vakantie bestemming : Veluwe De Berkenhorst vakantiepark

biedt bijvoorbeeld een 2-persoons bungalow Type 2A Opp. 45m2.
Met woonkamer en TV, open keuken voorzien van een magnetron, een slaapkamer met twee 1-persoonsbedden, badkamer met wastafel, ligbad en toilet. Natuurlijk een terras met tuinmeubilair.
Kaart Kootwijk Veluwe Gelderland

Ligging van het autovrij Vakantiepark De Berkenhorst.

Vakantiepark De Berkenhorst is prachtig gelegen in de bossen van de Veluwe, in het Gelderse Kootwijk ( Kerkendelweg 30 ).
Vakantiepark Berkenhorst Kootwijk
Vanuit het park wandelt u zo naar het unieke stuifzandgebied. De omgeving biedt alles voor een weekendje bijkomen met actieve ontspanning. Het vakantiepark bevindt zich op 15km van de levendige stad Apeldoorn.

Faciliteiten van Vakantiepark De Berkenhorst

Kinderen kunnen hier ongestoord ravotten, want Vakantiepark De Berkenhorst is een autovrij park. Het overdekte zwembad en peuterbad met glijbaan biedt plezier aan jong en oud en in de sauna en Turks stoombad vindt u ontspanning. Sportievelingen hebben veel te kiezen met de aanwezigheid van buiten tennisbanen, sportvelden, fietsenverhuur en tafeltennis.

Tijdens de zomervakantie kunnen kinderen deelnemen aan het recreatieprogramma.

Eten en drinken bij Vakantiepark De Berkenhorst.

Om het u gemakkelijk te maken biedt Vakantiepark De Berkenhorst een café/restaurant waar u uitgebreid kunt tafelen of kunt borrelen. Voor een snelle hap gaat u naar de snackbar en natuurlijk beschikt uw bungalow over de nodige voorzieningen om zelf een lekkere maaltijd klaar te maken.

Omgeving van  Vakantiepark De Berkenhorst

Vakantiepark De Berkenhorst ligt in een ideale omgeving. De uitgestrekte zandverstuivingen van het Kootwijkerzand en oude bossen zijn goed voor uren wandel- en fietsplezier.

Dit vakantiepark Berkenhorst ligt eigenlijk “naast” de Gemeente Barneveld, de oostkant van Kootwijk. Noordelijk boven Kootwijk zie je het Cattwickerzand, oost daarvan het Milligsche Zand en als contrast oost dáárvan het Kootwijkerveen, zand en water dus.

Het aardige is, dat dit gebied doorsneden wordt van west naar oost door de snelweg A1/E30 en van noord naar zuid de N302 noordelijk richting Nieuw Milligen, Uddel, Elspeet, Veluwemeer. Maar door de bossen zul je het verkeerlawaai niet horen. Hemelsbreed een kilometer tussen park en knooppunt Kootwijk.
Bezuiden de snelweg en het spoor hebben we dan de Kootwijkerduinen en nog meer zuidelijk : Kootwijk.
Zuidelijk dáárvan de Gemeente Barneveld met het Kootwijkerzand.

De Berkenhorst (op ca 30 meter hoogte) grenst dan aan dat zand en heidegebied richting Kootwijker Bovenbosch, u bivakkeert daar op een hoogte van rond de 40 meter boven N.A.P. al gaan we bij het Lucasgat naar de 60 meter. Natuur …. lijk, veel zand, heide en bossen trekt militairen aan als bijen op de honingpot. Nadeel : er wordt soms iets geoefend , wat … weet ik niet, zeggen ze nooit. Voordeel : het gebied wordt goed onderhouden. En er blijft heel veel natuur voor de bezoeker ‘over’.

Opvallende verbinding met Kootwijk

Kootwijk ligt aan het zogenaamde “Marskramerpad“. Dat pad is een ‘wandelweg’ dat de Duitse grensplaats Bad Bentheim met Den Haag verbindt over een lengte van 372 kilometer. Verkopers dus, vanuit de Duitse regio. Maar denk ook aan bekende winkelnamen als Schweigmann, C & A Brenninkmeijer e.a.

Wanda wandelt het Marskramerpad en passeert Kootwijk

Wilt u dit Marskramerpad óók volgen, volg dan Wanda op deze webpagina.
Herkenningspunt in Kootwijk » Heetweg 2 , vanaf het vakantiepark aan de Kerkendelweg linksaf cq westelijk naar T-splitsing met de Heetweg 2 en u hebt een historische wandeling te pakken.
Of wandelend via de Asselseweg in 1.9 km of 23 wandelminuten naar Heetweg 2, en kunt u van de vermoeienissen uitrusten bij Gasterij ‘t Hilletje.

Andere trekpleisters

De bekende attracties van de Veluwe en winkelstad Apeldoorn vindt u binnen handbereik. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Kröller-Müller-Museum en Paleis het Loo of wanneer u met kleine kinderen bent aan familie pretpark Koningin Juliana Toren (12km).


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Veluwe / Gelderland detailpagina’s.

 

top pagina

vakantie-trips.nl over Vakantiepark De Berkenhorst Kootwijk Veluwe / Gelderland Nederland