Lubeck, Travemunde of Travemünde en het Timmerdorfer Strand aan de Duitse Oostkust

Een nog weinig ontdekte regio als vakantie bestemming.
De badplaats Timmerdorfer Strand ligt aan de Oostzee. Lübeck of Lubeck heeft een monumentrijke binnenstad. Met de Marienkirche in zogenaamde baksteengotiek en nog twee van de drie stadspoorten (de Holstentor en de Burgtor). En nog resten van de stadsmuur van weleer. De stad moet al bestaan sedert de 8e eeuw, maar kent een verleden van vele stadsbranden.
kaart route vanaf Bad Nieuweschans tot Lübeck aan de Duitse Oostzeekust

Aanbiedingen

Lübeck en de Buddenbrooks

Lubeck had in de 19e eeuw een befaamde inwoner : Nobelprijswinnaar Thomas Mann. Hij heeft  ‘De Buddenbrooks’ zó levendig beschreven, dat je je alles kan invoelen, dáár in de Hanze koophandelsstad Lübeck.

Moet ook wel : het oude ‘Liubice’ = Lubeck, staat voor de ‘lieflijke’. De inscriptie op de Holstenpoort kan zó ingediend worden bij de huidige politici. Die luidt “Innerlijke eendracht, uiterlijke vrede“. Alleen …. die torens zijn al van 1469/1478.

 

Lübeck Koningin van de Hanze

Hanze Handelsstad van oudsher.

 

de Lübecker Zeevaart handel

De Lübecker Zeevaart handel in de Oostzee bracht rijkdom met zich mee. Waar de instelling van de Hanze , de EEG / EU van destijds, ook aan heeft bijgedragen. En zorgde ervoor dat de zeehaven al over ca 30.000 inwoners beschikte, de grootste stad in Duitsland ten tijde van Keizer Karel V !.

Das war damals.

De Hanze bestaat nog steeds, maar weinigen weten nog van het bestaan. Wel speelt Duitsland ook nu economisch gezien een voortrekkersrol. Lübeck geniet nu nog van al het goede , vooral bouwwerken, van toen. En speelt best wel belangrijke tonen mee in de muziek van het leven. Tja, ook de organist Dietrich Buxtehude heeft hier gewerkt.


Excursie door de Duitse stad Lübeck

 

Bezichtiging van Lübeck

Een gefilmde tour door Lübeck, zonder de pretentie volledig te willen zijn ( maker : dhr Ortwin Horn )

Lubeck met de Holstenpoort en 7 torens, glorie van toen en nu

Lubeck en de marsepein

Maar ook de Beierse Johann Georg Niederegger zijn we allemaal nog steeds dankbaar, vooral aan het einde van elk jaar. Hij bracht het ‘Marcis Panis‘ , het marsepein mee naar Lübeck, een mengsel van suiker en amandelen. We kunnen ons een december zònder marsepein niet meer voorstellen.


landal Travemunde


Travemünde aan de Duitse Oostzee plus strand en dus vakantie
vakantiepark Travemünde vind u hieronder bij optie 1 = bungalowspecials.

Vakantie Suggesties Lubeck


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Noord Duitsland

terug naar de hoofdpagina over de Duitse (Oostzee-) kust


 

top pagina

Lubeck en Timmerdorfer Strand brengt niet alleen de Hanze als cultuur en vakantie, maar vooral ook de marsepein. Lübeck mag ook met umlaut ofwel 2 puntjes. Hier waan je je in lang vervlogen tijden en toch ook anno nu aan het strand en wijde omgeving.