Aan de Hulckesteijn 3 in Nijkerk vinden we vakantiepark Bad Hulckesteijn op de Veluwe

Vakantiepark Droompark Bad Hulckesteijn biedt bijvoorbeeld een stacaravan, een chalet of een bungalow of een vakantiehuis. In meerdere uitvoeringen.
vakantiebungalow Bad Hulckesteijn Nijkerk

Ligging nabij het Eemmeer ( in vroeger tijden een deel van het IJsselmeer )

Zoals u ziet op onderstaande

kaart / plattegrond.
Bad Hulckesteijn bevindt zich direct aan het water en ligt in de buurt van het IJsselmeer en het Veluwemeer cq Eemmeer.
kaart Nijkerk op Veluwe in Gelderland
De combinatie van natuur en water maken van dit vakantiepark een interessante vakantie bestemming.

Bad Hulckesteijn, direct aan het prachtige Nijkerkernauw

Faciliteiten Bad Hulckesteijn

Het moderne vakantiepark Bad Hulckesteijn ligt vrijwel direct aan het water en in de buurt van een jachthaven. U heeft de mogelijkheid om er aan te meren met uw eigen boot, en van daaruit richting het IJsselmeer of het Veluwemeer te zeilen/varen. Uiteraard kunt u hier vissen in de regio!

Een fiets huren en de omgeving verkennen is ook een goed idee.

Het vakantiepark biedt méér

U vindt er een overdekt zwembad met een uitgebreide wellness, er zijn traditionele en infra rood sauna’s, een Turks stoombad, zonnebank en relaxbanken.
Even oppeppen in de fitsnessruimte, met een passende ochtendgymnastiek, het is er.

Bad Hulckesteijn deel 2

Kinderfaciliteiten op Bad Hulckesteijn

Er is een grote speeltuin en voor de allerkleinsten kunt u nog méér passende speeltoestellen vinden, verspreid over het vakantiepark.
Bij slecht weer biedt Speelhoek Cabana uitkomst. Tijdens schoolvakanties en in het hoogseizoen staat er zelfs kinderanimatie op het programma!

Restaurants op Bad Hulckesteijn

Geen zin om zelf te koken? Brasserie De Vuurtoren met terras staat voor u klaar. Met een hartige Hollandse keuken, maar ook voor een kop koffie met een heerlijk stuk cake.

Bad Hulckesteijn vanuit de lucht

Helikopterbeelden van Bad Hulckesteijn in Nijkerk.

Omgeving Bad Hulckesteijn

Een dagje shoppen in Utrecht (30km),
het Dolfinarium in Harderwijk (20km),
attractiepark Walibi (40km) tegenover Harderwijk in de flevopolder is goed te doen.
Daarnaast is er ook een aantal golfbanen te vinden in de onmiddellijke omgeving, en ook het Nationale Park De Hoge Veluwe is slechts een steenworp ( nou ja , dan wel een steenworp van goed 50 km oostwaarts deels via de A1 ) verwijderd van Bad Hulckesteijn.

Klaar voor de wijnkaart ?

Deze ziet u niet direct aankomen :
Op Landgoed Slichtenhorst bij Nijkerk is prachtig gelegen op een beschutte plek : Wijngaard Aan de ‘Breede Beek’. In 2003 begon wijngaardenier Henk Breugem hier met duurzame wijnbouw, eerst op 1 hectare en vanaf 2010 op 2 hectare. Inmiddels heeft de wijngaard al veel uitstekende wijnen voortgebracht die internationaal in de prijzen vallen.

Kijk vooraf even op hun website met video. En in de wijnwinkels in Nijkerk zijn de wijnen ook te koop.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Landgoed Slichtenhorst

Regio/landgoed Slichtenhorst ligt zuidoost van Nijkerk waar u het gehucht Driedorp ziet liggen, het genoemde Breede Beek etc. , in vroeger tijden eigendom van enkele Duitse Kloosters : Werden, Elten en Abdinghof bij Paderborn. Met landhuis De Neude. In 1916 kwam het land en landhuis ( toen nog hoeve ) in bezit van de familie Van Leeuwen Boomkamp, die in 1927 de versterkte boerenhoeve De Neude liet afbreken en er het gelijknamige landhuis liet bouwen. De hierboven vermelde wijngaard maakt er eveneens deel van uit.

Méér informatie over de omgeving, andere plaatsen , andere parken, zie onze Veluwe pagina en de provinciepagina van Gelderland.

En Hulckesteijn nu, wa’s dat ?

Met of zonder c en e, praten we dan over Kasteel Hulkestein, in 1854 zou er nog een ruïne van gestaan hebben , zo in of rond Nijkerk. We moeten echter vaststellen dat het Kasteel Hulkestein, ook wel Hulckestein of Hulckenstein, ondergedompeld is in de buurt van Nijkerk. De resten bevinden zich mogelijk in het water van het Nijkerkernauw.
Wikipedia roept hierover :
“In den zomer van 1516 liep graaf Hendrik, stedehouder van keizer Karel in Holland, met zes- à zevenduizend man de Veluwe af, tot onder de muren van Arnhem te vuur en te zwaard alles verwoestend. Een geldersch kasteel aan de Zuiderzee, het slot Hulkestein, werd door de Hollanders genomen. Commandant en bezetting sloegen zij in de boeijen; lieten het kasteel in de lucht springen; en staken de nabij liggende schepen in brand.”

In 1997 kwam het kasteel in het nieuws, nadat mensen op Google Earth meenden de contouren van de slotgracht te kunnen zien.

Conclusie : uw vakantie speelt zich hier af op roemruchte grond, velen maken dat niet iedere dag mee …….

Méér weten van de Hulken en het Kasteel ?

Margreeth Boer schreef er over, over de Hulken en het Kasteel.

Daarnaast publiceert het Gelders Archief een Hulkestein, dat zal wellicht een 2e zijn in de buurt van Arnhem. Waarom : de tekening van dit Arnhemse dateert van 1860 en is meer een adelijk Huis, de Hulkestein bij Nijkerk moet meer een verdedigings- , een vechtkasteel zijn geweest, immers op de grens tussen het Sticht (Utrecht) van de Bisschop en het aloude Gelre ( deels Gelderland ) van de Hertog. En de Bisschoppen hielden wel van een potje strijd, zie de Coevorden pagina.

Als er een kasteel zou zijn, teken ik voor deze oude
Kasteel Hulkestein Nijkerk
tekening bij kastelen.nl|kasteel-beeldbank.

Landgoed Salentijn

Op de fundamenten van de 16e eeuwse boerenhofstede “Groot Vaneveld” is In rond de 18e het landgoed in bezit gekomen van de familie Van Westerveld, die het de naam Salentijn hebben genoemd. Tegenwoordig is er een restaurant gevestigd.

Landgoed Salentijn te Nijkerk

terug naar de hoofdpagina van de provincie Gelderland

top pagina