Medebach Hochsauerland park in het Sauerland van Duitsland

Medebach Hochsauerland Aqua Mundo

Medebach ligt in de noordoostelijke uitlopers van het Rothaargebergte. Lees verder en bekijk de video beelden.

Pagina navigatie Sauerland

 

onderwerp navigatie deze pagina

 

 

Medebach Hochsauerland Hotel Cottages

Deze vakantie bestemming met hotel, appartementen en cottages biedt bijvoorbeeld een 2-persoons Premium hotelkamer. Type SL771 Hotelkamer.

 • Woon/slaapkamer met een 2-persoonsbed.
 • Bedden zijn voorzien van dekbedden. Bedlinnen verplicht af te nemen.
 • Badkamer met bad en wastafel.
 • Apart toilet. De prijzen kunnen actieprijzen zijn en zijn exclusief bedlinnen, opgemaakte bedden, handdoekenen exclusief ontbijt.

Duitsland Sauerland Medebach Hochsauerland Appartementen Cottages

Pluspunten Appartementen en Cottages

 

 • – VERNIEUWD Wellness Center
 • – Gelegen in Medebach in het Sauerland, dicht bij de wintersportplaatsen Willingen en Winterberg
 • Aqua Mundo met Water Playhouse en langste glijbaan van Center Parcs


Aanbiedingen

Locatie van Medebach Hochsauerland

Medebach Hochsauerland is een niet te grote stad in het hoge Sauerland, dateert volgens een oorkonde uit 1144 en bezit sedertdien stadsrechten. De stad is sinds 1969 de kern van een grotere gemeente. Die inclusief Medebach zelf, uit twaalf dorpen en gehuchten bestaat. Medebach ligt in de noordoostelijke uitlopers van het Rothaargebergte. Het laagste punt van de gemeente ligt bij Berge op 329 meter en hoogste punt is de Hohe Pön met 793 meter. En ligt op 16 km van Winterberg.

bezienswaardig in Medebach Hochsauerland

 

 • de parochiekerk Sint Petrus en Paulus
 • de Andreaskapel
 • de Sint Nicolaaskerk
 • de Sint Jan in Berge
 • de Romaanse Hallenkerk in Deifeld
 • het voormalige klooster Glindfeld bij de berg Kahlen en de Kahlenkapel
 • de vele vakwerkhuizen

 

video beelden van park Medebach Hochsauerland

video beelden van Medebach Hochsauerland in de zomer

Beleef Medebach Hochsauerland in het Sauerland in de zomer.

Het Sauerland, land van 1000 bergen

Park Medebach Hochsauerland ligt in het ‘Land van de 1000 bergen’, het Sauerland aan de zuidkant. Dit autovrije resort ligt in een omgeving met beboste heuvels. Daarnaast langgerekte stuwmeren en eeuwenoude stadjes waar u heerlijk kunt wandelen en mountainbiken.

Het subtropische waterparadijs Aqua Mundo is recentelijk vernieuwd. Dit heeft nu naast het bekende golfslagbad en stroomversnelling, een Waterplayhouse (een spetterende wereld vol watervallen en glijbanen). Plus een glijbaan van maar liefst 112 meter lang.

Sporten en voorzieningen op Hochsauerland

Sportievelingen kunnen terecht in het sportcentrum. Met o.a. een indoor voetbalarena en de Glide n Slide. Een buitenglijbaan voor jong en oud waar u met een rubberen band vanaf gaat. Even bijkomen en op zoek naar gezelligheid? Dat kan in de Market Dome met restaurants en winkeltjes.

Voor de kinderen is er een speciaal kinderprogramma. Park Hochsauerland ligt vlakbij bekende Duitse wintersportplaatsen als Winterberg
en Willingen :

video beelden van Willingen Sauerland 23 km noordwest van Park Hochsauerland in Medebach

Willingen een plaats in Hoch Sauerland heeft veel wandel- en ski mogelijkheden. De plaats heeft een uitzichtpunt, de Willinger Hochheideturm (59 meter hoog) gelegen op de Ettelsberg.

 

Frankenberg in het Ederbergland

Frankenberg ligt in het Ederbergland aan de zuidrand van het Sauerland en de rechteroever van rivier de Eder. De stad dateert al van de 13e eeuw – gesticht door de graven van Thüringen. En dat is te zien ook, vooral aan de oude ofwel altstadt.
Het Frankenberger centrum  zal u verrassen met een groot aantal mooie vakwerkhuizen en de gotische Liebfrauenkirche dateert van het jaar 1286. Zo tegen deze hallenkerk is de Marienkapelle in 1380 “vastgeplakt”. Met van binnen een uit drie verdiepingen bestaand altaar.
Frankenberg in Hessen hoort ook een beetje bij het Sauerland
Maar vooral is bezienswaardig het in 1509 gebouwde Rathaus of gemeentehuis. Met leistenen bedekt, deels in vakwerkconstructie. En voorzien van 10 torentjes waardoor het oogt als een klein maar imposant kasteel. Dit moet je gezien hebben.

