgraving. De bakker, de kruidenier, de klompenmaker en de turfsteker zijn er ook.

 35. Wereld Dans- en Muziekfestival SIVO

  Sivo Dansfestival in Odoorn Drenthe 1e week augustus. In het Drentse Odoorn zullen doorgaans ca twintig dansgroepen hun dansen, muziek en kostuums tonen, een belevenis voor het gehele gezin waar je kunt kijken, luisteren en proeven van culturen uit alle werelddelen. Het 33e Wereld Dans en Muziekfestival SIVO wordt in 2019 voor de eerste keer in Oerdorp Orvelte georganiseerd. Beleef van vrijdag 19 t/m zondag 21 juli 2019 een multicultureel feest met dansen uit alle delen van de wereld, swingende en opzwepende muziek, traditionele zang en veelkleurige kostuums.

 36. Exloo Folklore en Schaapscheerdersfeest

  Schaapscheerdersfeest zaterdag voor Pinksteren 8 juni 2019. Het ‘Op de Kloeten Folklorefeest’ op 3e zondag in juli lijkt opgedoekt te zijn. Was altijd een gezellig oude ambachten festijn.

 37. Festival der Zoete Verleidingen in Sleen

  per 2019 : NIEUWE LOCATIE: de Sleenerhoeve in het centrum van brinkdorp Sleen van vrijdag 2 t/m zondag 4 augustus . Jrl taartbakwedstrijd en méér dan 70 zorgvuldig geselecteerde stands bieden de allerlekkerste taarten, bakbenodigdheden, prachtige serviezen etc


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Drenthe.

top pagina