Biesbosch bij Drimmelen vakantie in nb = Noordbrabant

Drimmelen in de vakantie provincie Noord-Brabant of Noordbrabant met een oppervlakte van 120 km2 ( 12.400 ha. ) waarvan ca. 23 km2 water. En daar vlakbij is de Biesbosch. Is soms zelfs een vakantie gebied voor bepaalde vogels.
Plattegrond Drimmelen in Noordbrabant en De Biesbosch


Aanbiedingen

Woonkernen in de gemeente Drimmelen:

  • Blauwe Sluis
  • Helkant
  • Hooge Zwaluwe met z’n (1.600 inwoners bestaat uit een lintbebouwing met authentieke woningen, boerderijen en diverse monumenten, met buurtschap Helkant daarbij ingesloten.
  • Lage Zwaluwe telt ruim 4.000 inwoners en net zoals Drimmelen gelegen aan de rivier de Amer en de gemeentelijke binnen- en buitenhaven speelt dan ook een grote rol. De hier gevestigde jachthavenbedrijven zijn georiënteerd op de Biesbosch.
  • Made is met zijn 12.000 inwoners het centrum-dorp, met veel regionale voorzieningen op het gebied van het midden- en klein bedrijf, zorgvoorzieningen en onderwijs en niet te vergeten het gemeentehuis.
   Made : molen Hoop doet leven
 • Oud-Drimmelen : De kern Drimmelen (621 inwoners per 1 januari 2006) is het kleinste dorp van de gemeente, misschien wel het meest bekende dorp vanwege de ligging aan het Nationaal Park De Biesbosch.
 • Terheijden (Traaie) ligt ca. 6 km. benoorden Breda. Het oorspronkelijke lintdorp is uitgebreid met aantrekkelijke woonwijken, karakteristieke te bezichtigen oude monumenten, een haven met haar voet-fietsveer en goede recreatieve voorzieningen.Hoe werkt een molen nu eigenlijk? Misschien heb je dat jezelf weleens afgevraagd.
  Daarom hebben ze bij molen De Arend een fotoreportage gemaakt die laat zien hoe je van graan meel kunt maken. 2 km. vanaf Breda.
 • Wagenberg in beeld, Wagenberg met ruim 2000 inwoners is van oorsprong een agrarisch dorp in een rustige landelijke omgeving. Het 14 ha. grote gebied “Natuur- en landschapspark Wagenberg” biedt plaats aan tal van dieren en plantensoorten die van nature voorkomen in dit gebied.

 

Drimmelen en Nationaal Park De Biesbosch

De gemeente Drimmelen is een groot groen gebied in westelijk Noord-Brabant, aan de noordkant omsloten door Nationaal Park De Biesbosch en aan de zuidkant door de rivier de Mark, een typisch land- en tuinbouwgebied, waar natuur en recreatie en dus vakantie zijn plek heeft.
De Biesbosch is een natuurbeleving op het ritme van eb en vloed in een zoetwatergebied. De Biesbosch is daarmee één van de weinige zoetwater getijde – zones van Europa, waar in een delta van Rijn en Maas het getij vrij spel heeft. Ideaal om te bezoeken tijdens de vakantie.

De Biesbosch is een doolhof van rivieren, wilgenbossen en grillige waterpartijen met glashelder water.

Wat valt er te doen in De Biesbosch

Er valt veel te doen en te beleven in de Biesbosch. Zoals vakantie varen langs wilgenvloedbossen, kanoën door het gebied, wandelen over ruige paadjes, fietsen langs open weides. Op zoek gaan naar bevers. Genieten van planten en bloemen die je bepaald niet dagelijks tegen komt. Belééf het kabbelen van het water. Proef, voel, aanschouw, ruik de natuur van De Biesbosch die voortdurend in beweging blijft dankzij mede het eb en vloed ritme van dit unieke natuurgebied.

Vakantie Aanbiedingen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Noordbrabant

 

top pagina