Malta en de keuken van Kleyn smaakt naar meer vakantie

Maltezer Pizza

Malta de keuken van Kleyn, vooraf kennismaken met Malta door vooruit genieten van de Maltese keuken, smaken van Malta. Wie kan dat beter dan schrijver Kleyn die een boekje open doet met zijn visie over eten en drinken op Malta.

Kleyn(-tje) keuken op Malta

Met de Maltezer woorden “Bonju”, “Bonswa” en “Grazzi” voor respectievelijk goeiemorgen, goeienavond en dankjewel, kom je op Malta heel aardig uit de voeten. De rest van de Maltezer taal kun je bij wijze van spreken met handen en voeten uitoefenen, want het is van Semitische oorsprong, doorspekt met Arabische invloeden en gekruid met Frans, Italiaans en Engels, al naargelang er een kok uit die landen ter plekke in de keuken stond.

Inheemse wijn, die kent Malta nog niet zo lang, al mag dat de pret niet drukken, in een goed restaurant hebben ze ook hele goede geïmporteerde wijnen en dat drinkt in die Maltezer vakantie sfeer met uitzicht op de Mediterranée als “God in Frankrijk”.

Wijn van Malta

Dat geldt niet alleen voor de wijn van Malta, de diverse gepasseerde culturen zorgen ook voor een mix in een keuken van Malta. Nu kun je op Malta moeilijk zeggen, dat je eet wat op het land wordt verbouwd, want dat is dan na 1 seizoen op.

Maar water is er rondom ruim voorradig, wil niet zeggen dat het voedsel uit eigen vrije wil bij Malta aangezwommen raakt, maar de visvangst wil wel smakelijke hapjes opleveren, zoals deze en dat maakt je Malta vakantie wel compleet.

 

Gegrilde zwaardvis

Pixxispad mixwi
ofwel gegrilde zwaardvis en dat gaat zo :

meng een scheut olijfolie met het sap van een citroen, twee gehakte tenen knoflook en een pluk gehakte peterselie. Leg daar je plakken zwaardvis een kwartiertje in en gril ze daarna snel. Zout en peper erover en klaar!

Méér Maltezer hapjes voorbeelden

Insalata tas- sustanza ofwel gekookte groentesalade
Torta tal-lampuki jew tonn ofwel een mondvol tonijnpastei
Soppa ta l-armla wat staat voor “weduwensoep”
Fenkata ofwel een konijn gerecht
Patata il-forn of aardappelen uit de oven
Bigilla, een kruidige tuinbonen puree
Pudina tal-hobz of broodpudding
Forma tal- pizelli wat staat voor doperwten pudding

Lees dus het smakelijk boekje van Onno Kleyn over deze gerechten.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

naar de hoofdpagina over Malta, klik hier

 

top pagina