Landgoed Duinrell Wassenaar attractiepark en voormalig kasteel èn camping

Duinrell is zowel een Landgoed van even 110 hectare, als wel de naam van het inmiddels afgebroken Kasteel, als wel Attractiepark en camping. In die combinatie komt dat vaker voor, ook vermeld in onze andere pagina’s. Is nuttig gebruik van veel ruimte en plezier voor bezoekers. Commercieel ook nog eens interessant.

In dit geval is het idee opgekomen bij de heer Philip van Zuylen van Nijevelt (1898-1940). Destijds kamerheer van koningin Wilhelmina toen hij op 19 april 1935 de poorten van Landgoed Duinrell voor het publiek opende. Zij het in – vergeleken met nu – zeer bescheiden vorm : theetuin met eenvoudige speeltoestellen.
In Wassenaar
.

Jazeker.

Aanbiedingen

van Zuylen

De naam van Zuylen ( Nijevelt is er pas later aan toegevoegd ) is een van oorsprong Rotterdamse familie, zonder ( aantoonbare ) banden met de familie Van Zuylen van Nievelt, afkomstig van de regio rond de stad Utrecht, waar ook het dorp Oud-Zuilen is en het dáár gevestigde Slot Zuylen. Aspect van de Utrechtse pagina’s.
Deze familie van Zuylen was actief in het Rotterdams – en landelijk bestuur.
landgoed / Kasteel Duinrell , tijdens WO II goeddeels beschadigd en in 1986 afgebroken wegens gebrek aan middelen voor herbouw
Het pand geeft een idee van hoe het was. Er is overigens ook een 17e eeuwse boerderij Oudt Duinrell aan de rand van het landgoed.
De zoon van Philip, Hugo Robert Johan Graaf van Zuylen van Nijevelt, zette de ingezette koers voort, naast een internationale carrière maar ging naderhand toch overstag en voerde zelf de leiding, en dat heeft Wassenaar geweten. Sedert het jaar 2000 is de leiding in handen van de 2 zoons, Philip en Roderick, al is vader Hugo nog immer betrokken.

Ondertussen zijn er massaal veel en niet te kleine attracties aan toegevoegd, en is Duinrell al lang niet meer denkbaar als het Kasteel Duinrell van ooit 1682, maar wel als groot (inter-) nationaal attractiepark. “zo heurt het in Wassenaar”, toch ?

vakantie bestemming : Zuid-Holland Wassenaar Duinrell vakantiepark biedt bijvoorbeeld een 4-persoons Duingalow 4BU-1 Vrijstaand.

 • Woonkamer met eet- en zithoek met TV.
 • Volledig ingerichte keuken met magnetron.
 • Badkamer voorzien van een douche en toilet.
 • Twee slaapkamers waarvan één met een 2-persoonsbed.
 • Terras met meubilair.

 

Ligging van Vakantiepark Duinrell in Zuidhollandse Wassenaar

Duinrell is gelegen in Zuidholland, in/bij Wassenaar op slechts 5km van het strand. Ook het strand en de gezellige boulevard van Scheveningen liggen binnen handbereik van het vakantiepark.

Tevens ligt winkelstad Leiden op slechts 13km .

Faciliteiten van Vakantiepark Duinrell bij Wassenaar

Het tropische Tikibad in Duinrell staat het hele jaar garant voor spannende uurtjes glijbaan- en spetterplezier en vanaf april t/m oktober heeft u dagelijks gratis toegang tot attractiepark Duinrell waar de Splash, de Mad Mill en de Rodelbaan en de nieuwe familieachtbaan Dragonfly volop actie bieden. Ook voor de kleintjes is er van alles te beleven.

Eten en drinken bij Vakantiepark Duinrell

Op Duinrell verzorgt La Place de heerlijkste maaltijden. En in de supermarkt op het park, de Duinrell Superstore, kunt u terecht voor alle dagelijkse boodschappen en meer.

Omgeving van Vakantiepark Duinrell

Lekker een dag op stap? Voor een dagje strand of een heerlijke wandeling bezoekt u de Wassenaarse Slag (± 4 km) of Scheveningen (± 15 km) en voor een dagje winkelen is er de keus uit omliggende steden als Delft, Den Haag en Leiden. En er is genoeg te doen, te zien en te leren in attracties als Madurodam, Museon, Corpus en Sealife.

Aanbiedingen


 1. vakantie huis of vakantiebungalow, camping etc in deze vakantie regio

  Vakantiehuizen in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
 2. vakantiebungalow boerderijvakantie in deze vakantie regio

  Be ne lux landen - Duitsland - Polen - Frankrijk - Spanje - Portugal -Zweden - Tsjechië - Kroatië - Oostenrijk - Hongarije - Curaçao etc.
 3. Bekijk hier de uitgebreide collectie Landal vakantie bungalows

  binnen en buiten Nederland.
 4. hotel of pension via Trivago in deze vakantie regio

  Vakantiehotels in vele modellen, organisaties, prijsklasses.
~

Voor de meeste Nederland bezienswaardigheden hebben we wel een hoofd- en detailpagina’s.
Zoals dat ook geldt voor Nederland / Zuid-Holland detailpagina’s.

top pagina

vakantie-trips.nl over Vakantiepark Duinrell Wassenaar Nederland / Zuid-Holland Nederland