vakantiepark Delftse Hout bij Delft in de provincie Zuid-Holland vakantie park

De Delftse Hout ligt midden in het gelijknamige 400 ha. grote natuurgebied bij Delft.

Direct naast het vakantie park De Delftse Hout bij Delft ligt een groot recreatiemeer met een strandje waar u in de zomermaanden lekker van de zon kunt genieten. Het meer is niet alleen rijk aan vis, het is ook geschikt om te zwemmen, surfen en roeien.

De ene dag geniet u van het groene hart van Holland. Vervolgens wandelt u langs de grachten van Delft of vanuit Delft maar ìn Rotterdam bijvoorbeeld de kakelverse Markthal van Rotterdam (slechts 17 km of 24 minuten bij windstil verkeer 😉 )

Delft plattegrond Delftse Hout

Aanbiedingen

 

Deze vakantie bestemming :  Delftse Hout vakantiepark biedt bijvoorbeeld een 4-persoons mobile home Type Naturhome Vrijstaand, gelijkvloers.

 • Woonkamer
 • met open keuken voorzien van een 4-pits gasstel, koelkast en magnetron.
 • Twee slaapkamers waarvan één met twee 1-persoons bedden en één met een tweepersoonsbed.
 • Er is parkeergelegenheid bij de accommodatie voor één auto.

 

video van de Markthal Rotterdam

Uit in je eigen stad. Impressie Markthal Rotterdam

U vindt de Markthal in Rotterdam aan de Dominee Jan Scharpstraat, 3011 GZ Rotterdam, tussen de straten Binnenrotte, Hoogstraat en Blaak en op 1 oktober 2014 vond de opening plaats door koningin Máxima.

Overigens kun je ‘heel aardig vakantie shoppen’ in de Rotterdamse Koopgoot, de Coolsingel en de Lijnbaan.

TIP : bezoek de Rotterdamse havens met de Aqualiner en rederij Spido. Bij uitstek een vakantie ervaring.

of Den Haag:

Den Haag speciaal bezienswaardig

Den Haag staat bekend als de politieke hoofdstad van Nederland. Bezienswaardigheden als het Binnenhof mag u daarom niet missen. Maar de stad biedt ook een breed vakantie aanbod aan musea, uitgebreide winkelcentra en een bruisend uitgaansleven. Daarnaast kunnen jazzliefhebbers hun hart ophalen in Den Haag, de stad staat bekend als stad van de jazz. En een bijkomend voordeel: Den Haag ligt vlak bij het strand van Scheveningen. Maak hier een fijne wandeling en geniet van de zilte zeelucht.

Maar….. vergeet ook Delft zelf niet :

Het Agnetapark

 

Agneta park Delft

Het Agnetapark in Delft is een geheel van in kleine groepjes gelegen arbeiderswoningen, ieder voorzien van een eigen tuin. Gebouwd op een in 1881 aangekocht terrein door Jacques van Marken. Vernoemd naar diens echtgenote Agnete Wilhelmina Johanna Matthes. Doelstelling: ‘het bouwen en verhuren van gezonde woningen’. Is als Rijksmonument een beschermd stadsgezicht.

Dit Agnetapark vindt u noordelijk van het oude centrum met de Oude en de Nieuwe Kerk.

De nieuwe Kerk van Delft en Lodewijk XVII van Frankrijk

In deze Nieuwe Kerk zijn vele ( zeker niet alle ) leden van het Nederlands Koninklijk Huis bijgezet. De grafkelder is niet toegankelijk.
Koning of Oplichter : niemand zal het ooit weten
Maar Delft herbergt nòg een graf, namelijk – volgens opschrift van het monument op de begraafplaats aan het Kalverbos – dat van Koning Lodewijk XVII van Frankrijk. En dan is er méér dan één probleem. Er is een stroming die zegt – in hun optiek bewezen met DNA onderzoek – dat deze Koning op 2 – jarige leeftijd al is overleden in de Franse Temple gevangenis. Het was immers de tijd van de Franse Revolutie en de guillotine rond 1795.
Anderen beweren dat deze Koning deze omwenteling is ontvlucht en overleden is in 1887 in Delft. Ook hier DNA onderzoek, maar zowel het eerstgenoemde als dit onderzoek worden door partijen betwist. In Delft zou het gaan om Charles-Louis de Bourbon, Hertog van Normandië, (Lodewijk de Zeventiende), beter bekend onder de namen van Charles-Guillaume Naundorff.

