Veluwe Lg de Scheleberg vakantiepark Lunteren

De Lunterseberg of Goudsberg is circa veertig en een halve meter hoog en ligt noordoost van Lunteren. Ontstaan in de laatste ijstijd en net als de andere ‘zand’- heuvels ernstig afgegraven tbv spoorlijnen en andere bouwsels. Dan zien we hier in het landschap ook nog de Scheleberg naast andere, maar dan heeft u een idee waar de naam van het vakantiepark vandaan komt. Dan zit u op de Lindenberg – vlakbij – tevens op het geografische middelpunt van Nederland (..)
Kaart van Lunteren en de Scheleberg op de Veluwe
Met een Langenberg, de Plattenberg en Stenenberg, begrijpt u, dat u hier een BERG aan vakantie gaat meemaken.

verscholen in de Veluwse bossen kunt u een vakantiehuis huren voor 4 t/m 8 personen.

Bijvoorbeeld deze :

Landgoed vakantiepark de Scheleberg Lunteren


Aanbiedingen

Ligging Landgoed De Scheleberg

Aan de rand van de Veluwe bij het Gelderse dorp Lunteren ligt Landgoed De Scheleberg zuidoost van de Scheleberg. Vanuit het park loopt of fietst u direct de natuur in, bijvoorbeeld de Edese heide op,  en komt u hier heerlijk tot rust.
De plaatsen Ede en Barneveld liggen op een steenworp afstand. Ten oosten van Lunteren begint de Veluwe, dus nèt wel en nèt niet 😉    . Wordt meestal meegerekend.

Het vakantiepark Scheleberg ligt aan de Immenweg, uitkomend bij het bosgebied de Immenhorst en de Lunterse Bosweg. Even verderop is er een conferentie oord met de opwekkende naam : ‘de Blije werelt’ aan de voet van de Galgenberg ( heuvel) nagenoeg aan de rand van Lunteren. Daar zit de Hessenweg nog ruimschoots tussen. Laat u daardoor dus niet ontmoedigen, en kom gewoon genieten van de natuur.

Het gebouw bij de Scheleberg heeft een verleden (1935-1936) als ‘vacantie-oord’ van de Algemeene Nederlandsche Bond van Handels- en Kantoorpersoneel, naderhand het FNV werknemers-organisatie.

vakantiepark de Scheleberg\n

 

Faciliteiten Landgoed De Scheleberg

U hoeft zich niet te vervelen op vakantiepark het Landgoed De Scheleberg. Er zijn diverse sport- en spelfaciliteiten voor jong en oud waaronder een verwarmd openluchtzwembad, tennisbaan, voetbalveld en speeltuin met diverse speeltoestellen. In het aparte kleuterbad kunnen de kleintjes volop plezier maken en bovendien kunt u de kids vanaf de ligbedden in de gaten houden.

Verder is er in het seizoen een recreatieprogramma en kunnen uw kinderen meedoen met sport- en spelmiddagen, knutseluurtjes, ponyrijden, schminken en nog veel meer. Of wordt het uren spelen en springen op het springkussen?

scheleberg en omgeving

 

Eten en drinken op Landgoed De Scheleberg

In het Grand Café op vakantiepark De Scheleberg geniet u van een kop koffie of lekkere lunch. Tevens kunt u plaatsnemen in het sfeervolle restaurant voor een uitgebreid diner met een goed glas wijn. Op het gezellige loungeterras is het ook goed toeven. Even snel iets eten of trek in een ijsje? Ga dan naar de snackbar.

time-lapse Lunteren\n
Lunteren tussen Ede en Barneveld. Aanpalend aan Lunteren ligt een aantal buurtschappen, zoals Meulunteren, De Valk, Overwoud, Nederwoud en Walderveen. Aan de noord- en westzijde van Lunteren ligt het agrarische gebied De Gelderse Vallei, waarin De Lunterse Beek voor de afwaterfunctie zorgt.

 

Omgeving van Landgoed De Scheleberg

In de omgeving van vakantiepark De Scheleberg is de natuur sfeerbepalend. Zo maakt u in de omgeving heerlijke fiets- en wandeltochten door de bossen en heidevelden. Ook zijn er diverse winkelmogelijkheden te vinden. Nog meer shopvertier is te vinden in de steden Arnhem, Apeldoorn of Amersfoort op slechts een half uurtje rijden. Tevens is een bezoek aan het Paleis Het Loo of De Apenheul in Apeldoorn een aanrader. Of kies voor een uitje naar het Dolfinarium in Harderwijk of Burgers Zoo in Arnhem. Kortom, de Veluwe is in elk seizoen een aantrekkelijke bestemming voor het hele gezin.

Dit vakantiepark vind u in het onderstaand overzicht terug bij de bovenste vakantiepark vergelijker :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Veluwe / Gelderland detailpagina’s.

top pagina