Friesland Sint Nicolaasga Landgoed Eysinga State vakantiepark biedt bijv. een 6-persoons bungalow Boerderij

Vrijstaand: Opp. ca 110m2.

Begane grond:

 • Woonkamer met open keuken, voorzien van een combi-magnetron, vaatwasser, wasmachine, wasdroger.
 • Toilet met wastafel.

1e verdieping:

 • Drie slaapkamers, twee met één persoons bedden en één slaapkamer met 2-persoons bed.
 • Badkamer met ligbad, douche en toilet.

De bungalows kunnen verschillen van inrichting.

Friesland Sint Nicolaasga Lg Eysinga State vakantiepark

Ligging van Landgoed Eysinga State bij St. Nicolaasga in Friesland.

Landgoed Eysinga State is gelegen tussen St. Nicolaasga en Langweer in de provincie Friesland. U bevindt zich hier in een van de mooiste natuur- en waterrijke omgevingen van Friesland. Alleen is er geen Eysinga State ooit hier geweest als pand.

Wel in Noord Friesland : Rinsumageest, afgebrand in 1804. Aanvang 17e eeuw is in Langweer Osinga State gebouwd, hebben wel familie-leden Van Eysinga gewoond.  Ook in het nabij gelegen Ysbrechtum kennen we Epema State, hebben familieleden gewoond en nòg, maar is geen Eysinga State.

Eén van de voorzaten in de familie Van Eysinga was Grietman (burgermeester en rechter) Johan Vegelin van Claerbergen, aangetrouwd dus. Kon een stuk wildernis kopen ook in die 17e eeuw, deed dat ook en dat werd naderhand door de familie met de naam ‘Landgoed Eysinga State‘ gesierd, wellicht ter herinnering aan de State in Noord Friesland. En nog vele bossen zijn gesierd met de naam ‘Vegelin’, èn veel straten in diverse plaatsen.

 

Faciliteiten van Landgoed Eysinga State bij Sint Nicolaasga

Op en in de omgeving van Landgoed Eysinga State bij Sint Nicolaasga vindt u diverse faciliteiten. Leef u uit op het 18-holes golfpark, De Vegelinbossen, tegenover het bungalowpark.

Doordat Landgoed Eysinga State omgeven is door het Friese merengebied is het een walhalla voor watersportliefhebbers. Sloepjes, visbootjes of kano’s zijn te huur bij de receptie van het landgoed. Tevens vindt u hier een brasserie.

Op Landgoed Eysinga State bevindt zich ook een zwemvijver. Heerlijk voor een stukje verkoeling in de zomer. Maar waarom wel vakantiehuizen op Landgoed Eysinga State en geen stenen State ?

Eigenlijk een centenkwestie. De huidige pater familias, C. van Eysinga, overigens naast Kamerheer van destijds Prinses Juliana en Prinses Beatrix, vooral ook Nederlands Hervormd predikant en dus geen pater, werd geconfronteerd met hoge kosten aan het beheer van de vele grote huizen en andere bezittingen. Kwam toen op het idee om een vakantiepark op te gaan zetten. Is inmiddels overgegaan op de 2 zoons, waarvan de één resideert op Epema State als rentmeester met ook het beheer van de boerderijen en landerijen, terwijl de ander onder meer het beheer doet van dit vakantiepark het Landgoed Van Eysinga State, terwijl genoemde pater familias samen met echtgenote van de oude dag geniet in de omgeving en u van de vakantie kunt genieten op dit prachtige park en omgeving. Wel met een geschiedenis dus. Bijna prettig voelbaar en goed voor een verhaal thuis. En die familie gaat dan wel terug op ca 1200-1400.

Eten en drinken op Landgoed Eysinga State.

In de brasserie van Landgoed Eysinga State zit u gezellig met het hele gezin rond de open haard. U bestelt hier dagschotels voor een speciale prijs. Ook kunt u hier à la carte dineren. Wilt u uw diner liever meenemen naar de bungalow? Ook dat kan! Geniet elke ochtend van versgebakken broodjes en op zondag van een compleet ontbijtbuffet. Chef kok Ed maakt graag een lunch of picknick voor u klaar. Koken in uw eigen bungalow kan natuurlijk ook. De supermarkt vindt u al op 2,5 kilometer.

Omgeving van Landgoed Eysinga State bij Sint Niik.

Het eeuwenoude Landgoed Eysinga-State bij Sint Niik is een eldorado voor zowel natuurliefhebbers als sportievelingen. Een groot aantal wateren kenmerkt dit fraaie stukje Friesland. Het vlakbij gelegen Tjeukemeer biedt tal van watersportmogelijkheden. Of wat dacht u van wandelen, fietsen of zelfs paardrijden door de uitgestrekte bossen? Bij mooi weer is het een absolute aanrader om een sloepje te huren en met het hele gezin erop uit te trekken.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. Kras Vakanties Blijf Ontdekken !

  Denk aan Zonvakanties Rondreizen Cruises Riviercruises Autovakanties Busreizen Weekendje weg Singlereizen Stedentrips .
 3. D-Reizen wacht nog op finale doorstart via prijsvrij (?)

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
 4. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 5. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Friesland detailpagina’s.

vakantie-trips.nl over Landgoed Eysinga State bij Sint Nicolaasga als vakantiepark, is daar nooit een Eysinga State geweest, wel op andere plaatsen. Op die andere plaatsen was geen vakantiepark, hier wel tussen enorm veel meren en vlak bij de bossen van Gaasterland en Heerenveen. Je kunt er meer over lezen……