In het Noordgroningse Pieterburen staat Hotel Waddenweelde bij de Waddenzee en een weelde aan natuur !

Waddenzee is puur natuur, Noord Groningen is puur natuur, natuurlijk vakantie !

Waddenweelde Hotel en Pieterburen en zeehonden en wadlopen.

 

Wanneer je noordwaarts reist en kijkt naar de postcodes, bijvoorbeeld 9968 dan weet je, nog 32 en daarna is Nederland “op” .

Pieterburen in Noord Groningen tussen zeehondjes en Waddenzee

Pieterburen, niet te groot. Maar heel bekend vanwege zijn schattige zeehonden, een crèche en prachtige wadloop tochten! Het gaat er om vanaf het vaste land via het Wad één van de eilanden te bereiken. En dan moet je soms een beetje waden door het Wad. Soms leiden gidsen je door iets dieper water. Maar het ultieme eilandgevoel op het vasteland waar je met de wind door je haren langs de prachtige kust van de Waddenzee loopt. Dàt wil je niet missen, eens meegemaakt en je komt weer terug.

Tips : Nationaal park ‘Lauwersmeer’ en het centrum van Groningen zijn zeker een bezoek waard.

Natuur en wadlooptochten is ook Waddenweelde

Pieterburen in Groningen telt iets van 500 inwoners. En staat bekend om de zeehondencrèche en natuurlijk de prachtige wadlooptochten. Maar je kunt er heerlijk fietsen en wandelen. Helemaal tot rust komen in de oudste botanische tuin van Nederland of genieten van de regionale specialiteiten in een van de vele restaurantjes. De eilanden Schiermonnikoog en Borkum kun je ‘bijna’ met de vingertoppen raken !

Zeehonden spotten? Wadlopen ?  Maak tijdig een afspraak, maar hou er rekening mee, dat de tocht op het laatste moment toch net niet door kan gaan. Precies, de Waddenzee is puur natuur, draait de wind onverwacht, loopt het waterniveau net niet goed, en zijn de risico’s van het wadwandelen = wadlopen te groot om te gaan.
Wadlopen MOOI !! maar zorg voor een goeie conditie

Maar gaat het door? Geniet dan van een prachtige tocht en van de “in het wild” levende schattige zeehonden in hun eigen leefomgeving. Schattig ? Jawel, maar vergeet niet dat de zeehond in feite toch een roofdier is. Levend van vissen en kreeften. Nou ja, eigenlijk zijn mensen dat ook. En dus mogen we elkaar wel, zeehonden en mensen. 😉     .

Hotel Waddenweelde in Pieterburen, Noord Groningen

Hotel Waddenweelde ligt centraal in Pieterburen, op slechts 2 minuten lopen van de Zeehondencrèche. Hotel Waddenweelde is een monumentaal pand uit 1850. Gerenoveerd met aandacht voor detail.
De adembenemende zonsondergang op het Pieterbuurster Wad maakt het vakantiegevoel compleet! Is 40 minuten ( per auto ) vanaf Groningen en 206 km vanaf Utrecht. Toch wel zóver van huis dat je kunt spreken van een vakantie-gebied voor veel Nederlanders. En dan is het goed om ter plaatste een hotel te zoeken.Er is een hotel : Hotel Waddenweelde.
Hotel Waddenweelde is óók het officiële startpunt van het Pieterpad, Het Pieterpad (LAW 9-I) loopt van het dorp Pieterburen naar de Sint Pietersberg in Limburg.
Hotel Waddenweelde in Pieterburen met 29 kamers ontvangt u graag ondermeer met een Tuk-Tuk arrangement en alcoholvrij bier
Iets wat je wellicht niet had verwacht, maar zeker welkom zal zijn na een tocht. Héérlijk bijkomen in de wellnessruimte met binnenzwembad, sauna en Turks stoombad. Waar je onbeperkt toegang tot hebt. De kinderen springen een gat in de lucht in de speeltuin van maar liefst 2500 m²!

Praten we over een arrangement, zal er zeker wel inbegrepen kùnnen zijn:

 • Uitgebreid ontbijtbuffet
 • Welkomstborrel met een Gronings streeklikeurtje
 • Onbeperkt toegang tot de wellness
 • Onbeperkt toegang tot de zeehondencrèche (gelegen vlak naast het hotel)
 • Het hotel beschikt over 10 rolstoeltoegankelijke kamers
 • Gratis parkeergelegenheid

Restaurant Waddengenot tegenover het hotel biedt heerlijke gerechten, die veelal bereid worden met producten uit de streek.

Kamers van Hotel Waddenweelde

De kamers ( 29 ) van Hotel Waddenweelde zijn voorzien van losse eenpersoons (boxspring) bedden. Plus een flatscreen-tv, koffie- en theefaciliteiten en een moderne badkamer. Op de kamer kan gebruik gemaakt worden van draadloos internet Wifi. Handig want zo ver van de Randstad zijn de bossen met zendmasten natuurlijk schaars. En kun je dus toch een goede verbinding hebben.

Waar is Hotel Waddenweelde te vinden : Hoofdstraat 84, 9968 AG Pieterburen, Nederland 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Vooral in het licht van een wadlopersfestijn, de zeehondencreche wordt dit hotel als positief ervaren.
Er gaat een trein vanuit Groningen naar Roodeschool, maar vanaf station Baflo is het dan nog 6 kilometer dan wel vanaf station Warffum nog 7 kilometer, mijn voorkeur – kennende Noord Groningen – gaat uit naar de auto, motor of “vormen daarvan”. Vooral wanneer je ook de omgeving wilt bekijken.
Mocht dit hotel vol zitten, kijk dan ook even naar het drie sterren hotel Waddenhoes.

Geruis uit de kluis vlak bij Pieterburen in Warfhuizen

Ben je mobiel en wil je iets bijzonders, denk dan aan het ‘Geruis uit de kluis vlak bij Pieterburen in Warfhuizen’. Daar in Warfhuizen ( 10 km en in ca 14 min. te bereiken ) is de Kluis van de kluizenaar Broeder Hugo, klein, uniek, bijzonder en wat heet : de broeder is digitaal geheel bij de tijd ! Heb daar op deze pagina al over geschreven, met deze link heen en via de backtoets weer terug.


top pagina