De berg Ararat in Oost Turkije en de nabijheid van het land Chaldea vormt samen met de Ark van Noach een interessante vakantie bezigheid

Ararat ? Of Urartu in de regio Van meer. Turkije en in het bijzonder rond de bergketen van de grote en de kleine Ararat, raakt onze oudste historie. Al mag je het letterlijk geen historie noemen. Wanneer elk volk moet en wil erkennen dat het zo gegaan is …..

De Ararat is vulkanisch. Is al heel lang “stil of slapend”. Er zijn wel breuklijnen. Geologische breuklijnen. En andere. Wie hier in geïnteresseerd is, kan het niet stellen met een 1-plaats vakantie. Kan wellicht beter een rondreis kiezen. Lees verder.

Ararat, Turkije en het VAN meer / Van Gölü, heeft geen uitstroom, water verdampt, 120 km lang, 80km breed, 457 meter diep

Turkije Rondreizen Aanbiedingen

Ararat en Turkije

De mystieke berg Ararat of Urartu ( ook de naam van een rijk ) in het oosten van Turkije. De Ararat of Ağri Daği is met 5137 m de hoogste en grootste berg van Turkije. Ligt met eeuwige sneeuw en al in het oosten van het land, in de provincie Iğdir. Bij de grens met Armenië en Iran. De Ararat is oorspronkelijk een vulkaan en de naamgeving is dan ook afkomstig van het Koerdische Agirî = “vurig”.

De “Kleine Ararat of Sis” met een hoogte van 3896m hoort bij hetzelfde bergmassief. In vroeger tijden werd de klinker niet meegeleverd, en dan hou je bij Ararat alleen rrt over. Kun je nog wel eens gissen over een oude naam.

heilige berg en de ark van Noach op de Ararat

De berg Ararat wordt door velen gezien als een heilige berg. Waar volgens Joodse geschriften ( Tenach ), ook de daarop gebaseerde Bijbel en Koran de ark van Noach op is”gestrand”.
Immers, toen het water van de zondvloed zakte. Zoals met alles zijn ook er met betrekking tot deze zaken voorstanders en tegenstanders, waarschijnlijk besloten in ons DNA. De exacte plaats van stranding is onbekend, zie onderstaande pdf bij Chaldea voor een video.

Homerus, Chaldea en de Ararat

Kijk, als u dan toch even nièt aan de vele stranden wilt liggen, ietsje cultuur wilt opsnuiven? Dan wilt u mogelijkerwijs in dit mooie land de basis van de mensheid sedert die zondvloed ervaren. Weer eens wat anders dan het oude Troje aan de westkust, maar dat is weer een ander verhaal. Zoals het feit, dat de oude Turken ook van ver kwamen. Er is zoveel aan verhalen, vraag maar eens aan lokale bewoners in de Turkse dorpen. Zijn vaak heel magistrale verhalenvertellers bij van oudsher en ook dat kleurt uw vakantie.

Turkije en de historische bekende berg (-keten) Ararat

Bijzonderheden van Oost Turkije

Vanwege de strategische ligging van Oost-Turkije op belangrijke handelsroutes ontstond eeuwen geleden een unieke mix van volken en culturen. Hoogtepunten van een rondreis zijn bijvoorbeeld :

 • een bezoek aan het Sumela-klooster bij Trabzon
 • het prachtige Van-meer
 • het magische Ishak Pasa Paleis in Dogubeyazit
 • de oude vestingstad Hasankeyf
 • de berg Nemrut of wellicht Nimrod ? en de heilige plaats Sanliurfa

Oost Turkije zal u beslist verrassen, een reis hier is een geweldige mix van cultuur, natuur en architectuur! Een zeer complete rondreis met verblijf in comfortabele drie- en viersterrenhotels op basis van halfpension.

Ontdek Turkije, mis niet de meest mooie en boekende plaatsen van Turkije. Heeft u tot in lengte van jaren ècht iets te vertellen over datgene wat u hier heeft ontdekt !

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

terug naar de hoofdpagina over Turkije

top pagina