Giethoorn en museumdorp ideaal voor vakantie

het water onder de bruggen van Giethoorn voorziet het dorp van leven en wat daarbij hoortGiethoorn Vakantiepark museumdorp: kabbelend water rondom. Het ruisen van het riet, de geluiden van de vogels, dat is de leefwereld van het ontwaken in deze streken. Daar ervaar je wat leven moet zijn, één met de natuur. Toegegeven, soms is er tè veel natuur, vooral bij boerderijen op het platte land, maar die landerijen zijn nou net rond het Giethoornse vakantiepark schaars. Dus alle rust voor uw reukorgaan.
Hier zijn smalle paden langs de waterwegen, géén auto. Nog allemaal authentiek.

Giethoorn in de Kop van Overijssel

De Giethoornse contreien in de Kop van Overijssel zijn te vinden westelijk van Meppel via Zwartsluis, en zuidelijk van Steenwijk kom je in het gebieden van de “wieden”, een waterrijk gebied. Waar ooit een oerhollandse film is gemaakt onder de naam “Fanfare“, velen zullen het niet weten, maar destijds was het een oorverdovend succes.
Het dorp heeft toegang tot grote meren, maar zelf niet voorzien van wegen voor auto’s. Gelukkig wel waterwegen om met de boot de riante boerderijen te bereiken. Riante boerderijen ook steeds meer verbouwd tot villa. Niet diep, in het vaak heldere water is de bodem wel te ontwaren, en door de fluisterstille bootjes blijft het een rustiek gebeuren. Moet je ‘eens’ hebben gezien en meegemaakt. In deze opzet namelijk uniek voor Nederland cq in Overijssel.

Het Giethoornse dorp is rustiek, maar ook vooral een dorp, een dorp wat je gezien moet hebben. Net als een fluisterboot via de waterwegen van het dorp, of een eventueel wat grotere boot om de meren ofwel de Wieden te bevaren. Wie van water en watersport houdt, houdt het hier wel vol. Wie toch wat méér wil beleven, op korte afstand is Zwolle te vinden, maar ook Drenthe en Friesland.
Wellicht interessant – al was het maar om de naam – is het buurtschap Nederland, èn Muggenbeet in / bij het Nationaal Park De Weerribben. Kenmerkende omgeving waar veel riet “geoogst” werd voor de rietmatten, de voorlopers van de tapijten. De fabrieken waar die tapijten werden gemaakt vind je bijvoorbeeld in de plaats Genemuiden niet al te ver verwijderd. Andersoortige, meer moderne tapijtfabrieken vind je daar nu nog.

Vakantie in Giethoorn en bijv. Vakantiepark Giethoorn

Vakantie in deze regio met bijv. Vakantiepark Giethoorn is een uitkomst wanneer je van het goede van Giethoorn en omgeving wilt genieten. Een vakantie in een vakantiepark midden in de prachtige natuur heeft dan veel voordelen, overigens ook voor wandelaars. Het is niet allemaal water wat de klok slaat. Denk bijvoorbeeld ook aan de Boswachterij Staphorst, allemachtig veel bossen voorbij Zwolle oostwaarts via Ommen of zuidwaarts via Hattem Epe Vaassen en noem het rijtje maar op. En noordelijk heb je ook bos en bosachtig gebied, richting Ees en Eesveen en de omgeving van Havelte.
En dat allemaal vanuit het vakantiepark Giethoorn in Giethoorn.

Vakantiepark Giethoorn Boot Experience

Filmpje van de boot die je in bepaalde gevallen (gratis!) verkrijgt wanneer je een accommodatie huurt bij dit Vakantiepark

Vakantiepark Giethoorn qua verblijf

Qua verblijf op dit vakantiepark is het kenwoord vooral rust en ruimte, het wat en de rustieke omgeving geeft een wellness gevoel, maar verwacht er geen pretpark. Daar moet u dan iets verder weg gaan rijden zoals in Slagharen, Biddinghuizen in Flevoland met Flevonice, maar vooral Walibi Holland.

Speciaal voor kleine kinderen is er bij het restaurant van Vakantiepark Giethoorn een speelgelegenheid.
En voor de inwendige mens is er bij Vakantiepark Giethoorn een café-restaurant met terras en met prachtig uitzicht op het water.

 

terug naar de hoofdpagina over Overijssel

 

top pagina