Nijmegen is meer dan een wandelvierdaagse, interessant als vakantie trekpleister

 

Karel de Grote, zoon van Pepijn de Korte en Bertrada met de grote voet, alom geëerd. We kennen z’n geboortedatum niet exact maar vermoedelijk was de geboorte in de plaats Saint Denis bij Parijs in Frankrijk. Schattenderwijs zal zijn leven verlopen zijn van 747 – 814. Even geleden dus. Hij overleed in Aken , stad met de Paltskapel. Maar liet in 777 in het huidige Valkhofpark ook een palts optrekken, wellicht. Geen Valk te zien dus, maar Noviomagus = Nijmegen leeft voort in de vaart der volkeren.

Komt U ook ? Immers ook interessant als vakantie doel.

kaart Nijmegen


Aanbiedingen

Vakantie stad Nijmegen, Noviomagus, Keizer Karelstad

en allemaal dezelfde plaats. Waar in die jaren het getal 1.000 magisch was als het “duizendjarig rijk” ( je ziet dat ook aan de schenkingen de jaren ervóór van de adel aan abdijen, kloosters ) is natuurlijk een getal als 777 vragen om een antwoord. Waarom niet méér aandacht. Karel zat er kennelijk niet mee, en wij weten het niet. En tijdens vakantie : ach , laat maar.

Want er is méér dan Karel alleen, dus zitten wij er ook niet mee.

Stevenskerk

Beeldbepalend torent de St. Stevenskerk boven de stad uit. Het is de grootste en oudste kerk van de stad in hartje centrum en dateert uit de 15e en 16e eeuw. Al zijn de vroegste delen van het bouwwerk al twee eeuwen eerder gebouwd. Bij het bombardement in 1944 raakte het gebouw zwaar beschadigd, en werd pas in 1969 weer gerenoveerd. Het kerkgebouw is dagelijks te bezichtigen.

Grote markt

Op weg naar de genoemde imposante kerk is de Grote Markt niet te missen. Met een rijtje beeldschone panden in vol ornaat met vele horeca gelegenheden. Ideaal voor vakantie gangers. De beeldbepalende Boterwaag uit 1612 staat letterlijk open voor een biertje en een biefstukje.

Nijmegen de oudste stad ? Vakantie stad, dat zeker.

Nijmegen ligt grotendeels op de linkeroever van de Waal, aan de voet van een stuwwal. Een deel van de gemeente ligt echter aan de overzijde van de rivier. Hier ligt het dorp Lent en een deel van Oosterhout. Samen met Arnhem en 18 andere gemeenten in de omgeving vormt Nijmegen de Stadsregio Arnhem Nijmegen.
Sinds de komst van de Radboud Universiteit in 1923 is Nijmegen daarnaast een universiteitsstad.

Kronenburgerpark

Een klassieker van zanger Frank Boeijen over het Kronenburgerpark. Een stadspark zoals het hoort te zijn : een oase van rust in een bruisend centrum. Zie voor de oude wachterstoren bovenstaand plaatje op de kaart.

Winkelstad Nijmegen

Leuke gezellige winkelstad? Kom dan eens naar Nijmegen.

Onder aan de gezellige winkelpromenade Lange Hezelstraat links afslaan en dan doemt het bekende park links op, compleet met een bescheiden dierenweide. De uit 1425 stammende Kronenburgertoren was vroeger een verdedigingsbolwerk en maakte in de 16e eeuw deel uit van de oude stadsmuur.

Vakantie Suggesties


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Gelderland

top pagina

vakantie-trips.nl over ‘Nijmegen is meer alleen een wandelvierdaagse ……