De hoofdstad van Toscane in Italië is Florence en u vindt er ook : Livorno, Pisa, Siena voor een sublieme vakantie

Toscaanse Kust en Strand heeft altijd ook een Toscaans Achterland om te bezoeken en mee weg te dromen

Toscane is beroemd maar omvat veel zoals Livorno, Pisa, Siena, Firenze, Grosseto en meer. Teveel voor één vakantie, dus kiezen met Italiaanse gelatenheid en gelati – ijs. Zoek je de zon, stranden of ga je voor cultuur, binnenland en schilderachtige dorpen.

zie ook :

Gambassi Terme in deze regio
Klik hier voor Kaart Toscane

Con te partiro ofwel Time to say Goodbye » Andrea Bocelli & Sarah Brightman

 

Time to say Goodbye

Geboren in Lajatico in Toscane : en soms is het z’n woonplaats. Wie ? Van Andrea Bocelli.
Daar heeft hij ook z’n Teatro del Silenzio (het theater van de stilte) laten bouwen en treed er jaarlijks op. En woont hij verderop aan de kust in Forte dei Marmi.

Bocelli woont daar samen met de 25 jaar jongere Veronica Berti in de Toscaanse badplaats Forte dei Marmi. En met Virginia Bocelli , dochter van Andrea Bocelli (1958) en diens echtgenote Veronica (1984) Berti sedert 2014.

Andrea Bocelli – Hallelujah (live at Teatro Regio di Parma)
Andrea & Virginia Bocelli singing ‘Hallelujah’ at Teatro Regio di Parma, December 2020.

Vakantie

Provincie Massa en Carrara in Toscane

Provincie Massa en Carrara is vernoemd naar de twee hoofdsteden, Massa en Carrara. Deels deel van de Apennijnen, deels een smalle kuststrook aan de Tyrreense Zee en vlak. Massa en Carrara is vooral bekend om de marmerwinning, centraal rond Carrara.
Ten oosten van Carrara zijn ongeveer 300 marmergroeven, die bijna perfect marmer leveren.

De Toscaanse stad Aulla is ook van enige omvang, en bij Tavernelle heeft de Nederlandse koninklijke familie een onderkomen.

Provincie Lucca

Genieten aan het Toscaanse strand
Lucca, ook van deze provincie Lucca heet ook de hoofdstad : Lucca. Een welvarende stad en in vroeger tijden – 11e eeuw – actief in de zijdehandel. En ook hier in Lucca is de kuststrook ( Versilia ) aan de de Tyreense Zee vlak. In Versilia in Toscane vinden we ook het populaire Massaciuccolimeer.

Versilia biedt ook ruimte aan deze plaatsen :

 • Torre del Lago
 • Pietrasanta
 • Lido di Camaiore – Tien kilometer noordelijk van Viareggio in Toscane ligt de badplaats Lido di Camaiore en landinwaarts de historische stad Camaiore. Ook hier brede zandstranden, lange promenade met winkels en horeca, en een natuurgebied.
 • Forte dei Marmi,
  Genieten van vakantie aan het Toscaanse Strand maar ook van het land van Toscane
  De stranden in/bij Forte dei Marmi zijn breed en lang, met tussen Forte dei Marmi en Viareggio een zandstrand van ongeveer 1 km lang. Er zijn stranden met verhuur van strandstoelen, parasol, douches, bars etc. Eerst bij Pietrasanta is een ruim zandstrand nog zonder betaling.
  Er is hier in het Toscaanse Forte dei Marmi een zeedijk waarlangs je kunt wandelen en genieten van de cafés, restaurants, boetiekjes en modewinkels.De ‘Riviera della Versilia’ is de Toscaanse Riviera van Forte dei Marmi tot Viareggio. Met op de achtergrond bijvoorbeeld de mooie marmergroeven van Carrara en op de ‘voorgrond’ het Elba van Napoleon.Even zuidelijk van het toch wel wat chique Forte dei Marmi ligt Marina di Pietrasanta met vier kleine centra: het evenzeer chique Focette, Tonfona, Motrone en Fiumetto. Met brede fijnzandstranden, met het grote Versiliana Park, het middeleeuwse Pietrasanta, historische Lucca en het bekende Pisa.

  heb een heel aardig verblijf net onder Florence, NW van Sienna, en oostelijk van Pisa en Livorno . Heb er zoveel bij verteld, dat je aan één vakantie niet genoeg zult hebben, dus het lezen doe je op eigen risico vakantietip van de reisleider

   

  Toscaanse Kust, Strand en Achterland

  Voor een globaal overzicht van deze vakantie bestemming :

 • Viareggio
  Viareggio in Toscane is gebouwd in de achttiende eeuw, bij de drooglegging van gebied rondom het Lago di Massaciuccoli. In de zomer is Viareggio populair als vakantieplaats, in de wat koudere periode is er het grootse carnaval waar een mens dan weer anders warm van wordt. Al anderhalve eeuw zijn de bewoners van Viareggio meester in het maken van Carnaval – kunstwerken voor de jaarlijkse carnavalsoptocht in februari/maart met prachtige praalwagens en een groot vuurwerk.Voor kinderen is een bezoek aan Bim Bum Bam een passend feestgebeuren met trampolines, luchtkastelen, go-karts en botsbootjes.
  Een tour door het grootste grottenstelsel van Toscane is zeker de moeite waard, het zien van de stalactieten, stalagmieten, gekleurde rotsformaties leidt meestal tot ‘oh en ah’ en staat garant voor mooie aan de familie en vrienden te tonen beelden.
  En culinair zit je in Viareggio ook wel gebeiteld, met mooie pasta’s, bomboloncini en sfoglie alla crema, ijsvariaties en nog veel meer.Beneden Viareggio in Toscane vinden we het kleinere Torre del Lago Puccini, waar de componist Giacomo Puccini zijn meeste werken componeerde en nog steeds vindt er een Puccini-festival plaats.

De riviera Versilia is de meest populaire kuststrook, voorzien van vele clubs en discotheken.

De vakantie kust van Toscane met Pisa, Livorno, Grosseto en de stranden

 

Toscane en stranden

Op de hierna volgende interne pagina [2] gaan we verder met Pisa – Livorno – Grosseto en de stranden aan zee, zie de nummering linksonder.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

 

top pagina