Noord-Brabant bezienswaardigheden

 

 1. tip Safaripark Beeksebergen Hilvarenbeek

  Ervaar een safari in de zomer met de ondergaande zon of ervaar de safari in de winter waarin de dieren zich heel anders gedragen, safari in Noord-Brabant, bijzonder.

 2. Skidome Rucphen skieen

  1996 eerste indoor skihal met echte sneeuw in Rucphen groeit uit tot een uniek Sneeuwattractiepark. Er is nu nieuwe sneeuw, dus u kunt ….. precies, koud, ijskoud uzelf warm skieen.

 3. tip Markiezenhof Historisch centrum Bergen op Zoom

  In de 15e/16e eeuw waren de heren (Markies) van Bergen op Zoom, leiders van het verzet en het Markiezenhof de residentie en bestuurscentrum en nu het historisch museum met restaurant.

 4. tip Basiliek Oudenbosch, de Sint Pieter van Noordbrabant

  In 1865 is met de koepelkerk begonnen, olv architect Pierre Cuijpers naar voorbeeld van de St. Pieter in Rome, In 1912 is de kerk door Paus Pius X verheven tot ‘basilica minor’.

 5. tip Ga op ontdekkingstocht in De Biesbosch

  Nat.Park De Biesbosch Eb en vloed in een zoetwatergebied, dat is zeldzaam. Maar Nederland heeft het. De Biesbosch is een van de de weinige zoetwatergetijdengebieden van Europa.

 6. tip Wereld vol Wonderen De Efteling

  De Efteling is al van 1952, met name kunstenaar Pieck zorgde voor de feeërieke sfeer. Er is een attractiepark maar er zijn ook programma’s zoals Sprookjesboom, Sprookjes en TiTaTovenaar.

 7. tip Noordbrabants museum

  Het Noordbrabants Museum presenteert kunst, cultuur en geschiedenis en is bij uitstek de plaats waar waardevolle kennis en roerend cultureel erfgoed van deze provincie wordt bewaard en tentoongesteld.

 8. tip Sint-Janskathedraal ‘s-Hertogenbosch

  De Sint-Jan weerspiegelt de lotgevallen van ‘s-Hertogenbosch. Welvaart en tegenspoed. Oorlog en vrede. Vroomheid en beeldenstorm. Brand en herstel. Maar staat er nog steeds in volle glorie om te bezoeken

 9. tip Jheronimus Bosch Art Center

  Het Jheronimus Bosch Art Center of Jeroen Bosch Museum ‘s-Hertogenbosch Den Bosch. In het middeleeuwse centrum staat het werk van Jeroen Bosch centraal; de expositie biedt keer op keer een andere invalshoek van zijn werk : u zult menigmaal oprecht verwonderd zijn.

 10. Designer Outlet Roosendaal

  In het Rosada fashion Outlet zijn 60 merkwinkels, min. 30 tot 70% korting! aan de snelweg en is dus makkelijk te bereiken. Bovendien is er voldoende parkeergelegenheid. Geen weer, geen inspiratie ? tip trip idee !

 11. tip het Tongerlohuys van Roosendaal

  In het vernieuwde Tongerlohuys Roosendaal de historie – het verhaal – van Roosendaal en omgeving beleven : het rijke religieuze verleden, de turfwinning, de industrie en het bedrijfsleven, de spoorwegen en het dagelijks leven.

 12. tip DagjeDenBosch als vaartocht over de prachtige Binnendieze

  Doe deze zomer eens een compleet DagjeDenBosch. Een van onze gidsen staat ’s morgens voor u klaar en begeleidt u de hele dag op uw ontdekkingstocht door onze mooie stad. Wij hebben een speciaal dagprogramma samengesteld met daarin de hoogtepunten van wat wij als Kring Vrienden van ’s-Hertogenbosch te bieden hebben. En natuurlijk denken we als rasechte Bourgondiërs aan de inwendige mens. U krijgt uiteraard koffie met de echte Bossche bol en we ruimen tijd in voor een heerlijke tapaslunch. U sluit uw Dagje Den Bosch af met een borrel met huisgemaakte bitterballen.

