Epen in Zuid Limburg op de grens met België

Ons Krijtland biedt bijvoorbeeld een 6-persoons appartement met een oppervlakte van 70 m2.
In het Krijtland van Epen met de Pauluskerk
Epen is een plaats in de Zuid Limburg gelegen gemeente Gulpen-Wittem. Een plaats met ruim 1000 inwoners in een omgeving met karakteristiek vakwerkhuizen.

Epen Dorpsgezicht
Begane grond:

 • Woonkamer met zit- en eethoek, TV, dvd speler en telefoon.
 • Keuken met magnetron en Senseo apparaat.
 • Badkamer met ligbad en wastafel.
 • Terras met tuinmeubilair.

1e Verdieping:

 • Twee slaapkamers waarvan één met twee 1-persoonsbedden en een 2e TV en één slaapkamer met twee 1-persoonsbedden en een stapelbed.

Er is standaard een kinderstoel aanwezig in het appartement. Een kinderbed is op aanvraag mogelijk.

Epen Limburg appartementen Ons Krijtland

Een verblijf in Appartementen Ons Krijtland, gelegen in het kerkdorpje Epen in Zuid-Limburg, staat vooral in het teken van helemaal op adem komen . In deze mooie omgeving vindt u vakwerkhuizen en schitterende vergezichten. Liefhebbers van rust en natuur komen hier dan ook volledig aan hun trekken.
kaart van Epen Zuid Limburg

Ligging van Appartementen Ons Krijtland

Maar er is meer. Zo liggen Maastricht, Vaals of Valkenburg binnen handbereik. Een uitstapje over de grens is ook zo gemaakt, steden zoals Aken en Luik zijn eenvoudig te bereiken. De nieuwe appartementen hebben een fantastisch uitzicht over het glooiende Limburgse landschap en bieden volop ruimte en privacy. Vakantie op niveau ! U maakt gebruik van de faciliteiten van het naastgelegen Hotel Ons Krijtland.

De Paulus bron of born

De Paulusborn of Paulusbron ( bij de Pauluskerk ) is een bron en – verderop natuurlijk – beek in Epen. Om precies te zijn is deze bron te vinden in de Kapelaan Houbenstraaten sinds 1955 onder de hoede van Staatsbosbeheer.

Kasteel Karsveld, de naam gaat terug op de familie van Carsvoirt eind 13e eeuw, die het in bruikleen had van het Sint Servaaskapittel in Maastricht, die het op hun beurt weer van de Duitse Keizer Conrad cadeau had gekregen.
De stroom gaat noordwaarts om ten noorden van de Motte (= begin van een versterkt huis ) Epen ofwel Kasteel Karsveld in de Geul uit te monden.

 

Camerig en de mooiste klim van Nederland

Camerig ligt in de Gemeente Vaals aan de rand van het Vijlenerbos op hoogte. Nou ja, op een hoogte van circa 160-180 meter boven NAP. Hoewel het hoogste punt op 260 meter ligt en dat vinden we even voorbij de kruising Zevenwegen. Die klim geeft dan wel een mooi uitzicht over het Geuldal, de oostelijke Ardennen en het noorden van de Eifel.

Alsof dat niet genoeg is, ligt de plaats Camerig ook in de Mergellandroute. De helling van Epen naar het Vijlenerbos is een uitdaging voor wielrijders, maar in het algemeen is dit met auto, motor, fiets etc een mooie route.In de omgeving is een camping en een restaurant. Lengte van de route circa 3.6 km. maar maak ‘m zo kort of zo lang je zelf wilt.
Klik hier voor : Camerig route , (weergave plaatwerk over de pagina heen) .
Ofwel Gronsveld – Herkenrode – Noorbeek – Slenaken – Epen – Vaals. Voor Gronsveld kun je ook Eijsden invullen.

Camerig en de mooiste klim van Nederland


Limbodrone : opnamen van mijn favoriete klim gemaakt met mijn drone.

 

Kernpunt Camerig route : start bijvoorbeeld bij het Bilderberg hotel en Kasteel Vaalsbroek, neem de Epenerbaan naar Camerig en kort daarna verschijnen de haarspeldbochten om in de sfeer van het buitenland naar het binnenland te geraken, tot en met de Groenenweg, of verder wanneer je dat wilt en eindig bijvoorbeeld in Valkenburg.

Hoe ?

Nou, bijvoorbeeld via Gulpen, Ingber, Scheulder, Heerstraat, Sibbe en via de Sibbergrubbe draai je bij Neerhem Valkenburg binnen tussen enerzijds het Sprookjesbos en anderzijds het Geulpark.

Gun uw ogen ook de sfeer van Kasteel Oud-Valkenburg en Kasteel Schaloen (nu hotel). Uw vervoermiddel maakt natuurlijk wel uit welke route haalbaar is.

Deze appartementen ( Ons Krijtland ) cq dit appartementenhotel vind u met vergelijking in onderstaand overzicht bij de Hotel vergelijkers. Evenals vakantieparken en bungalows nagenoeg langs de Camerig route :

die en méér , vind u bij het overzicht nummer 1 :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Limburg / Limburg detailpagina’s.

top pagina

vakantie-trips.nl over Appartementen Ons Krijtland Epen Limburg / Limburg Nederland