Fethiye tegenover Rhodos aan zee in Turkije

Fethiye westkust Turkije

Fethiye in Turkije is één van de beste locaties om te duiken in Europa, vakantie idee ? Op een diepte van twintig tot dertig meter heb je nog een prima zicht. Ook de watertemperatuur, zo tussen 17°C en 27 °C, maakt duiken in de zee aangenaam. Maar dat geldt natuurlijk ook zonder te duiken.

Al is zo’n lekkere temperatuur van het zeewater wel bijzonder geschikt om

te leren duiken.

Duikscholen in Fethiye

In Fethiye vind je dan ook diverse duikscholen. Ook voor de doorgewinterde duiker biedt het duiken hier mogelijkheden. Je kunt onder water de mystiek van eeuwenoude ruïnes vinden.
Een zee zonder vissen is, behalve in de Dode Zee, redelijk zeldzaam. Dus ook de omgeving van het Turkse Fethiye zal je niet teleurstellen. Met een beetje mazzel zwemt er zelfs een dolfijn samen met je op.
Aanbiedingen

Het oude Telmessos ontving in 1923 ten tijde van het uitroepen van de republiek Turkije een andere naam. Een naam die was verbonden met de in de omgeving neergestorte piloot, Fethi Bey. Een held uit de onafhankelijkheidsoorlog: vandaar dus Fethiye.
Na de aardbeving van 1957 bleef weinig overeind van Fethiye. Maar als een Phoenix is een druk toeristenoord met ca.50.000 inwoners herrezen. Mèt een goede jachthaven, uitstekende overnachtingsmogelijkheden en een internationale sfeer. Daarnaast nog mooie stranden en baaien, en die trekken vele buitenlandse bezoekers.

Kruisridderburcht op Telmessos

Boven het centrum ligt ten oosten van de jachthaven de ruïne van een robuuste kruisridderburcht (?). Gebouwd rond 1400 op de restanten van Telmessos. Telmessos was een belangrijke handelsplaats ten tijde van de Lyciërs.

Uit die laatste periode (4e eeuw v. Chr.) stammen de interessantste sporen van het verleden in Turkse Fethiye. In de rotsen boven het oostelijk deel van de stad zijn bij de aardbeving enkele fraaie rotsgraven gespaard gebleven.
uitgehouwen graf van Amyntas
Het mooist is de ongeveer halverwege het centrum en het busstation (1 km) gelegen necropolis. En wel rond het zogenaamde ‘Graf van Amyntas‘. De façades van de grafmonumenten zijn daar zeer kunstig in de rotswanden uitgehouwen, compleet met Ionische zuilen.

De snelle bus naar Antalya (4.5 uur) rijdt niet langs de kust. Deze neemt de weg door het binnenland via Korkuteli en de ruïnes van Termessos / Fethiye . Ook de ruïnes van Patara en Xanthos (ongeveer 75 km ten zuidoosten van Fethiye) zijn per bus bereikbaar.


 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

terug naar de hoofdpagina over Turkije

 

top pagina