provincie Utrecht bezienswaardigheden

 

 1. Touw museum in Oudewater

  Hennepteelt heeft een andere betekenis gekregen maar in voorgaande eeuwen gold het vooral de Lopiker- en Krimpenerwaard en in het Land van Woerden : de touwproductie. Hier weten ze alles van touw en toen.

 2. Fort Vechten bij Bunnik

  Fort Vechten is een ideale locatie om te trouwen, feest te vieren, te wandelen en te spelen. Het sfeervolle, groene fort is een van de grootste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.
  De oudere forten waren : de Klop, de Gagel, Blauwkapel, Biltstraat en de Lunetten, bleken te dicht bij de stad Utrecht te liggen. Dus kwam er in 1867 een nieuwe serie en onderdeel daarvan is Fort Vechten.

 3. Ouwehand Dierenpark Rhenen

  In Ouwehands Dierenpark Rhenen leven bijzondere diersoorten in ruime en natuurlijke verblijven. Spelenderwijs leren over Het Dierenrijk staat in Ouwehands Dierenpark voorop., Zoo avontuurlijk! Met natuurlijk ook de Reuzenpanda’s.

 4. Hoog Catharijne winkelcentrum in de Utrechtse hoofdstad

  Winkelcentrum Hoog Catharijne is gelegen tussen open lucht buiten-Catharijne en het NS Hoofdstation. Het winkelcentrum is tevens een overdekte looproute van het NS-station naar de binnenstad. Ben je er toch, doe dan ook het buitencentrum !

 5. Centraal Museum in de Utrechtse hoofdstad

  Centraal museum Utrecht met locaties: dick bruna huis en Rietveld Schröderhuis, aan het Nicolaaskerkhof 10 van Scorel tot Bruna tot Viktor & Rolf. Van Rietveld tot Utrechtse Caravaggisten, Klassiek naast modern

 6. Kasteel Duurstede bij Wijk bij Duurstede

  Is één van de oudste middeleeuwse kasteelruïnes van Nederland, een sprookjesachtige locatie omringd door een slotgracht met prachtige kasteelpark en torens omzoomd met 150 jaar oude, bomen.

 7. Slot Zeist in Zeist

  Slot Zeist werd in de zeventiende-eeuw gebouwd als lustoord van Willem Adriaan, graaf van Nassau-Odijk, is al decennia in handen van de Gemeente Zeist en deels ge-exploiteerd door Hotel Theater Figi in Zeist.

 8. Domtoren van de Utrechtse hoofdstad

  Symbool van 465 treden en ruim 112 meter hoog met een adembenemend uitzicht over de hele stad en de regio. Maar ook een romantische trouwlocatie en de meest inspirerende vergaderplek. Dat is de Domtoren!

 9. Dierenpark Amersfoort

  Duizenden dieren in het park en is er van alles te beleven. Kom de dieren tegen in natuurgetrouwe verblijven, loopt door themagebieden, raak onder de indruk van imposante dino’s.

 10. Huis Doorn in Doorn

  Keizer Wilhelm von Preussen met bijna alle regerende vorstenhuizen van Europa nauw verwant, wel hoofdrolspeler in WO II. Nederland verleent hem asiel, en hij en woonde nog enige tijd op Huis Doorn.

 11. Paleis Soestdijk in Baarn

  Paleis Soestdijk in Baarn Paleis Soestdijk in Baarn is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag. 1937 Prinses Juliana en Prins Bernhard namen er hun intrek. U kunt het nu bezichtigen.

 12. Kasteel Groeneveld in Baarn

  Het is in gebruik als “Buitenplaats voor stad en land” van het Ministerie van Economische Zaken, maar in de zeventiende en achttiende eeuw gesticht en verbouwd door rijke Amsterdammers als buitenplaats.

 13. Luchtmachtmuseum Soesterberg

  Dit monument, de verbeelding van de “Missing Man Salute”, is een eerbetoon aan alle Amerikaanse vliegtuigbemanninngsleden die tijdens de Tweede Wereldoorlog in ons land omkwamen.

