Arnhem in Gelderland vakantie land

De stad ligt ter weerszijden van de rivier de Rijn. Winkelstad, cultuurstad, vakantie stad. Kreeg 13 juli 1233 stadsrechten van graaf Otto II van Gelre, Graaf van Zutphen met de bijnaam : “de lamme”. Kun je toch ook carrière maken in die tijd. En vergis je niet : had bezittingen tot in het Duitse Westfalen.
kaart van Arnhem Gelderland

Hoofdstad van de provincie Gelderland Oost Nederland

Vakantie en tijd voor de startblokken? Inclusief je wandelschoenen, want hier is veel te zien! Verken de stad van musea, winkels, festivals en een rijke historie. En voor het contrast : laat je verrassen door het gevarieerde bos landschap van het Nationaal Park de Hoge Veluwe. En dàn ben je wel even bezig.
Daarbij weten ze hier wat lekker is en

het café leven is ook goed ‘ontwikkeld’.

Aanbiedingen

De Sabelspoort uit de 14e eeuw maakt tegenwoordig deel uit van het provinciehuis van Gelderland in Arnhem :
Sabelspoort 1 van de 4 oude stadspoorten van Arnhem, tezamen met de Sint Janspoort, de Velperpoort en de Rijnpoort..

Winkelen

Je bent het aan je stand verplicht als hoofdstad van Gelderland : Arnhem is een grote winkelstad met dùs een uitgebreid winkelbestand. Met kleine, grotere en grote warenhuizen.

Winkelstad en vakantie stad in video beelden

impressie van de binnenstad.

Op loopafstand van de binnenstad is het Modekwartier gevestigd, met ca. vijftig winkels en zeventig bedrijfsruimten op het gebied van mode en design.

Winkelcentra

Arnhem biedt een enkele grote moderne overdekte winkelcentra, zoals het Winkelcentrum Kronenburg in Kronenburg (in Zuid) en het Winkelcentrum Presikhaaf in de gelijknamige wijk (in Noord). Daarnaast nog het Elderhof, de Laar-West, de Laar-Oost, Arnhem-Zuid, Klarendal, Geitenkamp, Malburgen, de Drieslag en Schuytgraaf. Kortom, daarom zijn wandelschoenen zeker handig.

Toe aan een rustpunt tijdens het winkelen: spoorslags naar de Korenmarkt. Omdat je hier diverse restaurants en café ‘s aantreft. Meestal bieden ze een heerlijke lunch of een speciaal biertje.

Postillion Hotel Arnhem

Wil je wat langer blijven in de stad dan is het Postillion Hotel een goed idee om de nacht door te brengen. Met terras of bar. Europaweg 25 6816 SL Arnhem , zie onderaan bij de tips. Voor een dat of een wat langere vakantie.

Tips voor je vakantie bezoek aan Arnhem

Bekend vanwege ‘De Slag om Arnhem’, maar wist je dat deze plaats middenin een spectaculaire groene omgeving ligt met aan de ene kant de uitlopers van de Veluwe en aan de andere kant de uiterwaarden?

Nationaal Park De Hoge Veluwe

Nationaal Park De Hoge Veluwe is een van de oudste en grootste nationale parken in Nederland met ca. 5.500 hectare bos, heide, vennen en stuifzand. Samen met het Kröller Müller Museum en de beeldentuin vormt de Veluwe een beleving tussen natuur, kunst en architectuur.

Burgers dierentuin of zoo

Klik hier voor de Burgers Zoo of Dierentuin in Arnhem

Vakantie Aanbiedingen


terug naar de hoofdpagina over Gelderland


top pagina