München in Beieren en bij hoge en lage bergen en dalen vakantie vieren

Mira in München, één van de grote winkelcentra om te winkelen tijdens een stedentrip

Munchen of München in Beieren : de Vrijstaat Beieren heeft als hoofdstad München,ooit hertogdom Beieren. Vrijstaat in gebondenheid.
De Beieren zijn trots op volk en land, èn trots op FC Bayern München, en trots op hun bier.

Een sfeer van Beierse gemoedelijkheid en

gastvrijheid.

 

München – de mooiste stad van Duitsland volgens ….

 

München

Een video over de stad München. De mooiste plekken in de stad, met als mooie en bekende pleinen :

1 de Allianz Arena

2 het Olympiapark

3 de Engelse tuin

4 het Schloss Nymphenburg

5 de Karlsplatz/Stachus

6 de Hofgarten

7 het Odeonsplatz

8 het Platzl

9 de Viktualienmarkt

10 de Marienplatz

 

München

München aan de Isar is met zijn 1 ½ miljoen inwoners de hoofdstad van de Duitse deelstaat Beieren en de derde stad van het land. De stad München werd in het jaar 1158 gesticht door hertog Hendrik de Leeuw, als handelspost nabij een klooster (Münichen ofwel monniken).

Beieren, München en de adel

Beieren, München en de adel zijn onlosmakelijk verbonden met de Wittelsbach-dynastie, die overal in München sporen heeft nagelaten. Het prachtige Schloss Nymphenburg was eens de zomerresidentie van deze familie, het reusachtige gebouwencomplex Residenz was vijf eeuwen lang de woonplaats van de Wittelsbachvorsten.
De familie Wittelsbach bestaat nog steeds, hoofd van de familie is Hertog Franz von Bayern, op deze pagina is een televisie-interview met hem te lezen voor wie geïnteresseerd is.

Keizerin Sissi en Keizer Franz Joseph in en rond München

Verder een voor u onbekende familie ? Dacht het niet : één van de bekendste en meest populaire familie leden van de Duitse familie Wittelsbach is Elisabeth Amalia Eugenie geweest. Elisabeth, vaak vermeld als ‘Sissi’ of ‘Sisi’, werd geboren in 1837 in München als Elisabeth Amalia Eugenie von Wittelsbach, hertogin in Beieren, op 24 december 1837, dochter van prinses Ludovika van Beieren en hertog Maximilian in Beieren en stierf in 1898 in Genève.
De connectie komt voort uit de Wittelsbach aftakking ‘Zweibrücken-Birkenfeld-Gelnhausen’ door het huwelijk met keizer Franz Josef I van het Huis Habsburg-Lotharingen. Klik hier voor : een foto van Keizerin Elisabeth (Sisi) en Keizer Franz Joseph met plattegrond van München, Ischl en Possenhofen aan de Starnbergersee.

In de winter verhuisde het hele gezin naar het Hertog Max Paleis aan de Ludwigstrasse in München, hier vind u een virtuele afbeelding, want het Paleis is niet meer.

Reisdoelen rond München zouden dus bijvoorbeeld de Starnbergersee kunnen zijn zuidwest van München, evenals de Chiemsee en Ischl zuid oostelijk van München, voorbij Salzburg.

 

München – zomer Beierse metropool | Ontdek Duitsland

 

Beierse metropool

De inwoners van München houden van de zomer en wie als gast komt : overal biertuinen die u uitnodigen om er te blijven hangen. Dat is al meer dan 200 jaar traditie in München en is onderdeel van de typisch Beierse manier van leven zoals worst en bier. Het stadsbeeld van München wordt gedomineerd door de 99 meter hoge Frauenkirche. In de oude stad ontmoeten bezoekers uit de hele wereld elkaar op de Marienplatz; het klokkenspel in de voorkant van het neo-gotische stadhuis speelt in de zomer drie keer per dag. En vergeet het Duitse museum niet.

Bezienswaardig:

In München vindt jaarlijks in september op de Theresienwiese het bekende Oktoberfest plaats, het grootste bierevenement ter wereld.
Op een afstand van ca. 20 km. vanaf het stadscentrum van Müchen langs de autobahn richting Augsburg ligt Dachau ter herinnering.

München en winkelen in Kersttijd

 

winkelen in Kersttijd

 

Winkelen in München

Winkelen in München, daar lusten de Duitsers, de Bayern, ook wel pap van. In het wat duurdere segment vind je veel van je gading in de Theatinerstrasse, de Residenzstrasse en de Maximilianstrasse met luxe boetiekjes, maar ook regelrechte ‘haute couture’.
Meer algemeen toegankelijke mode / fashion is te vinden in de Kaufinger Strasse en de Sendlinger Strasse.

Grote Winkelcentra van München

in München of Munchen zijn meerdere grote winkelcentra te vinden, met bekende fashion en mode, plus nog veel meer winkels

Warenhuizen in München, dan praten we vooral over het stadscentrum.
Antiek, vintage, second hand winkels, brocante, het zal in de Maxvorstadt zijn, de universiteitswijk.
Heel speciaal is de Schwabing, voormalig kunstenaarswijk, ook uitgaansbuurt, maar vooral ook trendy winkels en veelal winkeltjes.
Te bezoeken bijvoorbeeld ook de Kaiserstrasse, Ainmillerstrasse, Franz-Joseph-Strasse.

Let op de oude antieke naam : de Viktualienmarkt, in onze oude scheepvaart glorietijden hanteerden wij dezefde naam, maar hier vind je alles wat te maken heeft met voedsel. Dus.
En als markten :
Elisabethmarkt aan de Elisabethplatz, Schwabing wijk van München
Pasinger Viktualienmarkt aan de Bäckerstrasse, Pasing in München
Viktualienmarkt in de Altstadt van München
Wiener Markt aan de Wiener Platz, Haidhausen bij München

 

Kerst, Kerstmarkt, Christkindlmarkt in München

Kerst, Kerstmarkt, Christkindlmarkt in München vooral op de hierboven al genoemde : Marienplatz.
De gezamenlijke markthandelaren hebben er een website voor laten maken, handig voor de bezoektijden en een sfeerindruk.
De Stadt München heeft als overheid zelf ook het nodige te melden over de Weihnachtsmarkt(en) in de stad München op deze webpagina.
Let ook op de foto’s van de aloude Krampus, die hier “de macht in handen had in dit jaargetijde” voordat de Kerken van toen het de hoogste tijd vonden voor de introductie van Sinterklaas, waar de Krampusgenoten de voorgangers van zowel Sinterklaas als de Pieten zijn geweest. Duidelijk is dat het feest in midden Europa zeer zeker van nòg oudere datum dateert.

Krampustocht met de Kerstmarkt Christkindlmarkt München

 

Krampustocht

De figuren van de Krampus tocht zijn al oud, een traditie ouder dan die van onze sinterklaas, zwarte piet en Kerstman. Meer iets van de oude bosbewoners die in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland gezien worden in deze tijd van het jaar, de Kersttijd en Oudjaar. Op deze festiviteit in München komen dan ca 60 Krampusgroepen bijeen voor een sterrenloop, en een beetje de bevolking te plagen, met zweepjes van takken dus.

München wordt veelal voorbij gereden in de run op Oostenrijk en Italië etc., je zult geen spijt hebben van München als pleisterplaats. 😉

terug naar de hoofdpagina over Zuid Duitsland

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

top pagina

vakantie-trips.nl over München in Beieren en en een aan bergen rijke omgeving, veel historie, veel gezelligheid, je bent hier “uit” en dat heet dan soms vakantie !