De Altstadt is zoals een oude stad moet zijn : nauwe straatjes en steegjes. De resten van de oude stadsmuren zijn duidelijk waarneembaar. En bij de citadel is een mooi uitzicht ‘beschikbaar’. Qua verblijf is het niet anders te omschrijven als liggend in een mooie groene omgeving. Met faciliteiten voor fietsers en wandelaars dankzij vele kilometers goede wandel en fietspaden.

video beelden van Frankenberg (Eder) 26 km zuidoost van Medebach met Park Hochsauerland

Waldeck – Frankenberg

Waldeck-Frankenberg is óók provincie – hoofdstad ( landkreis ) in het Sauerland
En dan kom je bijzondere bijzonderheden tegen.

1. in Frankenberg is een Cistercienzer klooster St. Georgenberg, een wat merkwaardige heilige bij dit klooster. En in het naburige Haina was eveneens een Cistercienzer klooster, nu ziekenhuis.
2. zoals de plaats Obernburg (Vöhl) 26 km boven Frankenberg en dus ca op gelijke hoogte aan Medebach waar vandaan we vertrokken zijn. De naam zegt het, er is een burg of burgt.

Het Huis Itter, de bewoners, is in 1123 uitgestorven, bewoners en kastelen zijn in handen gekomen van het klooster Corvey . En deels door huwelijk in handen van de Graaf van Medebach.

De Siegfried sage met draak

 

In de Siegfried sage heeft Siegfried de boosaardige draak Fafnir verslagen. En wel bij Obernburg vóór de grot in Weißenstein waar de grot nog steeds de naam “Drachenhöhle” draagt.
Zo.
En volgens de gemeente Vöhl heeft deskundige Tappe dat uitgevogeld aan de hand van een reisverslag van abt Nikolaas uit de 12e eeuw. Dit reisverslag identificeert de plaatsen Horus en Kiliandr. Met achtereenvolgens Horhusen = het huidige Marsberg ( 58km boven Frankenberg) en Kiliandr ( denk aan de Kiliandr kerk daar ) met Korbach.

 

 

Dit “Horus” wordt vrij zeker (?) geïdentificeerd met Horhusen in de regio Paderborn. En heet tegenwoordig Marsberg en ligt 58 km noordelijk van Frankenberg (Eder).

 

Daarnaast : “Kiliandr” duidde dr. Tappe aan als de plaats met de toenmalig beroemde Kilianskerk. En dus Korbach en dat ligt op 32 km noord van Frankenberg in de richting van Marsberg. Zie verderop.

 

Tot slot nog de “Gnitaheide” of de “Nittafelder”, zoals de plaats in de Edda genoemd werd. Dat moet dan hetzelfde zijn als de “Nithersi” = de oude naam van Ittergau aan de Eder.

 

Obernburger Drachenhöhle

De Obernburger Drachenhöhle aan de rand van Obernburg (Vöhl) in het meest noordelijke deel van Natuurpark Kellerwald-Edersee en Siegfried de drakendoder is in elk geval in heel Duitsland bekend geworden.
Dus òp naar Obernburg en kijken of er van de dwergen van het verhaal nog wat muntjes, koperstukken, goudstukken over zijn.

Of niks Siegfried, niks draken ?

Laten we eens kijken bij een dorp in de omgeving, oost van Obernburg : Harbshausen en hun wapenbord.:
de draak in het gemeentewapen van Harbshausen
En zie, daar is onze draak, weliswaar geketend.

Wellicht een onsje minder Siegfried in ruil voor de heilige George. En de draken houen we d’r even in middels de ‘Tetri Giorgi’ oftewel de god van de maan in de oudheid die we allerlei beestjes lieten verdelgen. Zo is Georgië aan z’n naam gekomen. In Engeland St. George, en wij zien ‘m regelmatig als Sint Joris en de draak.
Dateert van de 3e eeuw tot en met de 11 eeuw. Het verhaal is vermoedelijk door monniken voortdurend verspreid.

En niet onbelangrijk : Frankenberg zuidoost van Medebach maakt deel uit van de Duitse Sprookjes ( Märchen-) route, geïnspireerd op de verhalen van de Gebroeders Grimm.

Korbach

Korbach met ca 23.000 inwoners ligt op de noordelijke uitlopers van het Sauerland en dateert van het jaar ca 980. De hoogste berg daar is de Widdehagen met 635 meter. Een ander belangrijke berg is de Eisenberg van 562 meter die bekend is om zijn goudvondsten!! Door Korbach stroomt de Kuhbach. En naast de belangrijkste kern Korbach gelegen op een hoogvlakte, de zg. Waldecker Tafel, maken nog veertien dorpen en gehuchten deel uit van de gemeente.
Korbach heeft deel uitgemaakt van de Hanze, vermeld in 1469. de Hanze van toen en nu. En wist u dat dit Hanze nog steeds bestaat en actief is ?

Bezienswaardig in Korbach

Tot de bezienswaardigheden van Korbach behoren de Kilianskerk uit 1450 en de Nikolaikerk uit 1460. Verder is het klooster Korbach uit 1487 noemenswaard. Boven de stad verheft zich de ruïne Eisenberg waarbij zich ook een uitzichttoren en een leerwandelpad over de goudwinning bevinden. De oude goudmijn is voor publiek opengesteld en kan bezocht worden.

 

Aanbieding Medebach Hochsauerland park

Hotel appartement of luxe Cottages HochSauerland Medebach
Of anders een Hotelkamer, met alle bijbehorende services in het Medebach Hochsauerland park in het Sauerland !

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Voor de meeste Duitsland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Duitsland /

Sauerland detailpagina’s.

top pagina