Slagharen attractie- en vakantiepark

beeld van een hannekemaaier ( Hollandgänger ) in Uelsen / Bentheim van Leo Janischowsky + partner

Slagharen ligt in Overijssel bij de provinciegrens met Drenthe. Van sommige plaatsnamen snap je waar ze vandaan komen, neem het nabij gelegen Dedemsvaart. Die vaart dus.

Het buurtschap Sluis 7 : een voormalige schutsluis in het kanaal de Dedemsvaart. Duidelijk. Dat komt dan uit bij Ane. Waar ooit met de Kasteelheer van Coevorden een strijd is geleverd bij het moeras van Ane. En dat duidt ook op water. Het water is niet meer.

De weg, tja, tuurlijk is er een weg, maar minder direct dan tegenwoordig. Vooral voor veenarbeiders, denk aan de moerassen zoals bij Ane. Er was een weg. Dat noemde men in het verleden : een SLAG. Niet een slag in de rondte, maar zoals wegen vroeger in de praktijk ontstonden. Kan ook een duinrand zijn zoals bij de Wassenaarse Slag.

Hier werd het dan de Slag bij haren » Slagharen. Met dank aan de noeste werkers. Vanuit veelal Duitsland. De hannekemaaiers…. of Hollandgänger. Eind 19e eeuw.

 

Ligging van trekpleister & vrijetijdspark Slagharen in Overijssel


Aanbiedingen

vermaakpark & Vakantie park Slagharen is gelegen in Overijssel, op 15km van de historische stad Coevorden. Wie op zoek is naar spanning en avontuur is bij Attractie- & Vakantiepark Slagharen aan het goede adres.

Vakantiehuizen in het vakantiepark voor vakantie vlak bij de pret

Slagharen feestfestijn & Vakantie huis Slagharen in Overijsel biedt bijvoorbeeld een 4-persoons chalet Yellowstone Vrijstaand chalet.

 • Woonkamer met zit- en eethoek, flatscreen TV.
 • Keuken met magnetron.
 • Badkamer met douche en wastafel.
 • Apart toilet.
 • Twee slaapkamers met 2 éénpersoons boxspring bedden. De bedden zijn voorzien van dekbedden.
 • Terras met tuinmeubilair.
 • Er is naast de bungalow één parkeerplaats.

 

Faciliteiten van Attractie- & Vakantiehuizen Slagharen

Een weekend wonen in een attractiepark en iedere dag avonturen beleven: dat is voor kinderen natuurlijk een fantastisch vooruitzicht. Zin in zo’n uitstapje? Kies dan voor Attractie- & Vakantiepark Slagharen en ontdek de vele attracties, bijvoorbeeld in Jules Adventureland.

Ervaar de Magic Bikes, The Passepartout Explorer, Expedition Nautilus en Foggs Trouble waar de kids de oceaan trotseren. Ook met zweven of spelen in een van de speelparken en tal van andere activiteiten halen kleine én grote avonturiers hun hart op! Een bezoek aan het overdekt zwemparadijs Rocky Mountain Spring mag natuurlijk niet ontbreken. Hier vindt u een waterglijbaan (ook ‘s avonds geopend) en een echt strand, Sunny Beach, met een waterspeeltuin, ligbedden en palmbomen.

relaxen in uw vakantiehuis

En na een dag vol indrukken en vermaak is het natuurlijk heerlijk om te relaxen in uw vakantiehuisje bij het park. Voor wie er niet genoeg van kan krijgen: ook ‘s avonds wordt er van alles georganiseerd voor het hele gezin.
Slagharen in Overijssel betekent pret en plezier voor jong en oud, met lange of korte vakantie, lees het op vakantie-trips.nl

Winter in Slagharen

In de wintertijd zal het domein worden omgetoverd tot een sprookjesachtig Winter Slagharen. Naast de 40 bekende attracties op het domein zijn er vele extra’s zoals een indoor ijsbaan , een bijzonder sfeervolle kerstmarkt en een spectaculaire slotshow. Deze avondshow is UNIEK in Nederland.