 14. Pyramide van Austerlitz bij Zeist

  Hoogtepunt is ongetwijfeld de ‘Pyramide van Austerlitz’, gelegen op het hoogste punt van de Utrechtse Heuvelrug en in 1804 gebouwd als eerbetoon aan Napoleon Bonaparte.

 15. Landgoed Den Treek onder Leusden

  Tussen de Utrechtse Heuvelrug en de Gelderse Vallei liggen de landgoederen Den Treek-Henschoten en ‘t Heihuis, een van de grootste particuliere landgoederen nagelaten door Jonkheer W.H. de Beaufort.

 16. Spoorwegmuseum in de Utrechtse hoofdstad

  Het leukste museum van Nederland. Dat wil je beleven! Beleef de spannende wereld van de trein. Je komt ogen en oren tekort in Het Spoorwegmuseum!

 17. Nyenrode Business University Breukelen

  1946.Leiders van bedrijven als KLM, Shell, Unilever, Philips en Akzo, gesteund door wijlen prins Bernhard, namen het initiatief tot het starten van Nyenrode Business University ook wel NOIB. Een naam in de wereld.

 18. Leerhotel Het Klooster in Amersfoort

  Leerhotel Het Klooster: Passie voor Gastvrijheid. Een moderne leeromgeving van MBO Amersfoort is een unieke locatie voor uw lunch, diner, borrel, overnachting of vergaderingen & evenementen op maat.

 19. Catharijne Convent Museum

  Museum Catharijneconvent laat met eeuwenoude en hedendaagse kunst het heden en verleden van het christendom in Nederland zien.

 20. Kasteel De Haar Haarzuilens

  Kom als ridder of prinses naar de rondleiding, doe de speurtocht, dwaal door het doolhof, vier je feestje of kom de hertjes voeren in het park. Doe een expositie, bekijk de tuinen en de kapel etc.

 21. Slot Zuylen aan de Vecht

  Slot Zuylen aan de Vecht in Oud-Zuilen. Het middeleeuwse kasteel werd in de 18e eeuw verbouwd tot buitenhuis, bekendste bewoner de schrijfster Belle van Zuylen. Slot Zuylen is opengesteld als museum.

 22. Utrechts Stadskasteel Oudaen

  Stadskasteel Oudaen is van 1280, het huidige Proeflokaal van Oudaen, het grand-caf&eacute op de begane grond, was ooit de ridderzaal van het stadskasteel. Er is een restaurant, een theater en een brouwerij !

 23. Lage Vuursche dorp rond Kasteel Drakesteyn

  Tot de 17e eeuw was Lage Vuursche een gehucht en waren er naast kasteel Drakesteyn niet meer dan 4 huizen, de bossen dateren van de 19e eeuw, de routes en de koetstaxi en meer, zijn helemaal van deze eeuw.

 24. Kontakt der Kontinenten conf. hotel Soesterberg

  Conf.hotel Kontakt der Kontinenten is een ontmoetingsplaats voor wereldburgers. Iedereen is welkom voor wereldburgerschap cursussen en conferenties, init.door missiepaters SVD en Klooster Cenakel

 25. Museum Flehite Amersfoort

  In de vaste presentatie zijn voorwerpen uit de museumcollectie gegroepeerd rond zeven (kunst)historische zaalthema’s. Deze thema ‘s belichten verschillende facetten van de Amersfoortse stadsgeschiedenis.

 26. Restaurant De Monnikendam Amersfoort

  De waterpoort Monnikendam (naast die andere waterpoort Koppelpoort) werd rond 1425 gebouwd, genoemd naar de Augustijner monniken op de Sint Andrieskamp. Nu restaurantruimte + 3 Torenkamers. Het restaurant is gelegen in Plantsoen Oost, vlak naast De Mariënhof.

 

Vakantiehuis en / of vakantie hotel, U kunt hier onder terecht :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina van de provincie Utrecht

top pagina