vakantie bestemming : Zuid-Holland Ouddorp en Toppershoedje maar ook Port Zélande

Zuid-Holland Ouddorp biedt meerdere vakantie parken, één daarvan aan de noordkant is rcn – Toppershoedje en die biedt een 2-persoons appartement : A2 Geschakelde 1-kamer studio op de begane grond. De andere is bijvoorbeeld aan de zuidkant “algeheel door water omgeven” is Centerparcs : Port Zélande.
surfen op het Grevelingenmeer

Ligging van deze Vakantie parken in / om Ouddorp

En nee, de Gemeente Goeree Overflakkee treffen we niet in Zeeland aan, maar is nog Zuid-Holland. En daar zien we Ouddorp dus ook. Analoog Port Zélande.
kaart van Ouddorp op Goeree Overflakkee in Zuid-Holland
Vakantie park Toppershoedje is een rustig gelegen vakantiepark op loopafstand van het gezellige dorpje Ouddorp, op het schiereiland Goeree Overflakkee. Na een wandeling door de ongerepte duinen komt u bij het Grevelingenmeer, een ideale omgeving voor watersportliefhebbers.

Port Zélande is te definieren als een schiereiland aan de Brouwersdam, Goeree Overflakkee naar Schouwen-Duiveland.
Port Zélande ligt daarentegen ligt als een schiereiland aan de Brouwersdam, Goeree Overflakkee naar Schouwen-Duiveland

Omgeving van de Vakantieparken

Vakantiepark Toppershoedje is gelegen vlakbij het strand. Lekker zwemmen, zandkastelen bouwen of gewoon in het zonnetje liggen. Lekker een dag op stap? Op slechts 15 km van Vakantiepark Toppershoedje bevindt zich de vestingstad Hellevoetsluis. Port Zélande  …… tja, wie van water houdt, die komt naar Port Zélande, méér kan het niet zijn. Een belevenis eigenlijk.

Port Zélande ligt er al sedert 5 mei 1990, toen Centerparcs nog Gran Dorado heette als opvolger van het befaamde Sporthuis Centrum. Het park ademt de sfeer van een Zuid-Frans vissersdorp. Wees gerust, het onderhoud zorgt er voor dat het Port Zélande ook nu geheel bij de tijd is. Zo werd de Aqua Mundo van Port Zélande uitgebreid met een ‘nieuwe generatie’-wildwaterbaan met kruisende banen en een nieuwe waterglijbaan, de Turbo Tunnel.

Andere activiteiten op Port Zélande

(ook voor een dagje pretpark):
– Touwbanenparcours High Adventure Experience in de overdekte hal Adventure Factory

– Wannabe activiteitenprogramma

– Watersporten aan het Grevelingenmeer

– Bij slecht weer kunt u terecht in de overdekte activiteitenhal de ‘Adventure Factory‘ voor het spelen van een potje virtueel bowlen of golf.

– De watersportliefhebber is hier uiteraard ook aan het goede adres.

– Surfen, zeilen, zonnen of gewoon een heerlijke strandwandeling langs het brede Noordzeestrand, het behoort allemaal tot de mogelijkheden.

– Port Zelande beschikt over een eigen beauty center tegen betaling, waar u onder andere terecht kunt voor een heerlijke hotstone rugmassage, gezichtsbehandeling of bodyscrub.

– Sluit deze heerlijke verwendag af met een bezoek aan de sauna met Turks stoombad en ligweide.

– Op Port Zelande kunt u met het hele gezin aan tafel. Geen zin om te koken? In de Market Dome bevinden zich vele restaurantjes, van oosters tot italiaans. De kinderen verwent u bijvoorbeeld met een heerlijke zak friet en zelfs aan de allerkleinsten is gedacht; in de Market Dome is babyvoeding verkrijgbaar.

– Omgeving van Port Zelande : vlakbij treft u Renesse aan op het eiland Schouwen-Duiveland in Zeeland, een bekende toeristische bestemming, met haar vele gezellige restaurantjes en uitgaansgelegenheden.

Renesse

Zeeland – Renesse – Renesse centrum – Noordzeestrand – Brouwersdam

Een dagje uit? Bezoek met 32 km het Deltapark Neeltje Jans en geniet van spetterende attracties, zeehonden en natuurlijk de prachtige deltawerken.

Deltapark Neeltje Jans

 

Deltapark Neeltje Jans

Kom naar Zeeland, een hele dag genieten van zeedieren, spetterende attracties en alles van de Deltawerken zien! Deltapark Neeltje Jans is gelegen op een toplocatie midden in de zee, omgeven door de prachtige Zeeuwse natuur.
Neeltje Jans is circa 285 hectare groot en ligt halverwege de Oosterscheldekering tussen Schouwen en Noord-Beveland, maar hoort niettemin bij de gemeente Veere op Walcheren, Zeeland dus.

De Vestingdagen van Hellevoetsluis in de maand augustus
Hellevoetsluis was en is een belangrijke stad, misschien anders dan u denkt en zeker in de zin van een vakantie-bezichtiging op ca 19 km noordoost van Ouddorp op Goeree-Overflakkee.

De vesting Hellevoetsluis is in het begin van de 17e eeuw aangelegd als oorlogshaven / marinebasis en het was hièr dat de befaamde Spaanse zilvervloot in 1628 aan land werd gebracht door luitenant-admiraal Piet Hein of Heyn nadat deze in de Baai van Matanzas uit eigen beweging in hun handen gewaaid was. Stel nu, dat er een paar zilverstukken bij Hellevoetsluis zijn blijven liggen en u vindt ze …..”loopt ook u binnen“… en er zijn nog méér bezienswaardigheden in Hellevoetsluis eer u teruggaat naar Ouddorp.

De Vestingdagen van Hellevoetsluis zijn doorgaans in de maand augustus.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / voor Zeeland en voor Zuid-Holland als hoofdpagina en start van de detailpagina’s.

top pagina

vakantie-trips.nl over Vakantiepark Toppershoedje Ouddorp op Goeree-Overflakkee in Zuid-Holland met zand, zon en zee plus Hellevoetsluis in de buurt.