Alanya aan de Turkse Riviera Kust voorzien van Liefdesgrot en ooit vernoemd naar de tovenaar Aladdin

Turkse Riviera bij Alanya

Alanya in aan de Turkse Riviera baai. Is nu een van de grootste en bekendste vakantie bestemmingen. Was ooit een klein vissersdorpje aan de Turkse kust. Daar vind je ook prachtige zandstranden, met name het Cleopatra strand. Wit strand, met zand dat vroeger uit Egypte naar Turkije is getransporteerd speciaal voor Cleopatra. Althans dat wil het verhaal.

Een bezoek aan het strand is

evenwel niet gratis.

Alanya als vakantiedoel

Alanya beschikt ook over een grote haven, midden in het centrum. Met talloze winkeltjes en natuurlijk ook vele terrasjes, barretjes en disco’s. Natuurlijk is in Alanya nog veel meer te beleven. Je kunt net zoals in alle nadere plaatsen in Turkije excursies maken rondom. Alanya ligt oostelijk van Antalya en Side. Iets van 100.000+ inwoners en dus al lang niet meer een dorp’je’.
Aanbiedingen

Niet te missen bezienswaardigheden

De vlakbij gelegen rots is wel een eye-catcher : een Ottomaans kasteel uit de 13e eeuw. Zou gebouwd zijn door de Seltsjoeken in die periode, aan weerszijden voorzien van een baai en de haven.
Gebergte in de kuststrook, en a.g.v. vooral het voortdurende gebeuk van het zeewater bijna verzekerd van grotten. Ook van bezienswaardige grotten. Vlakbij de rivier Dimcayi, ontspringt in het Taurusgebergte, vinden we een een grot met imposante druipstenen.
Rode Toren van Alanya ofwel de Kizil Kule

De Piratengrot

De Piratengrot was in vroeger tijden … precies ….. een schuilplaats voor piraten. Voor schepen niet makkelijk te benaderen en dus strategisch belangrijk en verdedigbaar. Met stalactieten en stalagmieten als stille getuigen.

De Liefdesgrot

Ook een bekende grot hier is de Liefdesgrot. De ingang van de grot ligt op een hoogte van 6 meter en is circa 400 meter lang. De enige uitweg van de Liefdesgrot ligt op een hoogte van 10 meter, bezint eer      😉    .

Badderen zeebad of strandbad rond Alanya

voor Zeebad of strandbad zijn als populaire badplaatsen bijvoorbeeld Incekum en Avsallar. Gelocaliseerd op ca 20 kilometer van Alanya, al zijn dit soort plekken aan uitbreiding onderhevig. Maar Alanya heeft zelf ook veel te bieden.

Wat eten we in in deze streek …. anders dan vis

Wat eten we in deze regio …. anders dan vis. Hoge kust, enorm veel water van de Middellandse Zee. En dus komen de vissen zich bij wijze van sprake zelf aanbieden. Vandaar dat de Turkse keuken hier vis biedt.  Vers gevist uit de zee, vis in alle rangen en standen. Gelukkig is er méér te genieten, maar ja, vis is opvallend aanwezig.
Alanya Tuinen
Drinken ? Cafés en bars rond de haven, bijna een garantie bij veelvuldig toerisme als vakantie doel.

Winkelen in een zalige temperatuur

Winkelen in Alanya heeft de tijd ook doorstaan. Sterker, uitgebreid, met winkels voor ook wat Europese monden geschikt en een grote weekmarkt voor verse waar.
Alanya betekent warm, nagenoeg tropisch klimaat, zeg even 300 dagen per jaar zonneschijn  gemiddeld (!) 28 graden Celcius. Maar zakt feitelijk niet onder de 10 graden ‘s-winters. Laten we welwezen, voor minder dan dat, hebben we thuis ook genoeg. 🙂 .


 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

In vroeger tijden heette Alanya : Kolonoros ( = mooie berg) of Alaniye = stad van Aladdin

…. heeft u nog iets te wensen… dont’t forget 😉 .

Kasteel van Alanya

terug naar onze hoofdpagina over Turkije

naar onze pagina over Antalya

top pagina

vakantie-trips.nl over Alanya aan de Turkse Kust met de Liefdesgrot en Aladdin de tovenaar. Wat heb je nou nog meer voor vakantie nodig ??!!