Venetie Italie Vakantie en de Doge

Venetië Italië in de winkels of in de gondels, is en blijft een stad met Romantiek

Venetië Italië van eilanden, van water en de Doge
Ten oosten van Verona en ten noordoosten van Bologna. Aan de noordwestoever van de Adriatische Zee, is de hoofdstad van de regio Veneto, en van de provincie Venetië. Èn met een bevolking van rond 300.000 inwoners.
Dat is Venetië. Ligt op een groep eilanden in de Laguna Veneta, die al in de tijd van het Romeinse Rijk Venetia werd genoemd.

En die stad moet

je gewoon een keer gezien hebben.
Venetie
Er woonden al eeuwen mensen, maar de eerste grotere nederzettingen kwamen er pas als gevolg van de toestroom van vluchtelingen na de invallen van Attila rond 453 en van de Longobarden in 568.
Omdat de dreiging van buiten af bleef, kreeg het gebied een eigen, voor het leven gekozen leider, de zogeheten doge (naar dux, het Latijnse woord voor leider en Duce).

Herinneringen aan niet voor ieder bekende locaties

In de 12e eeuw werd de stadstaat Venetië een steeds grotere economische bedreiging voor de concurrerende steden Genua en Pisa en ook nog eens machtiger ten opzichte van Byzantium.
In het begin van de 16e eeuw sloeg Venetië nog een aanval af van de Liga van Kamerijk, gevormd door de paus, Frankrijk, Spanje en Duitsland, maar op de lange duur bleek de republiek te klein.

Op 12 mei 1797 veroverde Napoleon de stad, waardoor Venetië na meer dan duizend jaar zijn onafhankelijkheid verloor, maar al op 12 oktober van hetzelfde jaar tekende hij het Verdrag van Campo Formio, waarmee de stad onderdeel werd van het door de Oostenrijkers gecontroleerde koninkrijk Lombardije-Venetië. Op 18 januari 1798 namen zij de stad over. In 1861 ontstond het Italiaanse koninkrijk, maar pas in oktober 1866 kwam ook Venetië daarbij.
Opkomst en ondergang, nu nog de strijd tegen het water, minstens zo realistisch.

Venetië Italië ‘De Gondola Ride’ is zoals we Venetië graag zien met gondels en te water

 

De Gondola Ride

En het kan er druk zijn met steeds meer gondels. Niettemin , er is zoveel méér te zien dan alleen het San Marco Piazza, ontdek het zelf. De muziek is van Mr. Probz ( de Nederlandse Dennis Princewell Stehr rapper en singer-songwriter ) met Waves, die actueel de wereld bestormt met zijn muziekstijl.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

terug naar de hoofdpagina over Italië

top pagina

vakantie-trips.nl over Venetie in Noord Italie en de Doge ,het italië van eilanden, van water en de Doge. Méér meemaken in je vakantie.