Nunspeet en Hotel Veldenbos met vakantie Wellness aspecten in Gelderland

Wellness Hotel Veldenbos Nunspeet

De naam en de plaats Nunspeet op de Veluwe in Gelderland heeft iets in die naam van “nieuw” of “herboren” , in tegenstelling tot het ook tot de Gemeente Nunspeet behorende dorp Elspeet, wat ongeveer staat voor het oudere gebied. Sauna, Wellness, heeft ook allemaal te maken met “nieuw” of “herboren”. Tijd voor vakantie dus.


Hotel Veldenbos Nunspeet Aanbiedingen

Stuifzand, heide en bossen is een groene long die goed voor de gezondheid is

Nunspeet is omgeven door stuifzand, heide en bossen en dat is goed voor de gezondheid. De aansluiting met belangrijke wegen – A28 tussen Amersfoort en Zwolle – en het spoor betekende een vooruitgang in de vaart der volkeren. Al is de plaats niet tot een grote industriestad uitgegroeid. Het vakantie  toerisme is een belangrijk punt.
Defensie is een ander punt met de Generaal Winkelmankazerne op de Elspeetse contreien, maar inmiddels weer “teruggegeven” aan de natuur, middels Staatsbosbeheer.
Van heel andere orde is de interesse zijdens kunstschilders.

Recreatie op de scheiding tussen Veluwemassief en Veluwemeer

Nunspeet ligt op de Noordwest-Veluwe op de scheiding van het bosrijke Veluwe massief en het Veluwe meer. Enerzijds de weilanden afgewisseld met houtwallen en oude boerderijen en anderzijds de bossen en de heide en daarmee de recreatie. Zoals bij het Hulshorsterzand en omliggende heidevelden. Er zijn wel een paar campings, er zijn héél veel vakantie wandel- en fietsroutes uitgezet, ook voor het mountainbiken.

Aan het Veluwemeer westelijk van Nunspeet is naast vier badstranden met watersporthavens ook een surfstrand aangelegd. In het algemeen is het Veluwemeer al heel geschikt voor windsurfers en kitesurfers gegeven het relatief ondiepe water.
En zuidelijk liggen de Kroondomeinen die doorlopen tot aan Paleis Het Loo in Apeldoorn met rondom liggende bossen en natuurgebieden.

Evenementen

Vakantie Evenementen in deze regio, jaarlijks

 • Rhytm and Blues Time op de vrijdag voor Pinksteren
 • Eibertjesdag, folklore met klederdracht en markt, op de dag na Hemelvaartsdag
 • Strijd om de Nunspeetse Keiler, sportevenementen vanaf de markt en in bos- en weidelandschap rondom Nunspeet, begin juni
 • Beachvolleybal, sportevenement van volleybal vereniging Nunspeet, vindt plaats op het marktplein in het laatste weekend van juni op vrijdag en zaterdag.
 • Houthakkersfeest, festival in en om het centrum met houthakwedstrijden, begin juli
 • Ronde van .. , wielerwedstrijd zo half augustus
 • Nacht van .. , een muziekfestijn en straattheater in het centrum, met jaarlijks wisselend thema, eind augustus
 • Koetsentocht rondom Nunspeet, tegelijk met Open Monumentendag in september
 • Stoute Cross, muziekfestival en spektakelwedstrijd met uitgedoste voertuigen, evenemententerrein, september

Wellness Hotel Veldenbos Impressie

Met dat vernieuwende in de naam Nunspeet òp naar de vakantie Wellness op de Veluwe

Met dat vernieuwende in de naam Nunspeet òp naar de vakantie Wellness op de Veluwe, dus stop met de dagelijkse sleur en schiet de natuur in !
Ontwaak met het ochtendgloren, begin met een licht ontbijt en geef alle zorgen uit handen bij een verfrissende wellnessmiddag. ‘s Avonds verwen je óók je smaakpapillen tijdens een 3-gangendiner om vervolgens weg te dommelen onder de Veluwse sterrenhemel.

Hotel-Restaurant Veldenbos Fletcher Groep

Hotel-Restaurant Veldenbos is centraal gelegen op slechts 5 minuten loopafstand van het centrum van Nunspeet én de prachtige bossen. Het vakantie hotel beschikt over verschillende faciliteiten. Je vindt hier onder meer :

 • een comfortabele lounge
 • een prachtige serre met uitzicht op het hertenpark
 • een sauna
 • Turks stoombad
 • knus à-la-carterestaurant

 

De kamers van Hotel-Restaurant Veldenbos Nunspeet zijn sfeervol

De kamers van vakantie Hotel-Restaurant Veldenbos zijn sfeervol en comfortabel ingericht. Voorzien van een badkamer met douche en toilet, televisie, radio, gratis draadloos internet, boxspringbed en een telefoon.

Whiskybar in de HeerenkameR Veldenbos

De HeerenkameR Veldenbos is omgeven door sereniteit, een passend toevluchtsoord. Binnen de intieme sfeer van de Heerenkamer sluit je de dag af onder het genot van een mooi boek en een zacht digestief. Wellicht waag je je liever aan een keuze uit de adembenemende selectie van 175 whisky’s waarbij het krijgen van een persoonlijke ‘tasting’ tevens tot de mogelijkheden behoort.

Nationaal Park de Veluwe een perfect vakantie terrein

Vergeet niet :
Nationaal Park de Veluwe wemelt van unieke flora en fauna. Van de vleesetende zonnedauw en de jeneverbes tot de bijzondere moeflon-schapen en de blauwe kiekendief. Ga op vakantie ontdekkingstocht en aanschouw edelherten en wilde zwijnen. Roetsj van metershoge duinen of struin door naaldwouden.

de Hoge Veluwe

Ten zuiden van het park ligt de Hoge Veluwe. Verborgen tussen dit natuurschoon vind je een opmerkelijk gebouw omringd door vijvers en tuinen.
Het jachthuis Sint Hubertus is een voormalig buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller en ontworpen door de beroemde architect H.P. Berlage. Een rondleiding mag hier uiteraard niet ontbreken. Evenals het jachthuis liggen er op De Veluwe meerdere pareltjes verspreid, klaar om opgepikt te worden. Het park is een uniek vakantie stukje Nederland.

Waar is Hotel-Restaurant Veldenbos gelegen :


Op 300 meter van treinstation Nunspeet en op steenworp afstand van de Veluwse Kroondomeinen, ligt dit charmante 3-sterrenhotel Hotel-Restaurant Veldenbos en Wellnessresort de Veluwse Bron. Vanuit het vakantie hotel kun je op ontdekkingstocht door het prachtige afwisselende natuurgebied de Veluwe, waar je eindeloos kunt ronddwalen. De vele fiets- en wandelpaden leiden je langs schitterende heidevelden, zandverstuivingen en bossen.

Hotel-Restaurant Veldenbos hoort tot de Fletcher Hotel Groep , te vinden bij de hotels partner in volgend blok:

 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

terug naar de hoofdpagina over Gelderland

top pagina

vakantie-trips.nl over wellness-hotel-veldenbos-nunspeet-gelderland.