Noordwest Drenthe in de plaats ‘Een’ het Buitengoed Drentse Vennen vakantiepark

kaart Buitengoed Drentse Vennen

Ligging van Buitengoed De Drentse Vennen.

Buitengoed De Drentse Vennen ligt bij het dorpje Een in de Kop van Drenthe, tussen Roden en Norg, Amerika 10 9342 TC  EEN – Drenthe. Het bungalowpark wordt omringd door bossen met prachtige heidevelden, graslanden en vennen.

Faciliteiten van Buitengoed De Drentse Vennen

Dit Buitengoed biedt beperkte faciliteiten..
In de naaste omgeving vindt u een recreatiemeer waar u kunt zwemmen. Ook zonnebaden op het bijbehorende zandstrand behoort tot de mogelijkheden. Houdt u van paardrijden? Bezoek dan het ruitercentrum, van waaruit u een huifkartocht kunt maken door de bossen.

Eten en drinken bij Buitengoed De Drentse Vennen.

Tijdens uw verblijf in Buitengoed De Drentse Vennen kunt u heerlijk dineren in de omgeving. De dorpjes Norg en Roden bieden tal van restaurants en cafés. Ook afhalen behoort tot de mogelijkheden in één van deze dorpen. Misschien een leuk idee om uw picknickmand met lekkernijen te vullen en in de bossen te lunchen? Het kan allemaal!

De omgeving van Buitengoed De Drentse Vennen.

Bent u een echte natuurliefhebber? In de naaste omgeving van Buitengoed De Drentse Vennen wordt u op uw wenken bediend. Wandel- en fietstochten zullen waarschijnlijk op uw dagelijkse programma staan. U zult zich eindeloos vermaken! Verder is er in nabijgelegen brinkdorpen Norg en Roden ook genoeg te doen. Slenter langs de winkels of bezoek een aantal streekmusea. Is het een dagje minder mooi weer? Ga dan naar één van de overdekte zwembaden die u in de dorpen vindt.

Als het wel mooi weer is gaat u natuurlijk surfen, zeilen of kanoën op het Leekstermeer. Hier is het heerlijk vertoeven. En met steden Groningen, Assen en Drachten, die u binnen 30 autominuten bereikt, bent u tevens voorzien van een groot winkelaanbod.

Komt u met zijn tweeën of met het hele gezin? U zult zich niet vervelen tijdens uw vakantie bij Buitengoed De Drentse Vennen.

En dat is het dan ? Dacht het niet 😉

Met 30 autokilometers zit u in Drachten met een redelijk winkelcentrum èn een redelijk entree naar het waterland van Friesland zoals met Eernewoude ( rondvaart doen ? ) of de bossen bij Drachten-zuidoost, heet Beetsterzwaag rondom het fameuze Hotel Lauswolt.

Zuidelijk van Een kunt U ‘het gevang’ in, d.w.z. het gevangenismuseum van Veenhuizen en bekijk vooral de ‘opvoederige’ teksten op de huizen van het vroegere personeel. Meerdere onderdelen zoals Bankenbosch, Norgerhaven, kom je op zich wel makkelijk in, eruit is lastiger.

 

Bakkeveen

De zand en bosvlakten van Bakkeveen en vanaf Een-West pakt u al gelijk de Bakkeveenseweg, u verlaat dan Drenthe en toert net onder de grens tussen de provincie Groningen en Friesland.

Méér naar het zuiden ligt Appelscha met Ravenswoud, het attractiepark Duinenzathe is voor jongere kinderen best heel leuk. En met 12 fietskilometers zit u bij het Fochteloërveen ( is 1 smalle autoweg doorheen )

een vakantiehuis in Een plaats in Drenthe ofwel vakantiepark de Drentse Vennen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Drenthe / Drenthe detailpagina’s.

 

top pagina