Eindhoven Kempervennen vakantie met Valentijn en Love in Loveren

Sint Valentinuskapel Loverensedijk bij Loveren Westerhoven en de Kempervennen

Valentijn als vakantie cadeau op 14 februari jaarlijks, natuurlijk, denk aan het Italiaanse Umbrië, zalige temperatuur, glooiend romantisch landschap, uitermate smakelijk eten, wijn om …….. waar wacht je nog op?

Er kunnen 101 goede redenen zijn om elkaar een Valentijn kado | cadeau te geven, een heel speciale is wel die van Valentijnsdag op 14 februari.


Aanbiedingen

Kaart Loveren Noord-Brabant

Valentijn en de liefde of ‘Love’

Valentijn en de liefde, dan gaan we terug in de tijd.
In de 3e eeuw na het begin van de jaartelling volgens de gangbare opvattingen werd ene Valentijn of Valentinus in de contreien van Rome geboren , die zich naar verluidt tot het christendom bekeerde, naderhand tot priester gewijd en mogelijk ook zich enige medische kennis verwierf, maar het woord / begrip ‘dokter’ hebben we pas veel later uitgevonden. Promotie maakte hij als Bisschop van Terni in de Midden-Italiaanse regio Umbrië , iets van 100 km benoorden Rome, in een waterrijke vlakte, doorsneden door de rivieren Serra en Tescino. Bisschop en Celibaat was toen geen uitgemaakte zaak, de liefde oversteeg nog alles.

De zetel van Bisschop Valentijn in Terni - Umbrie - Italie , zetel van de liefde ? of van het kado van de liefde ... en een hotel hadden ze toen ook nog niet.
Informatie over Italië vindt u op de reispagina over Italië.

lees op dit plaatje verder over de Valentijn Legende

Valentijn in Loveren Nederland

Valentijn in Loveren Nederland, Brabant, zó dichtbij ?!
iets meer gedetailleerd op deze kaart:
Eindhoven Kempervennen en Valentijn with Love(ren)
We richten de blik op de provincie Noord-Brabant, iets onder Den Bosch en Eindhoven, is dan al snel Valkenswaard in zicht, iets meer richting De Kempen ( westelijk dus ), ligt dan Westerhoven en het buurtschap Loveren even daarvóór, tussen Braambos en Dommelse Bossen. Daar stroomt het riviertje de Keersop, geboren uit de Zoeverloop, de Elsenloop en de Fortjes Waterloop, en aan het eind wordt de Keersop dan ondergedompeld in de Dommel. Niet gehinderd door het Euro-circuit ligt in die contreien het putje van Valentijn of Valentinus en de Valentinuskapel

Valentijn van Loveren, bij Westerhoven in Noordbrabant, Valentinus zo dichtbij ?
aan de Loverense Dijk. Dateert ( er zijn nogal wat “make over ‘s” geweest ) vanuit de vroege middeleeuwen, ingewijd door Ierse monniken ( het hele Valentijn gebeuren wordt overigens ook als een Angelsaksisch fenomeen beschouwd ) die het mogelijk geneeskrachtige water als doopwater hebben benut.

Valentijn gekerstend ?

Valentijnse verhalen gekerstend ? duidt op oud-nederlands, want gekerstend wil zeggen : aangepast aan de christelijke opvattingen, riten : de rite van Valentijnsdag zou wel eens van oudere datum kunnen zijn dan de 3e eeuw, er zijn schrijvers die reppen over de Romeinse godin Iuno, heerseres van de hemel en wellicht ook van de liefde, naast ‘manlief’ Jupiter.
Iuno waakt vooral over de vrouw als echtgenote en als moeder. Haar feest, de Matronalia van Iuno , werd gevierd op 1 maart, de dag waarop in vroeger tijden ook nog wel eens het begin van het nieuwe jaar gevierd werd. Deelname alleen jonge vrouwen en gehuwde vrouwen, offers vooral gebeden voor het geluk van de echt èn (!) de vrouwen kregen cadeaus van hun echtgenoten(!). Valentijnsymboliek , je raakt er niet over uitgepraat.

Valentijn – Valentino ?

Valentijn – Valentino ?, de snelle vorm van Valentijn :
had het iets te maken met die andere Rudolph Valentino of
rudolph valentino uit het zwart-wit tijdperk een film-vervanger van onze Valentijn ? Een film - cadeau zeker wel !
om helemaal volledig te zijn Rodolfo Alfonso Raffaello Piero Filiberto Guglielmi. Zien we Valentino staan ? Of Valentijn ? Die “beroeps-titel” zal vast door een filmproducer zijn bedacht , gebaseerd op het grote voorbeeld : Valentijn. Rudolph Valentino wordt gezien als een van de grootste film – lovers, de grote minnaar en de droom van velen.

Rossi en de motoren

Valentino Rossi, echte naam en ook van meer recente datum namelijk geboren op 16 februari 1979 en in levende lijve nog steeds actief als motorcoureur,
valentino rossi, wel bijzonder snel, wel jeugdig, good looking, maar is hij de Valentijn van de dames of alleen als cadeau bij een motor ?
9 wereldtitels en dik 100 Grand Prix-overwinningen, en zeker wel befaamd op het motordomein van de TT in Assen Nederland. Hij zal ook zeker bekend zijn bij de motordames van het circuit, maar een wereldfaam op dat terrein ……..
terug naar Italië:.

Basiliek van Terni

Basiliek van Valentino in Italië
Terni, de Basiliek, waar Bisschop Valentijn geliefden met een roos verwelkomde
Terni, de Basiliek, waar Bisschop Valentijn geliefden met een roos verwelkomde.

Umbrië en Valentino

Leven van Bisschop Valentijn in de regio Umbrië, je zou in Umbrie zomaar je vakantie willen houden of nog langer in een hotel verblijven :

de fraaie omgeving in Umbrië, de zetel regio van bisschop Valentijn in Italië

Het land waar het vakantie leven goed is, met rozen, chocola en de liefde.

Valentino chocolade ?

Nog zin – na deze cultuurschok – in een Valentino chocolade bonbonnetje of een vakantie midweek cadeau ?

Met chocolade de tocht maken van ons Brabant , van Valentino van Loveren, tot in Umbrie in Italie, hebt u meer redenen nodig voor een verrukkelijke vakantie ?

 

Nou ….. bijvoorbeeld een aardige vakantie woning, toch ?

En dat treft.

Kempervennen zie bovenstaande kaart

Volop in actie, zowel indoor als outdoor met de natuur als speeldomein.

 1. Twee grote meren om te waterskiën en duiken op zoek naar de reuzenmeerval Big Mama
 2. Het hele jaar door skiën en snowboarden in Montana Snowcenter
 3. Snorkel tussen exotische vissen in het Leven in Zee-bad in de Aqua Mundo
 4. Zoef over het water aan de verlengde Zip Wire en maak een vrije val met de Tower Jump
 5. Bijzondere accommodaties: Ruime Eden cottages en luxe Woonboten

Cottages, voor 2 tot 10 personen. Compleet ingerichte Comfort cottages, Premium cottages met nòg meer gemak en VIP cottages die zelfs een privésauna hebben. In de lichte Eden cottages lopen binnen en buiten in elkaar over, terwijl je op een Woonboot het ultieme vrije vakantie gevoel heeft.

Vakantie aanbiedingen

Vakantiepark Kempervennen treft u aan in de collectie van de bovenste vakantie vergelijker :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Noord-Brabant.

 

top pagina