IJhorst en De Witte Bergen vind u bij Meppel en valt onder de provincie Overijssel

Noemen ze ook wel “De Kop” van Overijssel. Leunt ook tegen Zwolle, maar meer nog tegen het Drentse Meppel. Meppel is een stukske kleiner, meer vakantie – achtig terwijl Zwolle ….. tja toch meer een winkelstad van formaat. Kijk je naar het noorden, dan heb je Groningen en meer is er niet in dat formaat. Kijk je vanuit Zwolle zuidwaarts, moet je wachten op Arnhem, is niet anders. Maar voor vakantie-doeleinden zeker wel de moeite waard.

vakantie bestemming : Overijssel IJhorst Natuurpark De Witte Bergen vakantiepark bij Meppel biedt een 4-persoons Landhuis Koolmees Vrijstaand. Opp 95m2. Begane grond.

 • Woonkamer met TV en DVD-speler.
 • Open keuken voorzien van een magnetron en vaatwasmachine.
 • Badkamer met ligbad of douche.
 • Apart toilet.
 • Verdieping: Twee slaapkamers beide voorzien van twee 1-persoons boxspringbedden en een bedstee.
 • Tuin met tuinmeubilair.
 • De inrichting/indeling van de villa’s kan onderling verschillen.

Overijssel IJhorst Natuurpark De Witte Bergen vakantiepark bij Meppel

Ligging van Natuurpark De Witte Bergen bij Meppel in Overijssel

Omringd door bossen en gelegen in het plaatsje IJhorst, op 8km van Meppel, is Hogenboom Natuurpark De Witte Bergen gezegend met een schitterende locatie. Liefhebbers van rust en ruimte komen volledig aan hun trekken in de ongerepte Overijsselse natuur.
Niettemin, IJhorst is net wèl Overijssel, en Meppel is net nièt Overijssel maar Drenthe. Is echt millimeterwerk rond Meppel, en in bijgaande beeldende video’s ziet u hoe de bevolking er over denkt.

 

video Meppel in beeld

 

Een korte kennismaking met Meppel vanaf de Meppeler toren, met molen De Vlijt als blikvanger. Het draaiorgel wordt bespeeld door Jan Dolsma.
Opgenomen tijdens Open Monumentendag 2014.

video beelden van Drenthe Kiest: Meppel of Meppel kiest Drenthe, behalve ………….

 

Faciliteiten van Natuurpark De Witte Bergen in IJhorst net onder provincie Drenthe

Natuurpark De Witte Bergen in IJhorst net onder de provincie Drenthe en de aloude Heerlijkheid Ruinen en Ruinerwold,  is een kleinschalig park met verschillende faciliteiten in de buitenlucht. Zo heeft u de mogelijkheid om fietsen te huren en is er broodjesservice.

Omgeving van Natuurpark De Witte Bergen niet al te ver van Giethoorn

Geniet van de prachtige omgeving van Vakantiepark De Witte Bergen. Wandel- en fietstochten voeren u over slingerende weggetjes en langs mooie plaatsjes. Een uitstapje naar het Dierenpark Emmen of een boottochtje door Giethoorn

 

video beelden van Giethoorn en een toch in de fluisterboot, in 26 km vanaf IJhorst

 

Een tochtje gemaakt met een fluisterboot (elektromotor) in Hollands Venetië, oftewel Giethoorn, met de karakteristieke houten boogbruggen en kanalen. Wegen zijn er niet, dus geen auto mogelijk. Wandelpaadjes soms wel. En in de ‘oudheid’ de film Fanfare die zich in het dorp Giethoorn èn rond het ronde cafe aan de wieden afspeelde met als onderwerp het Fanfare orkest.


, niet voor niets het Hollandse Venetië genoemd, is zonder meer de moeite waard.

of een bezoekje aan Staphorst  ( waar de zondagsrust in ere wordt gehouden en dus zijn winkels gesloten ):


video beelden van de Koetsentocht door Staphorst in Overijssel in 8 km vanaf IJhorst

 

Koetsentocht door Rouveen en Staphorst op 20 mei 2011 ter gelegenheid van het Concours Hippique 2011 in Rouveen.

Of op 28 km Zwolle bezoeken vanaf Natuurpark de Witte Bergen in IJhorst:


Hanzestad Zwolle (binnenstad)

 

Wat gaat u op deze video zien :
We lopen door de historische binnenstad van Zwolle en zien delen van de oude stadsmuur en de Diezerstraat. Via de grote of ST Michaelskerk lopen we over de Melkmarkt naar het Maagjesbolwerk. Via de Peperbus lopen we het oude centrum binnen. Daarna zien we museum de Fundatie en de Sassenpoort. Via de Markt lopen we naar de Broerenkerk. Op de Thorbeckegracht nemen we weer afscheid van dit rondje Zwolle.

Een stad is om in te wonen en om in te werken. En een plek om te beleven. In Zwolle doen we dat nét even anders. Hier gaan kwaliteit van leven en gezelligheid hand in hand. In Zwolle hebben we oog voor elkaar en we willen dat iedereen mee kan doen.
Zwolle is een bruisende stad met ruim 122.000 mensen, die samen het beste uit de stad halen. We koesteren onze monumentale binnenstad en werken hard aan de toekomst. Wij maken samen de stad: inwoners van jong tot oud.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Overijssel en detailpagina’s.

vakantie-trips.nl over Natuurpark De Witte Bergen bij IJhorst in Overijssel, 7 km zuidoostelijk van Meppel, boven de Zwarte Dennen. En net even onder de provinciegrens met Drenthe. Dat heet van 2 walletjes eten. Dat deel van Drenthe is de oude Heerlijkheid Ruinen en Ruinerwold. Eén keer raden waarom. Even westelijk heb je de Wieden van Giethoorn en de fluisterbootjes, er tussen in : winkelen in Meppel of iets zuidelijk : Zwolle.

terug naar de hoofdpagina over Drenthe.

top pagina