Rheinterrassenweg Vakantie Mainz » Worms met veel Wijn proeven in Duitsland

Vakantietip Wijntip Duitslandtip

Vanaf Venlo is het 2 ½ uur met de auto langs Keulen en Koblenz naar Mainz. Waarom naar Mainz ? Op 27 april 2014 wordt daar het nieuwe wijnwandelpad van Rheinhessen voor geopend verklaard.

Men noemt deze wandelweg de ‘Rheinterrassenweg’ en is bij benadering 60 km lang en voert naar Worms, langs de Rijnvallei. Een wandelpad, wat je voert langs wijngaarden en dus gastvrije wijnboeren, genieten van mooie panorama’s en als de tijd daar is : een preuvenement van de jonge wijn.


Mainz Rheinhessen Aanbieding

Bij enkele van de aanliggende wijnboerderijen of pensions is het mogelijk om te overnachten, dan wel vanuit Mainz of Worms opnieuw te starten. Aan de Rheinterrassenweg – route zijn ook enkele zijroutes ingepland voor het bezoeken van bezienswaardigheden als het in vermoedelijk 1210 gebouwde Schloss Schwabsburg en helaas gedegradeerd tot ruïne in Nierstein-Schwabsburg, de Königstuhl, Vulkanschlot ( vulkanisch verticaal eruptiekanaal ) en de Glockenberghütte.
Rheinterrassenroute van Mainz naar Worms

De regio Mainz-Rheinhessen is samen te vatten met wijn en nog eens wijn

Dus is het hoofdthema van Mainz-Rheinhessen: wijn.
De nieuwe generatie wijnboeren in Rheinhessen hebben het initiatief genomen om een nieuwe impuls aan de wijnbouw te geven qua kwaliteit, met als gevolg een verbetering en vergroting van de wijnopbrengst. Met liefde voor het vak en de wijn. Meer aandacht voor handmatige oogst, meer aandacht voor biologisch wijnbouw wat altijd resulteert in een verbeterde smaak.

In het gebied Mainz-Rheinhessen groeien vooral veel witte druiven rassen zoals de Riesling, Silvaner, Grauburgunder, Siegerrebe, Huxelrebe, Bacchus. Maar ook de rode sector wordt niet vergeten met Spätburgunder, Dornfelder, Portugieser, Cabernet dorsa en Merlot.

Een overzicht van de aanliggende plaatsen wijnwandelpad van Rheinhessen :

Dom St Peter Worms

 

wijnboeren wijn proeven Rheinhessen

Zoals gezegd: de wijnboeren in Rheinhessen ontvangen u graag.
De weg met nummer B9 kan soms ook dienstig zijn. Een afstand van 48 km. Behalve het deel tussen Nierstein en Osthoven, volgt de weg de rivier de Rijn.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Duitsland

 

top pagina

Rheinterrassenweg Vakantietip Wijn Duitsland