vakantie : Gelderland Veluwe Lg IJsvogel en Boshoek vakantiepark

Vakantiepark de IJsvogel met bijv. de Lodge Zwaluw
of ….
Vakantiepark Boshoek bungalow Heuveltjes bijv.

Ligging van Landgoed de IJsvogel

In een prachtige omgeving op de Veluwe, bij het plaatsje Voorthuizen, ligt voor zowel rustzoekers als actievelingen het gastvrije Landgoed de IJsvogel. En in deze natuurrijke omgeving vinden we ook Vakantiepark en Recreatiepark De Boshoek. De Staatsbossen met weiden, zandverstuivingen en heidevelden vindt u slechts op steenworp afstand.

In de omgeving zijn heerlijke fiets- en wandeltochten te maken.

Faciliteiten van Landgoed de IJsvogel

Landgoed de IJsvogel heeft uitgebreide recreatieve faciliteiten waardoor er altijd wat te doen is voor groot en klein. Zo kunnen de kids urenlang spetteren, spelen en zwemmen in het buitenzwembad. Zit het weer een keertje tegen? Dan is er op beide parken ook een zwembad.

Verder is er nog een all weather tennisbaan, voetbalkooi, golf en golfinstructie. Bovendien kunnen de kinderen ook deelnemen aan het animatieprogramma. Houdt u van vissen? Gooi uw hengel dan eens uit in de visvijver op het park. Ondertussen huurt de rest van het gezin een fiets voor het maken van een mooie fietstocht of maken ze alvast plannen voor de andere dag.

Eten en drinken in het park

Op Recreatiepark De Boshoek vindt u het sfeervolle Wild Wild West Steakhouse. Hier heeft u keuze uit een uitgebreide menukaart en waant u zich in het wilde westen door de zorgvuldig uitgekozen inrichting. Wilt u liever een snelle hap, dan gaat u naar Friterie De Boshoek. Vervolgens drinkt u een drankje in dé ontmoetingsplaats: Grand Café Cheers.
Landgoed de IJsvogel beschikt over een à la carte restaurant en een snackbar waar u ook op het terras kunt genieten van een hapje en drankje. Voor een gezellig avondje uit kunt u bijvoorbeeld een uurtje bowlen en daarna steengrillen in het restaurant. Dat is pas vakantie vieren. In de directe omgeving van het park is trouwens volop keuze om wat te eten of te drinken.

Omgeving van het vakantiepark

Wat denkt u van een bezoek aan Paleis het Loo (23km), het Oude Ambacht en Speelgoedmuseum (6km), Burgers Zoo (27km) of de Apenheul (20km).

De parken ligt iets buiten het levendige dorp Voorthuizen, waar vooral in de zomer gezellige activiteiten worden georganiseerd. Voor een dagje shoppen gaat u naar Apeldoorn, Amersfoort of Arnhem. In Dierenpark Amersfoort zijn dieren in hun natuurlijke omgeving te spotten en kunnen de kids zich bovendien vermaken in de talrijke speel- en klimattracties die over het park verspreid staan. Niet overslaan dus, als u hier uw vakantie met het hele gezin doorbrengt.

omgeving Voorhuizen en Barneveld op 6 km zuid-zuidwest met Kasteel De Schaffelaar

 

Kasteel De Schaffelaar in Landgoed Schaffelaar in Barneveld is onderdeel van Rijks Monumentenzorg en dateert van circa 1850. Op datzelfde landgoed stond al in de 16e eeuw Huis Hackfort. 16e eeuw, dan tellen we van 1500 tot 1600, en in die periode leefde Floris van Hackfort ( er zijn vakantieparken die deze naam ‘Hackfort’ aan hun huizen meegeven) . Dit huis ging aan brand ten onder en het overige bezit vererfde via de vrouwelijke lijn. Naderhand komt het bezit w.o. het Schaffelaarsebos in handen van de familie Van Zuylen Van Nievelt (niet te verwarren met van Zuylen van Nijevelt).
In 1852 legde een telg uit deze familie de eerste steen van dit Huis de Schaffelaar.
Kasteel de Schaffelaar te Barneveld

Jan van Schaffelaar daarentegen zou geleefd hebben halverwege de 15e eeuw en is dus niet de naamgever van het Landgoed / Kasteel. Hij zou – zijn bestaan is ietwat onzeker – ruiteraanvoerder van de toenmalige “Hoeken” zijn geweest ( tegen de “Kabeljouwen”). Niettemin heeft Defensie tot het jaar 2015 in Ermelo naast de Spoorkazerne nog de Van Schaffelaar kazerne gehad.
Enfin, Jan is niet meer en die kazerne heeft de naam niet meer. That’s life.
En het Gelders Landschap en Kastelen schrijft er over.

 

En vlakbij is er dan nog het recreatiegebied Zeumeren.

Direct aan de A1 bij Voorthuizen, vlakbij Barneveld, ligt het veelzijdige recreatiegebied Zeumeren. De verschillende zandstranden, ruime ligweiden en diverse voorzieningen maken Zeumeren tot de ideale plek voor een dagje uit. Uw kinderen vermaken zich hier uitstekend op het strand, in het water of op de vele speeltoestellen. Bij de verschillende horecapunten kunt u terecht voor lekkere versnaperingen.

Zeumeren met SCHATEILAND

Zeumeren biedt u een breed scala aan activiteiten. Wat dacht u van zwemmen, wandelen, waterskiën, wakeboarden, shortgolf, midgetgolf en footgolf? Ook SchatEiland Zeumeren, het grootste overdekte avonturenparadijs waar het piratenthema centraal staat, mag u niet missen.
Voorthuizen Zeumeren Schateiland

Maar kijk ook op de tips en trips van de provincie Gelderland pagina.


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals ook geldt voor Veluwe / Gelderland detailpagina’s.

 

top pagina

vakantie-trips.nl over Landgoed de IJsvogel Voorthuizen Veluwe / Gelderland Nederland.