Tja ….. daar zit Delft dan met twee overleden troonpretendenten. Niet dat beiden momenteel actie voeren, maar toch.
Zal niet aan te nemen zijn, dat de Franse President hier nog voor op bezoek zal komen. ‘t is maar dat u het weet.

Delft vakantie Route suggesties:

Vakantie rit naar Kijkduin. De Delftse Hout bij Delft ligt aan de oostkant van de E19, neem even de E19 zuidwaarts en kort erop de afslag Delft Zuid= N470 ofwel de Kruithuisweg of eigenlijk de rondweg van Delft en op 3/4 zie je aan de rechterhand richting Rijswijk de Prinses Beatrixlaan. Deze Beatrixlaan voert ook door Rijswijk en wordt in Den Haag achtereenvolgens Middagtenweg, Moerweg en ga je voorbij het Zuiderpark ( aan de linkerhand) links de Soestdijksekade op, Volendamlaan, Thorbeckelaan en dan linksaf de Laan van Meerdervoort op. Aan het eind daarvan rechts de Kijkduinstraat in, vrij direct dus Kijkduin met een klein toeristisch centrum en er overheen het strand van de Noordzee: ‘s-ochtends wel op tijd gaan voor een nette parkeerplek. Parkeren kan een crime zijn en een leuke bijverdienste voor de overheden. ( opmerking : tijden veranderen, verkeersroutes eveneens en kun je zomaar een straat niet meer in of door !)

Delft Impressies

Pijnacker – Zevenhuizen , Vanuit Delft en Pijnacker, via Bleiswijk en Bergschenhoek, een wijd veld van kwekersbedrijven maar bij Zevenhuizen zich omvormend naar bos, water en watersport.

Delft is niet zo rijk als gemeente, wel groot. Schipluiden is niet zo groot, maar wel rijk, neem dus vanaf Delft de route via genoemde Kruithuisweg naar Schipluiden, bij de Lier het Westland in, via Naaldwijk, Poeldijk en langs de grens met Den Haag via Wateringen terug. Mooie route om te rijden.

van Delft naar Rotterdam maar dan anders : ga bij Ikea Delft van de A13 af, even de Schoenmakersstraat op en dan rechts aanhouden de Julianalaan en dat wordt dan vanzelf de Rotterdamseweg langs de Den Haag – Rotterdam verbinding : de Delftse Schie en bij de Zweth wordt het de Delftse weg, kom je uit in Rotterdam Overschie en kun je kiezen voor het binnenschieten van Rotterdam of linksom bij Zestienhoven het park Zestienhoven te verkennen of Rotterdams Hilligersberg. Ontdekken is de sport van vakantie.

etc.

Delft in video beelden

 

rondleiding

aanbiedingen

U treft dit vakantiepark aan in de aanbiedingenreeks van onderstaande vakantie bungalow aanbieder nummer 1 :


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Vanuit Delft en de Delftse Hout zit je centraal , dichtbij en toch ‘verborgen’ tussen 2 publiekstrekkers : Zee en strand tegenover de KoopGoot van Rotterdam. Ik heb ooit in Delft gewoond, flat aan de Beatrixlaan parallel A.v.d.Leeuwlaan. Toegegeven destijds moest je dan wel redelijk op tijd op de zondagochtend vertrekken, maar dan waren we in 15 km bijna rechttoe – rechtaan aan het strand bij het mini winkelcentrum van Kijkduin ()

centraal wonen of vakantie houden tussen strand en zee tegenover winkelen in koopgoot of markthallen

De andere kant op naar de winkelzones van Rotterdam “koopgoot” , ook in nagenoeg 15 km. Wat wil een mens dan nog meer met een rustiek verblijf in het romantische Delft en de Delftse Hout ? Ja, ‘t zal ietsje drukker zijn nu.

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Zuid-Holland detailpagina’s.

top pagina

vakantie-trips.nl over Vakantiepark Delftse Hout in / bij Delft Zuid-Holland Nederland