 13. tip Slot Loevestein – Kasteel vol verhalen in Poederoijen (Gem Zaltbommel)

  Jong en oud beleven geschiedenis op Slot Loevestein. Ontdek de middeleeuwen, staatsgevangenis, de ontsnapping van Hugo de Groot en de Hollandse Waterlinie. Waar Maas en Waal samenkomen en Gelderland, Noordbrabant en Zuid-Holland elkaar raken; waar natuur en cultuur elkaar versterken, strategische ideaal om tol te heffen

 14. tip Kasteel Heeswijk Parel in het Stroomdal van de Aa bij Heeswijk-Dinther

  Kasteel Heeswijk voormalige waterburcht uit de 11e eeuw tussen s-Hertogenbosch en Eindhoven, niks meer vechten : museum, trouwlocatie, feestlocatie, concerten en theateruitvoeringen, rondleidingen, wegdromen naar andere tijden. Kijk voor bezoek en tickets op kasteelheeswijk.com

 15. tip De Tuinen van Appeltern

  Tuinen van Appeltern onder de Waal west v Wijchen meer dan 200 verschillende voorbeeldtuinen, meeste zelf bedacht maar er zijn ook veel tuinen van bekende tuinarchitecten en/of landschapsarchitecten. De Tuinen van Appeltern verandert elke dag. Locatie aan de Maas, west van Nijmegen, noord van Oss en zuidoost van Tiel.

 16. Ijzertijd komt tot leven in Dongen

  IJzertijd boerderij in Dongen IJzertijd 800 vChr tot ca 50 na …. was nog weinig schrift, heet dus prehistorie en dat wonen en leven in die tijd, zie je hier terug, verbazingwekkend veel voor zo weinig papieren informatie !

 17. tip Bierbrouwerij de Koningshoeven – La Trappe Trappist

  La Trappe Trappist over trappistenbier en zo, de bakermat van de Trappisten. Al sinds 1140 bestierden Benedictijnen er een kapel en later het Cisterciënzer klooster La Trappe : Blond Dubbel Bockbier Isid’or Tripel Quadrupel Oak Aged : smakelijk ;-).
  La Trappe is afkomstig van de Franse abdij ‘Notre-Dame de la Grande Trappe’ in het Normandische Soligny-la-Trappe, ook wel ‘La Trappe’.
  In het Brabantse Berkel-Enschot, vonden Franse Trappistenmonniken echter een toevluchtsoord op 05-03-1881 en zijn er gebleven.

 18. Baarle Nassau : Baarle ‘s kaarsen museum

  uitzonderlijke collectie gebeeldhouwde kaarsen van Frits Spies. Uit pure bijenwas, op natuurlijke wijze gekleurd, met ongelooflijk vaardige hand en veel geduld tot in de kleinste details gebeeldhouwd. Een website kan even niet gevonden worden.

 19. Kempenmuseum de Acht Zaligheden van Eersel

  Over het leven, wonen en werken van de Kempische mens in de periode 1850-1950. Zoals de naam al zegt, is het museum bij uitstek thuis in de streek die ‘De Acht Zaligheden’ heet.

 20. DAF museum Eindhoven

  De DAF Museum collectie toont de geschiedenis van de Van Doorne’s aanhangers tot DAF Trucks N.V met ruim 100 voertuigen van 1928 tot nu.

 21. Museum Dansant Hilvarenbeek

  Soet en Vermaeck : kermismuseum vanaf ontstaan tot de periode 1950 en Museum Dansant gebouwd in art nouveau Tuschinski stijl: draaiorgelmuseum met het magistrale Mortierorgel van maar liefst 50 m2

 22. Het nieuwe schoenenmuseum

  Leer en Schoenenmuseum in Waalwijk Over leer en schoenen, ontwerpen en maken , machines en handwerk, daar loop je niet zomaar mee weg, wil het passen, moet je meten en weten. Kan hier.

 23. tip Toerisme Baarle

  Baarle is de meest unieke gemeente in België, Nederland, Europa, ja zelfs de hele wereld. Het Belgische Baarle-Hertog en het Nederlandse Baarle-Nassau tellen samen 30 enclaves, als puzzelstukjes her en der verspreid over het grondgebied van beide gemeenten. Baarle-Hertog telt 22 Belgische enclaves in Nederland, Baarle-Nassau is dan weer goed voor 8 (sub-)enclaves.

  De grens loopt kris kras door het dorp. En dat zie je ook: in het dorpscentrum is de grens in het straatbeeld weergegeven. In Baarle is het eigenlijk heel gewoon om het bed te delen én toch in een ander land te slapen. Hoe bijzonder of uniek dit ook moge klinken, in Baarle is jongleren met de grens alledaagse kost!

 24. tip Kasteel Maurick bij Vught

  Kasteel Maurick van 1312, heeft een Brabants verleden en Gelre, uiteindelijk in bezit van familie V. Lanschot (bank), sinds 2007 via Mon.Fonds verhuurd voor restaurant, feest, receptie, huwelijk etc.

 25. tip Kids Wonderland in Molenschot

  Kids Wonderland overdekt avonturenpark voor kinderen t/m twaalf jr.Zodra de avond valt feeëriek verlicht.. zie ook onze webpagina Annekes en Mannekes van Molenschot


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Overijssel

terug naar de hoofdpagina over Noord-Brabant

 

top pagina