Een ongekende happening met lasers, fonteinen, projecties, illusies, vuurwerk, live artiesten en sfeervolle muziek.

 

ijsdansshow

Bezoek ook de ijsdansshow Slagharen On Ice! Voor het eerst is het nu ook mogelijk om de jaarwisseling te vieren in Attractie- & Vakantie park Slagharen. Samen met al je vrienden en familie kun je aftellen en het nieuwe jaar inluiden tussen de magisch verlichte attracties op het park gevolgd door een daverende vuurwerkshow. Op oudejaarsavond zullen er nog meer verschillende festiviteiten plaats vinden op het park, het volledige programma kun je terugvinden op de website van het park.

Wees er snel bij en boek een van de knusse accommodaties op Attractie- & Vakantie park Slagharen en vier de feestdagen samen met elkaar.

Continu vakantie feest

 

 • Gratis animatie
 • Wervelende nieuwe acts en shows in het American Circus- & Showtheater
 • het Western Village Theater
 • en de Music Hall 4D-filmtheater Robin Hood
 • Spraakmakende parades
 • swingend straattheater KidsClub voor kinderen van 3 t/m 14 jaar
 • Avond-entertainment.

 

Eten en drinken bij Attractie- & Vakantie domein Slagharen

Iets lekkers tussendoor of uitgebreid dineren? Bij attractiepark Slagharen is overal aan gedacht. Ga genieten in een van de themarestaurants en snackbars zoals The Dinner (burger restaurant), Big Jake (buffet), Cartwrights (steaks & ribs), Wok Inn (Aziatische gerechten), Country Court (snacks), Chocolate Factory (maak je eigen chocolade), Crazy Horse Saloon en Sitting Bull Saloon.

Omgeving van Attractie- & Vakantiepark Slagharen

Op zoek naar nog meer pret? Dierenpark Emmen ligt op ruim 30 autominuten van Attractie- & Vakantiepark Slagharen. Een dag spenderen in shopstad Zwolle behoort ook tot een van de vele mogelijkheden.

ATTRACTIEPARK SLAGHAREN

Lekker weertje vandaag… dus laten we maar een pretparkje gaan doen.

Buiten het park is ook genoeg te doen, een pracht omgeving om heerlijk te fietsen en/of te wandelen in het natuurrijke en befaamde Vechtdal van de Overijsselse Vecht die vanuit Duitsland komt stromen. Daarbij ligt Gramsbergen op ca. 9km., het gezellige Hardenberg op ca. 8km.

Locatie en nog meer feest

Zoals gezegd, Vakantiepark Slagharen ligt aan de Zwarte Dijk. Die weg komt uit op de wisselend Dedemsvaartseweg en Anerweg ( bij Ane is oudtijds bij het veen de Slag bij Ane uitgevochten, ‘kwam beter uit’ dan bij het Kasteel Coevorden …… vanwege het moeras inderdaad ). Langs de Lutten en ‘t Haantje kom je dan uit bij de N34 en ernaast ‘het Gat van Joosten’, een meertje in de nabijheid van Gramsbergen.
Daar tref je dan ook het riviertje de Overijsselse Vecht die vanuit Duitsland hier naar toe komt stromen. Volg je die stroomopwaarts, komt Coevorden met Kasteel in zicht en verderop Emmen, met dierentuin en overdekt winkelcentrum. Nog iets verderop Dalen met het voor kinderen plezante Plopsaland.

Zoek je nu de richting van Ommen op : bosrijke vakantie regio in het kwadraat. Een mooie route vanaf Hardenberg, Rheeze, Beerze naar Ommen, door naar Dalfsen met Klooster en Zwolle. Kun je bij Nieuwleusen langs de snelweg in vuurtoren de Lichtmis op niveau een hapje doen.
En dan weer via Balkbrug en Dedemsvaart terug naar Vakantiepark Slagharen. Echt wel vakantie.

Vakantie Aanbiedingen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Overijssel

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Overijssel detailpagina’s.

top pagina