Antalya aan de Turkse Riviera met shoppen en strand langs de zuidkust

Winkelen in Antalya

Antalya in Turkije aan de Turkse Riviera en tevens aan de Middelandse zee.

Antalya heeft ongeveer 603.000 inwoners ( nb: wel zoiets als Rotterdam bij ons ! ) en ligt aan een grote baai, de baai van

Antalya. Bezienswaardig zijn de omliggende plaatsen Denizli, Burdur, Isparta en Konya al zijn ze niet alle ‘om de hoek’.

Aanbiedingen

Antalya nog ouder dan de jaartelling

Homerus en Strabo noemen de regio Pamphilia, zou het al in de 5e eeuw vóór Chr. bewoond zijn geweest. Niet dat we daar aan twijfelen want noordelijk van de regio woonden de Hatti rondom het oude Hattusa. Licht noordoost op iets van 600 km .
Sultan Achmet Moskee Antalya

Afstand Antalya naar Konya

Van Antalya naar Konya is overigens wel een afstand van zo’n 330 km. Iets meer dan Amsterdam – Arnhem !
Maar van belang is dat je èn lui aan het strand kunt liggen èn een stukje cultuur kunt pakken. En op beide plaatsen Turkse specialiteiten kunt eten. Dat wordt dus genieten!
Hadrianus Poort centrum Antalya

De stad Antalya gesticht door Attalus van Pergamum

De schilderachtige stad Antalya, dateert van de 2e eeuw vóór Chr.. Gesticht door Attalus II, koning van Pergamon en aanvankelijk Attalya genoemd. De stad is schitterend gelegen op een rotsplateau, 43 meter boven de zeespiegel. Op de achtergrond zien we de uitlopers van het Taurusgebergte.

De muren van de stad, deels daterend uit de Hellenistische, Byzantijnse en Seldsjoeken periode, naast de Poort van Hadrianus. Daarnaast het Archeologisch Museum en de karakteristieke Yivli. De ‘geribbelde’ Minaret uit de tijd der Seldjoeken, getuigt van een rijk historisch verleden. Door de gunstige ligging heeft deze Baai een subtropisch klimaat, garant voor sinaasappels, mandarijnen, citroenen, bananen en vijgen in overvloed.

 1. Tui discover your smile » van strandvakanties tot eilandhoppen

  Vakantie reizen in vele modellen, organisaties (incl. voormalige KRAS, prijsklasses.
 2. D-reizen Vakanties of Prijsvrij

  Van lastminutes - verre reizen - vliegtickets - auto vakantie - stedentrips - cruise!
  Nog even (14-08-2021) afwachten omtrent de doorstart.
 3. Trivago

  » Vind je ideale hotel en vergelijk prijzen van verschillende websites
 4. Vakantie Discounter

  » bij voorbeeld : .
  Aruba - Curacao - Mexico - Bali - Thailand - Marokko - Egypte - etc.
~

Antalya aan de Turkse Riviera Baai

Woongebied van Turken of van Grieken

Vooral deze streek werd voorafgaand aan de Turken, bewoond door Grieken. Al ligt dat hier en daar nogal gevoelig. Net zo als de zeerovers in deze contreien, al vroegtijdig actief. Onduidelijk is of het gaat om zomaar piraten, die we wereldwijd tegenkomen, of de min of meer beschreven zeevolken. Blijft nog even een mysterie.

De haven van Antalya en de kruisvaarders

De vermoedelijk “eerste toeristen” in deze regio zijn de kruisvaarders geweest, die van deze havenstad gebruikt maakten om “de hoek van Syrie/Libanon” af te snijden en wat sneller aan te landen bij de stad die ze wensten te steunen, cq in bezit nemen : Jeruzalem.
Turkije: Antalya aan zee
En na de kruisvaarders de Seldsjoeken. En nà hen het Osmaanse Rijk en dat bleef het tot begin 20e eeuw. Om daarna herboren te worden als het land van Turkije.
Shoppen in Antalya hoeft niet altijd een grote winkel te zijn

Stranden van Antalya

Antalya beschikt over een groot zandstrand en een kiezelstrand. Daarnaast een groot gebied voor winkelen / shoppen en wat daarmee gekoppeld kan worden. Dat maakt de regio tot een aantrekkelijk toeristisch centrum.

terug naar onze hoofdpagina over Turkije

naar onze webpagina over Alanya

top pagina

vakantie-trips.nl over Antalya aan de Turkse Riviera met ruimschoots shoppen, van het strand genieten en een snufje cultuur op doen !